Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Tisztelik, megbecsülik és megvédik a nőket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyetlen fideszes képviselő sem támogatta azt a szexuális zaklatás elleni EU-s jelentést, amelyet 91 százalékos többséggel fogadott el az ivarérett magyar emberek tetemes hányada által pillanatnyilag reggeltől estig köpködött, mélyen megvetett Európai Parlament.

Egy hét távlatából sem vesztett aktualitásából, ízlelgessük kicsit a hírt: egyetlen fideszes képviselő sem akadt (külön üdvözlet Gál Kingának és Járóka Líviának, ez utóbbinak különösen, amiért korábban a Nők Jogai és Esélyegyenlőség Bizottságának jelentését a bizottságban megszavazta) az összesen 12-ből, aki támogatott volna egy olyan jelentést, amely cselekvésre szólítja fel az EU intézményeit  a munkahelyen, nyilvános térben, illetve a politikai életben elkövetett megfélemlítés és szexuális zaklatás ellen.

Ízlelgessük ezt a hírt néhány nappal azután, hogy a Fidesz közpénzmédiája objektív tájékoztatás címen teli torokból őrjöngött (a magyar rendőrség hajtóvadászatának hátterében) azon, hogy egy mocskos erőszakoló afgán hulladék (idéztem egy címet a fideszes bulvárfertőből) egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt, majd elmenekült a helyszínről.

És pláne ízlelgessük ezt a hírt abban a kontextusban, hogy a Bayer nevű lovagkeresztes igazságosztó éppen a minap állt ki teljes NER- és mellszélességgel két barátjának nevezett egykori vízilabdázó mellett, akik ellen egy 13 éves kislány családja azért tett feljelentést, mert hosszú hónapokon keresztül folytattak szexuális kapcsolatot, egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. Senki nem tudja megmondani, mi történt valójában, az aranyszájú már igazságot is szolgáltatott.

Nem utolsó sorban ízlelgessük ezt a hírt annak fényében is, hogy a Judith Sargentiniről elhíresült jelentés elfogadása óta micsoda alpári, személyeskedő, a holland zöldpárti képviselőt női, emberi mivoltában (a haja, az általában vett kinézete, a neve, a vélt szexuális identitása) egyaránt alázó tempóban mocskolja a Fidesz hivatalos szócsövének számító propagandamédia. Az egyik végétől a másikig.

A nevetségessé válás veszélyének tudatában azt már csak tényleg bónuszként teszem ide, hogy történik mindez a sokadik kétharmados fideszes győzelem, valamint a családok évében, a lányait, asszonyait az erőszakoló migráns hordáktól sok nyelven beszélő csirkehálóval és rengeteg sok kommunikációs hablattyal védő keresztény gyökerek hazájában. Ahol az afgán migráns erőszakoskodása hivatalos kormányzati fölháborodást von maga után (ha nem hangulatkeltési célokat szolgálna, alighanem teljesen jogos lenne!), de ahol a rendőrségi feljelentés ismeretének, bármilyen konkrét rendőrségi vizsgálat részleteinek, vagy az ügyben majdan eljáró bíró leendő ítéletének ismerete nélkül egy kiskorú gyereket csuklóból lehazugoznak, miközben az ellene vélhetően erőszakot elkövető gyanúsítottakat áldozatként állítják be. Mintha már jogerős bírósági ítélet feljogosítana erre bárkit.

Nos, ez az az ország, ahol – hogy csak egyetlen friss példát mondjak – a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadójaként futó  betanított szakmunkás egy nem fehér bőrű, nem magyar állampolgár egyébiránt mindenkit jogosan felháborító (bűn)cselekedetéből nem azt a következtetést vonja le, hogy a szexuális kényszerítés, erőszak, zaklatás minden formáját elítéljük és fellépünk ellene (nekünk a haza az első!) az elkövető származásától, cipőméretétől, politikai meggyőződésétől, vallásától és egyéb identitásjegyeitől függetlenül, hanem kiselőadást tart arról, hogy a keresztény és a muszlim kultúra más-más módon viszonyul a nőkhöz, a nők tiszteletéhez. Mert miközben az európai keresztény kultúra tiszteli, megbecsüli és megvédi a nőket, ezek a sötét állatok bezzeg.

Aztán amikor arról kellene hangosan és érthetően véleményt formálni, hogy ők, a vak komondorok védőszentjei valójában kicsodák – értsük úgy, hogy nem csak a habonyi lamentálás szintjén tisztelik a nőket, noha nőügyekkel nem szívesen foglalkoznak, és pláne különbek azoknál, akik ellen hergelnek -, akkor ez van. A leggerinctelenebbje tartózkodik (Szájer és Hölvényi), a gerinctelennél is hülyébbje pedig nyíltan vállalja, hogy ő ennyire mélyen keresztény és nőtisztelő.

A korrupció és az antiszemitizmus iránti zéró tolerancia legendás fellegvárában, ahol az állampártnak és fizetett hazugsággyárának kvázi mindent felülíró napi munkaköri leírás a migráns-erőszakkal való nyílt riogatás, magasról tesz arra, hogy az Európai Unióban – benne a világegyetem legbiztonságosabb országával – a nők 55 százalékát érte már valamilyen szexuális zaklatás, és ez ellen konkrétan is tenni kellene valamit, mondjuk a rasszista hergelésen túl. De ha csak 25 százalék lenne, vagy 13, akkor is társadalmi probléma, amelynek kezelése/visszaszorítása legalább negyedakkora erőfeszítést igényelne, mint a határvédelem, vagy Orbán Viktor elszabadult politikai ambícióinak kiszolgálása.

Ehhez képest az van, hogy Magyarország kormánypártja, amelynek képviselői minden alkalmat megragadnak arra, hogy a kereszténység magasabbrendűnek vélt mázát magukra csorgassák, nem szavaz meg egy olyan jelentést, amelyik semmi mást nem tesz, mint felszólítja a tagországokat,  hogy dolgozzanak ki a nők elleni erőszakkal kapcsolatos, átfogó nemzeti cselekvési terveket és jogszabályokat. A korrupció és az antiszemitizmus iránti zéró tolerancia narancsködbe borult országában a kétharmados önkény nemet mond arra, hogy zéró toleranciát hirdessen a szexuális zaklatással szemben, és büntesse az elkövetőket.

Pepitában ugyanaz, mint amit Végvári Orbán Viktor a migránsozásra felhúzott megvédéssel művel. Miután 2015 óta azért óbégat, hogy az Európai Uniónak meg kell védenie a schengeni határokat, 2018-ban – amikor az Európai Uniónak nagy nehezen végre megvan a terve arra, hogy közös fellépéssel megvédje a schengeni határokat – azért visít fejhangon, hogy el akarják venni tőle a határőrizet jogát és mindmeghalunk.

Ezek után kíváncsian várom Morvai Krisztina eligazító magyarázatát, aki ugyan a legharcosabb brüsszeli támogatója a magyar kormány migránsveszéllyel politikai lózungok szintjén fakardozó politikájának, de ezt a jelentést még ő is megszavazta. Akkor a Fidesz miért nem? Mit tartalmaz ez a jelentés, ami miatt nem fért bele a magyar emberek és a vak komondorok (mikor, melyik) őrangyalaiként futó fideszeseknek, hogy megszavazzák ezt a jelentést? Amely – amellett, hogy semmiféle jogalkotási kényszerhelyzetbe nem hozza őket, és mint ilyen legfeljebb szimbolikus ajánlásnak tekinthető – ráadásul a nők elleni erőszak csupán egy szűkebb szegmensére fókuszál (nincs benne a négy fal között a vak komondorok által elkövetett erőszakkal szembeni fellépés).

Tudom, valószínűleg azért, mert ahogy 2014 óta nem sikerült ratifikálni az Isztambuli Egyezményt, ezután sem lesz rá politikai akarat, márpedig a jelentés egyik kitétele arra kéri a tagországokat, illesszék saját jogrendszerükbe ezt a dokumentumot. A hagymányos keresztény családmodellről alkotott képükbe ugyanis nem fér bele a hetente legalább egy nő életét követelő őshonos magyar erőszak elleni fellépés. Meg szerintem az is útjában állhat a fideszes nőtiszteletnek, hogy a dokumentum külön kitér a politikusokra, és elítéli az ellenük a közösségi oldalakon folyó zaklatást is, például a szexista és becsmérlő üzenetek terjesztését és azt is, ha erőszakkal fenyegetik őket.

Nos, amit a Fidesz putyini kottából edzett trollhadserege Judith Sargentinivel (Fidesz szolgák nyelvhasználatában: kócos németalföldi férfinő) jelenleg művel, az pontosan illeszkedik ebbe a mintába: ők nem küzdeni akarnak a nőket érő zaklatás ellen, ők valójában bátorítják azt. Ebből élnek. Addig tisztelik, becsülik és védik a nőket, ameddig a hazug, szemforgató politikájuk pillanatnyi érdekei szerint ez kifizetődő. Egyébiránt rohadjon meg minden nő, aki útjában áll Orbán Viktornak. Aki a harmadik kétharmad behúzásának mámorában arról fecserészett, hogy szeretne átfogó megállapodást kötni a magyar nőkkel, mert „a demográfia rajtuk múlik”, és mert csak a nők tudják eldönteni, mit akarnak, a kormány dolga pedig, hogy ezt tudomásul vegye és megállapodást kössenek nem négy, hanem 15-20-30 évre  „a magyar jövőről és a kormány részéről nekik nyújtható perspektíváról”.

Hát itt vannak a perspektívák.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.