Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kinyilatkoztat, világossá tesz, megüzen, és hátba szúr bárkit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hejjhó! Szép jó reggelt kívánok, hatalmas teher ez rajtam. Hogy már megint hétfő van, és nem is akármilyen. Azt írja az MTI, és mindenki más is, hogy közeledik a boldogkarácsonyozás ideje ma kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka, és az első, háromnapos ülést rögtön a Strasbourgban győztes hadvezér monológja indítja. Ezzel párhuzamosan megindul az ország egészpályás letámadása: durvuló kultúrharccal, pórázra kötött médiával, felforgatott egészségüggyel, új bírósági struktúrával, változó választási szabályokkal, erről ITT érdemes tájékozódni.

Aztán majd holnap, amikor már kedd lesz, Kocsis Mátér fideszes frakcióvezető korábbi bejelentésével összhangban a parlament várhatóan dönt a Sargentini-jelentés elutasításáról. Semmire nem illik jobban a tegnapi nap kommentje az állampártra aktualizálva, mint erre a lihegő tiltakozásra: az ellenzék még most sem tudja elfogadni a magyar emberek döntését a Fidesz még most sem tudja elfogadni az Európai Parlament döntését.

Pedig minden követ megmozgattak/megmozgatnak az elvtársak a látszatok fenntartása érdekében. Péládul Bayer Sváby András és az ATV-n futó Heti Napló című műsora ellen indított hadjárata ellenére (bezzeg ha az Echo Tv-nek jutott volna eszébe először ez) mintegy 170 ezer online szavazó 63 százaléka megszavazta volna a Sargentini-jelentést, szemben a fennmaradó 37 százalékkal. Szerintem ebből senki ne vonjon le semmilyen hosszútávú konzekvenciát, én nem is értem, hogy a lovagkeresztes próféta miért fordított annyi energiát arra, hogy egy semmiféle reprezentativitással nem bíró szavazást a trollok harcba küldésével megpróbáljon a gazdája javára fordítani.

Mindegy is. Tehát nem csak ma lesz nagy nap, de holnap is az lesz, miután a Fidesz parlamenti bohóckodásával egy időben elvileg Gyurcsány Ferenc és hívei utcára vonulnak. Legalábbis a tegnapi, hárompárti ellenzéki tüntetésnek ez az egyik legfontosabb következménye. A DK elnöke szerint az ellenzéki képviselők egyedül, a választók nélkül nem tudják legyőzni a kormányt, ezért a párt folyamatos utcai tüntetésre hív, ami kedden kezdődik. Ezzel párhuzamosan Gurcsány arról is beszélt, hogy a DK két EP-képviselője ma feljelenti magát hazaárulás miatt, mivel a Sargentini-jelentésre igennel szavazó képviselőket hazaárulónak nevezte a kormánymédia. Ez egy okos húzás végre, bár hozzátenném: ezzel a lendülettel a fél ország nyugodtan feljelenthetné magát, olyan alacsonyan szállt az utóbbi napokban a hazaárulózás mindenki irányába, aki nem ért egyet Orbánékkal, hogy ihajj. Ráadásul szeretném felhívni a figyelmet: nem csak a szolgamédia állt bele a nyakló nélküli hazaárulózásba, a Fidesz prominensei sem fukarkodtak ezzel a kedves minősítéssel, szóval.

Az jutott eszembe erről, hogy tavaly októberben a Jobbik feljelentette Soros Györgyöt például az alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanúja miatt, hogy így derítsék ki, valóban létezik-e a Soros-terv. Akkor is a kormánypárti politikusok összevissza halandzsása képezte a feljelentés alapját, ugyanis Németh Szilárdtól Kovács Zoltánig Tuzson Bencétől Halász Jánosig az összes kisebb és nagyobb ágyú (arról már ne is beszéljünk, hogy Orbán miként lobogtatta az Echo TV stúdiójában a Soros-tervet) azzal mosta az agyakat, hogy a milliárdos üzletember mekkora veszélyt jelent Magyarországra. Mint kiderült, egyáltalán semmilyen veszélyt nem jelent. A Nemzeti Nyomozó Iroda kábé egy hónapig töprengett azon, hogy mit is kéne lépni, végül úgy döntöttek, hogy nem indítanak nyomozást az ügyben, és elutasították a feljelentést. Vagyis a magyar rendőrség szerint a fideszesek vádjai csak szubjektív vélemények, nem valódi bűncselekményre utalnak, azaz tavaly novembertől a Fidesz-kormány hazug mivoltáról hivatalos rendőrségi irat tanúskodik. Hiába. A hazugságok itt maradtak, a Sorossal való riogatás változatlanul megélhetési forrás az állampártnak, a Jobbik meg nagyjából széthullott.

Olyannyira, hogy a Fidesz immár bevette a Jobbik egyik legfontosabb fellegvárát is. Tiszavasvári története során először a Fidesz győzött a polgármester-választáson, a vasárnap tartott időközin. Bár szoros volt a verseny, végül 1897-1676 arányban győzte le a fideszes Szőke Zoltán a független, ám a Jobbik nem hivatalos jelöltjének tartott Badics Ildikót. Az eredmény azért mondható történelminek, mert a városban sosem tudott még győzni a Fidesz polgármester-választáson. Legutóbb kétszer is a Jobbik győzött, előtte pedig az MSZP volt erős a településen. Ez a helyzet.

Közben Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András hosszú, és végtelenül unalmas interjúval nyomul a Magyar Időkben, amelyben azzal nyugtatja a híveket, hogy a közigazgatási bíróság hatékonyan fogja képviselni a közérdeket és a polgárok jogait. Semmi okunk nincs arra, hogy ne higgyük el becsületszavára, hát gerinces ember ő, csak éppen sírva borul a gazdi lába elé, amikor az ország-világ előtt szégyeníti meg azért, mert véletlenül úgy tett, mintha a törvények Magyarországon mindenki vonatkoznának, még a magyar miniszterelnökre is. Az interjú egyetlen szóra érdemes részére az Index hívta fel a figyelmet.

A valósággal vagy a jogi tényállással sokszor köszönő viszonyban sem voltak ezek a vádak

– így reagált Patyi úr arra a felvetésre, hogy az ellenzéki sajtó szerint sokszor a kormánypártok javára hozott döntést az NVB elnökeként. Tehát a valósággal vagy a jogi tényállással sokszor köszönő viszonyban sem voltak a vádak, ebből az következik, hogy némely más esetekben nagyon is. De ez már senkit nem érdekel, Patyi feljebb bukott a szervilizmus hierarchiájában, innetől a Kúria önkormányzati tanácsának elnöki tisztségét viselő bírójaként nyaldoshatja a főnöke talpát.

Mindeközben – a kedvező időjárási viszonyoktól teljesen függetlenül – az ország Patyinál és a fideszes maffiózóknál szerencsétlenebb részét, amelyiket szintén jól megmentették az elvtársak, futószalagon lakoltatják ki. ITT egy eset a sok százból: autista, rákos gyerekével raknak utcára egy anyát.

Nos, az ilyen és hasonló hírekről nem mostanában fogunk értesülni a párttelevíziókban és a salakújságírás legbűzösebb pöcegödreiben, cserébe erőszakoló migránsoktól és Orbán dicsőségétől hangos minden. Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője közben egy interjúban arról beszél, hogy Európa politikusainak szembe kell néznie Orbánnal. Az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó Weber, aki múlt héten kemény szavakkal illette a miniszterek elnökének politikáját, most azt veti az európai vezetők szemére, hogy bár nyilvánosan bírálják Orbánt, ugyanakkor nem vitatják meg egymással érveiket. Ez egy rendkívül nemes gondolat, de szerintem arra már rájöhettek volna, hogy Orbánnal nem lehet vitatkozni.

Ezt semmi nem bizonyítja jobban, mint a brit Telegraph tegnapi cikke, amelyben arról írnak, hogy a júniusi úniós csúcson Orbán személyesen „hívta ki” Emmanuel Macron francia államfőt, hogy vívják meg meccsüket Európa jövőjéről. Ebben a beszélgetésben Orbán egy ideológiai háborúról beszélt Macronnak (populista versus hagyományos európai politikák), amiből mindketten győztesen jönnek ki a jövő évi EP-választáson, de amin Felcsút zsenije nyeri majd a legnagyobbat mindenki közül. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy ezzel a konfrontatív, állandóan háborúzó emberrel igen nehéz érveket ütköztetni. Ez kinyilatkoztat, világossá tesz, megüzen, és mindent a maga javára fordítva hátba szúr bárkit. Jó lenne ezzel már végre tisztában lenni. Az meg, hogy egyesek szerint Orbánnak távoznia kell az Európai Néppártból, szerintem igencsak kétélű fegyver, ráadásul igencsak elkésett reakció egy olyan jelenségre, ami már régen elszabadult.

Akkor kellemes szezonnyitót kívánok mindenkinek, még napokig nyár lesz, úgyhogy semmi akadálya, hogy ökölbe szoruljunk. Szép hetet, később jövünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!