Június 4,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most derült ki: az Index.hu tette utcára a pedagógusokat

Szép estét, jó pihenést, szurkolást, vacsorázást, vagy amit éppen csinál aki csinál valamit. Aki semmit csinál, az jól teszi.

Tudom, hogy ma kezdődtek az előadások a Parlamentben, de ott sok újdonság nem történt, én pedig találtam egy nagyon vicces hírt az MTI-n. Ha nem baj, ezzel fogok kezdeni. Ha baj, akkor is. Itt speciel nem működik a demokrácia, diktatórikus módon én döntöm el, miről beszélek. Igaz, az olvasók meg azt döntik el, hogy olvassák, vagy tojnak a fejemre. Szóval megdőlt és azon nyomban helyre is állt a demokrácia. Nézzük a közleményt:

Újabb valótlanságok az Index cikkében

A Klebelsberg Központ visszautasítja a cikkben megfogalmazott állítást, miszerint “a Klebelsberg Központ úgy működik, mint egy újság vagy egy hírszerzőközpont”.
Tény, hogy 2010 előtt mindent megtettek, hogy elvegyék a kedvét a fiataloknak a pedagóguspályáról: több ezer pedagógust tettek utcára és  megalázóan alacsony béreket fizettek a pedagógusoknak, de ma már a pedagógus pálya egyre vonzóbb, az 50%-os pedagógus béremelés és a pedagógushallgatói ösztöndíjak hatására 30%-kal nőtt az érintett hallgatók száma. Továbbra is fenntartjuk, hogy a köznevelési intézményekben üres álláshelyek átmenetileg mindig lesznek, hiszen a tanárok életkörülményeiben beálló változások – nyugdíjazás, gyermekvállalás, más településre költözés – kihatnak arra. Teljesen természetes tehát a fluktuáció, de országosan nem beszélhetünk pedagógushiányról.

Magyarországon továbbra is az OECD átlag alatti az egy pedagógusra jutó gyermekek száma, ráadásul a tankerületi központok fenntartásában működő intézményekben 2017/2018-as tanévhez képest összességében a 2018. szeptember 15-i állapot alapján 1.200 fővel több a pedagógus munkakörben foglalkoztatottak száma. A tantárgyfelosztásokat augusztus végén kezdték feltölteni az intézmények a KRÉTA rendszerbe, amelyeket véglegesíteni szeptember 15-ig kellett. Ennek következtében az index.hu-n megjelent, állítólagosan a KRÉTÁ-ból megszerzett adatok nem tekinthetőek hitelesnek. A cikkben több olyan állítás is szerepel, amely szakmailag nem alátámasztható.
    Kiadó: Klebelsberg Központ (MTI)

No. Én nem tudom, kik dolgoznak a KLIK-nél, de legalább ragozni illene megtanulni. Csak nekem tűnt úgy, hogy parádésan bohócot csinált magából a nagyszerű KLIK? Kikérik maguknak, hogy ők úgy működnének, mint egy újság, majd leadják a minden egyes fideszes által minden alkalommal eldarált propagandaanyagot. Ebben még az sem zavarta meg őket, hogy az Indexnek címezték a szózatot, csak ugye speciel nem az Index tett utcára egyetlen tanárt sem. Már amennyiben jók az értesüléseim. Az történt, hogy meg tetszettek kapni a pártközpontból a miheztartást, de mivel ezt az ellenzéki pártok megszólalásai alkalmával szokta elővenni ártunk és ormányunk, nem igazán stimmelt a szituációhoz, de az egész nagyszerű központban nincs egy írni-olvasni tudó, aki átírta volna az elejét? Ja, jó. Akkor értem.

Miután változatlanul nem érdekel, Orbán Viktor mit véd meg kitől, egy hosszabb nap kommentje – pontosabban két komment – következik. Már csak azért is, mert éppen sikerült megdicsérnünk az Állatkertet azét, hogy segíti a fogyatékkal élők kikapcsolódását. Úgy tűnik, tévedtünk. Kár. Az még szörnyűbb, hogy úgy tűnik, nem egyedi esetről és nem csak a budapesti Állatkertről van szó.

Mai cikkeink:

Kinyilatkoztat, világossá tesz, megüzen, és hátba szúr bárkit

Tisztelik, megbecsülik és megvédik a nőket

Gyurcsány és az egydimenziós gyűlöletpolitika

Már tegnap is késő lett volna

Ciki. Kínos. Megalázó

Nekik már csak a tél marad

AZ ISTEN MIÉRT SZERETET, JACK?

A nap kommentje Krisztinától:

Hát pl. pont az állatkertbe nem lehet bemenni mozgáskorlátozott igazolvány nélkül kerekesszékes látogatónak kedvezményes jeggyel. Mert a bemenetelt ahhoz kötik. A gond az, hogy amire ők gondolnak az a MEOSZ tagsági, de az egyrészt nem kötelező, másrészt az évi 2-3 alkalom miatt nem váltjuk ki. Sehol másutt az ország állatkertjeiben nem kérik, csak Pesten.

A másik nap kommentje Brióstól:

Szégyen. Emberségből nulla..osszátok, kérlek! 11fő fogyatékkal élő fiatallal elindultunk a Veszprèmi Állatkertbe kiràndulni. Odaérkezve közölték a pênztárnál, hogy az általuk hasznàlt Hatósági Igazolvànnyal nem engedhetik be őket kedvezményes áron. Ez az dokumentum, amivel igazolják fogyatékosságukat. Eddig mindenhol elfogadták. Most viszont csak akkor él a kedvezmény, ha vmelyik szervezetnek a tagjai. Ez ugye plusz díjakkal jár. A pénztárnál csalódottan várakoztunk, míg a csapat néhány tagja az irodán próbálkozott elintézni a belèpést. Nem engedtek a 21-ből. Így most utazunk haza. Nem kicsi a csalódottság. 60ezer ft-unk nem volt belèpőre. Messziről odautaztunk fiataljainkkal, akiknek nagy része mozgásban is akadályozott…emberségből levizsgáztak az állatpark vezetői. Ilyen vagy olyan kártya..?!
Nem változtat az àllapotukon. Ez a negatív diszkrimináció viszont igen. Köszönjük szépen!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.