Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyurcsány és az egydimenziós gyűlöletpolitika

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fogalmam nincs, hogy Gyurcsány Ferenc meddig marad az Alkotmány utcában holnaptól arrafelé, ahonnan megbuktatja Orbán Viktort, az viszont biztos és majdhogynem vicces is, milyen szépen rámozdultak (megint) a kormánypárti független szakértők-elemzők-okostojások. Az MTI természetesen már reggel lehozta a hírt, örök, felejthetetlen aktualitása gyomorszájon rúgott rendesen:

A magyar választók 19 százaléka nem tudja, kihez köthető az őszödi beszéd. (!%”+%+!+/+/”%/???? -szerk.)

A 12 éve kiszivárgott őszödi beszédet a magyar választók döntő többsége, 78 százaléka köti Gyurcsány Ferenchez, 19 százalékuk viszont nem tudott megnevezni olyan politikust, aki a hangfelvételhez köthető – olvasható a Nézőpont Intézet kutatási eredményében, amelyet hétfőn közöltek az MTI-vel.

A közvélemény-kutatás szerint a legfiatalabb, 18-29 éves választókat tömörítő korcsoport négytizede nem tudja az egykori kormányfőt kapcsolatba hozni a beszéddel, de a nyolc általánost végzettek 43, illetve a községekben élők 31 százalékát is érinti a „politikai feledékenység„.

Gyurcsány Ferenc jelenlegi pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) szavazóinak 13 százaléka szintén nem hallott a pártelnök 12 évvel ezelőtti, botrányt és a kormányzó szocialisták jelentős népszerűségvesztését okozó felszólalásáról – közölte a Nézőpont.

Maga a beszéd a válaszadók 23 százalékának a tetszését nyerte el, ez statisztikailag megegyezik a 2010-ben mért 20 százalékkal. A DK-szimpatizánsok 90 százaléka kiáll a pártvezető beszéde mellett. Az 50 évnél idősebbek és a budapestiek háromtizedének vannak pozitív gondolatai a beszéddel kapcsolatban – írták.

A felmérést szeptember 11. és 15. között készítették 1000 ember telefonos megkérdezésével. (MTI)

Jó, és akkor mi van? Én ezt nem értem, de biztos a Nézőpont nevű, méltán ismert és elismert tudományos kutatóműhelyt nem azért fizetik közpénzből, hogy én megértsem, mit miért kutatnak ők ilyen nagy erőkkel. Azért vicces ez, lássuk be. Alighogy Orbán Viktor megint felmosta a padlót Brüsszellel Strasbourggal (ja, nem) és beleordította az auránkba, hogy el akarják venni a határőrizetes játékát, amitől mindmeghalunk, mert ki védi az általános európai káoszt, ha brüsszeli zsoldosok fognak sorfalat állni a csirkeháló tövében, ahelyett, hogy a penészes kiflin jól tartott hazaszerető magyar fiaink senyvednének Európa vezetésére törő politikai ambícióinak súlya alatt, előszedték a naftalinból Gyurcsányt. Tehát, igen, megint rámozdultek Gyurcsányra.

Olyannyira, hogy a Nézőpont Intézet testvérének, a Médianéző Kft.-nek a vezetőjét is beszalajtották szakérteni a Migránstelevízióba, támassza már meg Mráz Ágoston Sámuelék kutatási eredményét, nehogy fél disznó gyanánt eldőljön az ólban. Meg is született a diagnózis:

A többi párttal nem egyeztetve szólított demonstrációra Gyurcsány

A Médianéző igazgatója szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke valószínűleg a többi párttal nem egyeztetett kijelentést tett, amikor pártja és az MSZP, valamint a Párbeszéd vasárnapi tüntetésén folyamatos utcai demonstrációra szólított fel.

Boros Bánk Levente az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában úgy fogalmazott: az ellenzéki pártok már megtanulhatták volna, hogy nem szabad felengedni a színpadra Gyurcsány Ferencet, mert „ellopja a show-t”.

A DK-elnök taktikája mindig az volt, hogy egy ideig kivár, nem mond semmit, majd egy látszólagos közös fellépés során önálló kezdeményezésbe fog. (MTI)

Hát szerintem is. Szóval a 2 824 206 szavazattal és 133 képviselővel a parlamentben ülő kétharmados Fidesz-KDNP azért fizeti közpénzből ezeket a tudományos gittegyleteket, hogy 12 évvel az őszödi beszéd számukra semmihez nem hasonlítható szerencseként felfogható kiszivárgása és sikeres félremagyarázása után még mindig azt kutassák, hogy vajon a populáció memóriájából kiesett-e már Gyurcsány egykori produkciója, még mindig tudják, hogy ki a patás ördög, gyűlölik-e még eléggé, vagy nem volna haszontalan újra előhúzni a sufniból.

Nekem természetesen megvan a szilárd és megingathatatlan véleményem arról, hogy ameddig Gyurcsány Ferenc a közéletben lesz, addig igen nagy valószínűséggel Orbán Viktornak is mindig jut rivaldafény az ország nyakán, de azért tök vicces, hogy a kétharmados magabiztosságból ennyire futja: Gyurcsányon lógni, miközben a miniszterek örökzöld elnökének politikai ámokfutásáról szóló európai ítélet több mint érdekes helyzetbe lavírozza Magyarországot. Akkor is, ha az ítélet nem az országról, hanam a kormány pusztításáról szól. Ha van pillanatnyilag fontos feladat, akkor az ez: a 308 068 szavazattal és 4 képviselővel a parlamentben ülő DK elnökének minapi politikai akcióját nyakon önteni az őszödi beszéd traumájával.

De mégis mi a franc következik abból, hogy a magyar populáció közel egyötödének – benne aa fiatalok 40%-ával – fingja nincs kihez köthető ez a kurva beszéd, azon kívül, hogy semmi? Ha 0 százalék lenne, vagy 53, akkor abból következne valami? Hát persze, hogy nem. Ha jól emlékszem, a Sargentini-jelentés elfogadásának másnapján, de simán lehet, hogy még aznapján a Századvég friss meleg, jól időzített közvéleménykutatásával próbálták elnyomni a lakájmédia teljes széltében és hosszában Orbán kétharmados strasbourgi győzelmének hírét. Azzal verdesték a mellüket, hogy az ellenzék megállíthatatlan gyengülése mellett tovább combosodik a Fidesz támogatottsága.

Akkor most mire ez a vergődés, hiszen e másik kormánybarát tudományos műhelynek álcázott pénzmosoda szerint ha mostanában lennének választások, Gyurcsány és pártja tuti beverné a fejét a parlamenti küszöbbe. Alulról. Na, most akkor nem mindegy, hogy hányan nem tudják, ki mondta el azt a szarrá ferdített őszödi beszédet? Nem mindegy a közpénzmilliárdokkal kitömött ócska propagandisták hadának, hogy Gyurcsány mit csinál egy olyan színpadon, ahova a többiek felengedik? Nem tökmindegy, hogy a magyarok hány százaléka van elalélva attól a történelmi beszédtől, és hányan okádnak epét tőle anélkül, hogy tudnák, miről szól valójában?

Hát persze, hogy kell a terelés, az elkopni látszó külső és belső ellenségek újra beemelése a köztudatba. Tényleg komolyan gondolják, hogy százezrek fognak Gyurcsánnyal hálni az Alkotmány utcában ameddig Orbán Viktor felteszi a kezét, megadja magát és lemond? Nyilván nem, de ahelyett, hogy értelmes dolgokat kutatnának és elemezgetnének, muníciót szolgáltatnak a gazdájuk konfrontációra, háborúra, ellenségekre épülő, egydimenziós gyűlöletpolitikájához. Gyurcsány meg bármikor menő téma. Olyan szitokszó, mint a liberális, vagy a demokratikus, vagy az emberi jogi, vagy az európai érték. Akkor is ha táblát akaszt a nyakába, akkor is, ha utcai harcosnak öltözik, de akkor is, ha simán levegőt vesz.

És miközben rohad az ország fejben-lélekben, emberek földönfutóvá válnak, a társadalmi lemorzsolódás szedi áldozatait a végeken, nincs tanár, nincs orvos, nincs pincér és betanított munkás, miközben Lölö mester 27 milliárdos üzletecskével fut neki az új hétnek, az állampárt csilliárdokkal kitömött zsoldosai az őszödi beszéden és Gyurcsányon lamentálnak. Nem tegnap evett meg itt a fene mindent.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.