Január 28,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A legkisebb gondjuk is nagyobb annál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,243,767 forint, még hiányzik 1,756,233 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok, nyár van! Pontosabban nyár az nincs, de beköszöntött az úgynevezett nyári időszámítás, ami most azzal a kellemetlenséggel járt, hogy egy órával kevesebbet aludtunk. Vagy valami ilyesmi. Ez persze csak arra az esetre érvényes, ha valakinek időre kell kelnie. Remélem, sokaknak nem kell(ett), úgyhogy máris túllendülhetünk ezen, és foglalkozhatunk a hétvégi kávépótlással.

Kivéteslesen egy jó hírrel kezdeném, hogy aztán legyen honnan elmerülni a mocsárban: a Fidesz zalaegerszegi akciója után Zalaszentgróton teltház fogadta Alföldi Róbertet a művelődési ház termében. Olyannyira, hogy sokan a szomszédos teremben kivetítőről nézték-hallgatták a hatalom által Zalaegerszegről kiutált rendező-színész beszélgetését Veiszer Alindával. Hogy az ilyen kisstílű húzásoktól mit remél a Fidesz, azt én nem tudom megmondani, mert ahhoz az kellene, hogy az állampártnak legalább nyomokban legyen némi kapcsolata a valósággal. Akkor lenne értelme a racionális értelmezéseknek.

Hogy ez mennyire nincs így, azt például Halász János (ex-SZDSZ-es politikus) bizonyította, aki tegnap a kecskeméti Mercedes-gyár elé vonult ki rettegni egy egészségeset. A Fidesz-frakció igen tehetséges szóvivője szerint csak Kecskeméten négyezer ember munkáját veszélyezteti a Soros-hálózat, ugyanis a Mercedes-gyár egyike lehet annak a Magyarországon működő német gyáraknak, amelyeket a Soros-hálózat arra akart felhasználni, hogy zsarolja Magyarországot. Az ott dolgozó emberek munkahelyét sem kímélve, azt is kockára téve mindent megtesznek, hogy eltávolítsák a bevándorlásellenes nemzeti kormányt Magyarország éléről – jajveszékelt Halász. Azt hiszem, nagy bajban lenne a hatalomba kapaszkodó Orbán és bandája, ha Soros zsebében lenne a fél világ (vagy az egész), ahogyan azt dohos össszeesküvés-elméleteikben napi 24 órában mantrázzák.

Halász egyenagybajának némiképp ellentmond az, amit Orbán a Hajrá, Magyarország! nevű fideszes kampánylapban megjelent interjúban állított. (Jó tudni, hogy van egy ilyen is.) A helyzet az, hogy ők, a Fidesz nem dőlhetnek hátra egy percet sem, szerinte ugyanis nem csak az ellenzékkel, de a bankokkal és multikkal is meg kell küzdeni, vagyis a globális élet olyan szereplőivel, amelyek profitra tette szert 2010 előtt a magyar emberek pénzéből. „Ők ádáz ellenségei a nemzeti politikának, és azóta is revánsra várnak” – hörögte a kisember. Ahhoz képest, hogy úgy tudtam, ez a lemez már régen ejárt, és ahhoz képest pláne, hogy soha senki nem tömött annyi közpénzmilliárdot a gaz multikba, mint az Orbán-kormány, megint szépen forog az a rongyos köpönyeg.

Ha mondjuk az állandó háborúzásra és revansokra és megmutatjuk-ra berendezkedett rezsim negyedennyit foglalkozna valós problémákkal, mint nem létező, ideológiai alapon kreált, agyhalál közeli baromságokkal, akkor az alábbi videó sem készülhetett volna el. Tudom, hogy Cser Ágnes szakszervezeti vezetőnek csúfolt rezsimszolga már a csillagokat is lehozta az égről az egészségügyi dolgozók érdekében, de valahogy a galádok mégsem elégedettek. Ha el is sikkadt a kampányzajban: minden közfinanszírozott egészségügyi intézményben dolgozó munkavállaló számára azonnali béremelést követelt a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) az érdekképviselet szombati budapesti demonstrációján. Lehet sorosozni és idegen érdekezni és mellékvágányra terelni ezt a kérdést is, de a helyzet akkor is borzasztó, íme:

Csakhogy az uraknak a legkisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy ilyen jelentéktelen ügyekkel foglalkozzanak. A politikai sárdobálás, mocskolódás, hazudozás mindent felülírt, igaz, hogy nem tegnap óta. Mégis amit a Fidesz kommunikátorai és szennymédiája Juhász Péterrel művelt tegnap, az kiszámíthatóságával együtt is hihetetlen. Miután Juhász bejelentette, hogy Budapest 1. választókerületében visszalép az egyéni képviselőjelöltségtől (ott, ahol nem Rogán, hanem a Hollik nevű papagáj indul a Fidesz színeiben), belendült a Magyar IdőkOrigo tengely, majd a Hidvéghi-Hollik duó is elszavalta ugyanazt. Hogy tudniillik Juhász belebukott a nőverésbe, hogy a nők elleni erőszak elfogadhatatlan, hogy senki nem verhet és nem alázhat meg nőket büntetlenül, hogy aki nőt bántalmaz, annak távoznia kell a közéletből és tökmindegy, hogy mit állít (azt állítja nem mellesleg, hogy azért lép vissza, hogy az ellenzéki oldal egyetlen jelöltje álljon szemben az állampárt jelöltjével) valójában a nőverés okán kénytelen visszavonulót fújni.

Arról már sokszor írtunk, hogy minden egészséges ember elítéli az erőszakot, akárki ellen irányul is az erőszak, de amikor a bíróság szigorúan titkos és védett irattárából szivárog a karaktergyilkos szenny a kormánymédiához, és mai napig nem tudjuk, hogy a szigorúan titkos információk hogyan kerültek a salakmédiához, amikor a vak komondorokról elhíresült, nőügyekkel nem foglalkozó Fidesz moralizál afölött, hogy kinek van helye a közéletben úgy, hogy változatlanul semmit nem tudunk arról sem, hogy mi történt valójában, akkor az ember gyomra fordul egyet. Fogalmam nincs, hogy ez a visszalépés valóban meghozta az áttörést és valóban egyetlen demokratikus jelölt indul majd a belvárosban a duplanulla Hollik István ellen (a lopott pénzből működő Magyar Idők már azt is tudja, hogy Juhász a szocialisták javára lépett vissza, pedig még senki nem tudja, hogy végül az MSZP-Párbeszéd, az LMP vagy a Momentum jelöltje marad talpon), de azért ne feledjük el, hogy Rogán belvárosi mocskát és bűnözését Juhász Péter egyedül göngyölítette fel. Fogalmam nincs, hogy ki az esélyes jelölt az 1. választókerületben, de ha valaki az elmúlt években érdemben dolgozott abban a bizonyos kerületben, az Juhász Péter. Aki nélkül nem lennének ma bizonyítékok arra, hogy Rogán polgármestersége idején hogyan lopták szét a kerület ingatlanjait, hogyan herdálták el a közvagyont, az EU-s pénzeket, és hogyan nyerészkedett a fideszes bűnbanda a közös megcsapolásán. Szóval ha Juhászról kiderül valaha (nem fog), hogy valóban nőt vert, akkor az védhetetlen. De amit a Fidesz művelt vele, az már most gyalázat.

Azt mondtam már, hogy közben vizsgálat indul Márki-Zay Péter ellen? Pedig igen. Panasszal keresték meg ugyanis Péterfalvi Attila adatvédelmi biztost amiatt, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester rögzítette a munkatársaival folytatott beszélgetéseket. Márki-Zay korábban azt mondta, hogy munkatársaival alaposan megnézték a vonatkozó jogszabályokat, ezek között nem találtak olyat, amely abban az esetben is tiltaná a felvételek készítését, amennyiben arról előre tájékoztatják azt, akivel a rögzítendő beszélgetést folytatják. Lázár, te voltál a bejelentő? Úgy is kell.

És Orbán ügyvédjének Kósa Lajos-díjas produkcióját látták már? Pedig milyen szép is az, amikor a bátor fideszes – aki egyébként zongorázva kampányolt a roma szavazóknak Terézvárosban a Caramell nevű popénekes oldalán – menekülőre fogja, egy hölgy pedig (aki gondolom, a valamilyen munkatársa lehet) testével védi az újságíróktól? Nem állítom, hogy nevethetnékem támadt.

És végül –  a keretes szerkezet jegyében – zárom soraimat egy szintén jó hírrel: a senki által meg nem választott, Soros zsebében tenyésző ENSZ szerint a magyar a legboldogtalanabb közép-európai nemzet. Közben a finnek, a norvégokat letaszítva a képzeletbeli dobogóról, a földkerekség legboldogabb nemzetének számítanak, a további sorrend: Dánia, Izland, Svájc. Magyarország a 69., és ezzel minden közép-európai állam megelőz minket, még Románia is, amely az 52. Szép napot mindenkinek, muzsikáljunk egy kicsit, hátha jobb lesz! 🙂

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!