Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor úgy érzi, jobban tiszteli a nőket, mint amennyi kijárna nekik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Rögtön egy csodálatos hírrel kezdeném, mely az egészségügy területéről érkezett. Napi egy jó hír, vagy mi is volt az ukáz, már nem emlékszem pontosan. Az ATV rejtett kamerával járta be a budapesti Szent János Kórházat, ugyanis az intézmény egyik épületében meghibásodott az egyetlen lift, mellyel a betegeket szállították. Ez önmagában még nem lenne hír, azonban ez másfél hónapja történt és azóta sem sikerült megoldani a problémát, ami annyit jelent, hogy a sokszor ágyhoz kötött betegeket a kórházi ápolók le és fel cipelik napi rendszerességgel, a több száz lépcsőfokkal rendelkező épületben. Az amúgy is siralmas körülmények között gyógyulni kívánó betegek ellátása így, finoman szólva sem megoldott.

Ezen újra felháborodunk – mint tettük azt oly sokszor korábban is- azonban ahhoz, hogy változás következzen be, az egészségügyi dolgozóknak is ki kell állniuk jogaikért. Tegnap délután az Alkotmány utcába várták az elégedetlen egészségügyi dolgozók ezreit, hogy egy tüntetéssel felhívják a figyelmet az áldatlan állapotokra. Az azonban, hogy a Független Egészségügyi Szakszervezet arra kérte a tüntetőket, hogy politikamentesen fejezzék ki véleményüket, egy értelmetlen húzás volt. Már hogy a fenébe lehetne politikamentesen véleményt nyilvánítani valamiről, amit pontosan a politikusok tettek olyanná, amilyen? Kit kéne felelősségre vonni, ha nem minisztereket és kormányzati szereplőket? Mari néni a hibás tán? Ezt a politikamentességet olyan komolyan gondolták a szervezők, hogy az egyik felszólalót – aki szájára vette Orbán, valamint Balog Zoltán nevét – azonnal eltávolították a színpadról. Mi értelme van ennek így?

Orbán Viktor még tegnap este megnyilatkozott a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, melynek talán egyik legerősebb mondata a következő volt:

A nőkkel egyenjogúnak tekintjük magunkat és mindig megadjuk a nekik kijáró tiszteletet. Sőt valamivel többet is, mint ami kijár. Ez az európai kultúra sarokköve.

Ez így micsoda, kedves Viktor? Több tiszteletet adunk, mint ami kijár? Ez mégis hogy néz ki, hogyan képzeljük el? Csak hogy mindenki tudja mi is a dolga a magyar embernek, ha az európai kultúra sarokkövének része szeretne lenni. Esetleg az Orbán Viktor általi kézcsók jelenti a vezető, és vele egy teljes ország tiszteletének kinyilvánítását? A megfejtéseket a komment szekcióban várjuk.

Napközben Gyurcsány Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz esetleges április 8-i veresége után a hatalmat nem fogja harc nélkül átadni, így arra kérte a belügyminisztert, a rendőrfőkapitányt, valamint a titkosszolgálatokat, hogy legyenek résen. Gyurcsány szerint a megfenyegetetteknek és becsapottaknak kell elégtételt venniük, nem pedig a kormánypártnak, a mostani kormány ugyanis történelmi bűnt követ el a saját nemzetével szemben. Emellett kiemelte, hogy lejárt a kicsinyes harcok és viták időszaka az ellenzéki oldalon. Arra van szükség, hogy a legerősebbek javára visszalépjenek a helyi jelöltek.

Ez pedig – már az erősebb javára történő visszalépés – a mai napon tovább folytatódott. Juhász Péter ( Együtt ) után a Momentum helyi jelöltje, Dukán András Ferenc lépett vissza Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli jelöltje javára. Úgy látszik, két héttel a választások előtt az ellenzéki pártok nagy többsége elfogadta, hogy a népakarat ezt kívánja meg, nem pedig a minden fronton történő cicaharcot. Ugyan még nem mindenki partner ebben, de jó úton haladunk.

Bízom abban, hogy az elkövetkező napokban város- és országszerte minden ellenzéki párt valóban tesz azért, hogy egymás javára történő visszalépésekkel elősegítsük közösen a kormányváltást, mert minden választópolgár ezt követeli tőlünk. – mondta Szabó Szabolcs, a Momentum jelöltje

A nap legjobb híre – még ha tegnap este is történt – Aföldi Róbert teltházas zalaszentgróti beszélgetése volt. Arról a beszélgetésről van szó, melyet a Fidesz megpróbált ellehetetleníteni, ugyanis az eredeti ötlet szerint Zalaegerszegen szólalt volna fel a Jászai Mari-díjas színész, rendező. Ugyan korábban nem szeretett volna politikával foglalkozni, most mégis kénytelen volt, hisz ennek volt köszönhető az is, hogy Zalaegerszegen nem volt olyan hely, mely teret mert volna engedni a színművésznek.

Szót emelt a pénzbírsággal sújtott diáktüntetőkért és beszélt a Magyarországon uralkodó gyűlöletről. Nem érti, miért nem működik a mai világban, ha valaki másféle istenben hisz. A beszélgetés végén pedig Veiszer Alinda – Alföldi Róbert beszélgető partnere – feltette a kérdést, balos vagy? Erre a kérdésre Alföldi nemmel válaszolt, mint ahogy nem érzi magát jobbosnak sem, viszont vannak nemzeti érzelmei. Véleménye szerint ami belőle érdekes, az mind az, hogy ő magyar. Zárszónak tökéletes, holnap reggel ugyanitt találkozunk.

Lássuk a mai termést:

A legkisebb gondjuk is nagyobb annál

Orbán Viktor bátran meglátogatta a Fidelitast

Miért nem tetszik elzavarni ezeket a hólyagokat, ezeket a jellemtelen, ostoba és teljesen értéktelen gerinchúrosokat 

Mindenkinek a maga keresztje

Nem idiótaságban kellene versengeni a kormánypárttal, abban ők úgyis verhetetlenek

Jó zene

Kész. Ennyi! Ennyi a program

Kósa Lajos vagyok, segítsenek!

Fussunk bele mégegyszer, ne izgulj, menni fog

Biztató

A nap kommentje pedig Alexé:

Az óvoda után a Fidelitas a második hely, ahol érvényesülhet! Most hirtelen a harmadik hely nem jut eszembe ! De lehet, hogy nincs is ……

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.