Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország, az őrület hazája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Az uborkaszezon egyik legizgalmasabb napját tartottuk, ugyanis volt hír bőséggel. Ugyan még mindig van pár nap a parlament újbóli összeülésééig, mégis pörögnek az események. Szél Bernadett kezdte meg a sort, aki lemondott társelnöki, valamint frakcióvezetői posztjáról egyaránt. Hogy ez mit jelent a párt számára, hamarosan ki fog derülni. Az azonban nehezen elképzelhető, hogy bárki is érkezzen Szél helyére, képes legyen olyan szinten megosztani a pártot, valamint követőiket, mint tette azt az egykori társelnök. Egy korszak tehát biztosan lezárul, már csak abban lehet bízni, hogy valóban lehet más a politika.

A talán egyetlen valóban ellenzéki párt – bár nem igazán párt, de ez mellékes – az MKKP ismét szembetalálta magát a hatalom határtalan baromságával. Miután hamarosan kénytelenek elbontani egy buszmegállót Mészárosfalván, ma felszólították őket, hogy a Felcsúton betömött kátyúkat állítsák vissza eredeti állapotukba, vagyis csinálják vissza a kátyúkat. Ha valaki azt hinné hogy ez vicc – amit meg is értenék – az nyugodtan látogassa meg a párt Facebook oldalát, ahol ők maguk számolnak be róla. A felcsúti önkormányzat ugyanis hirtelen úgy döntött, hogy kijavítja a kátyúkat, ezért az MKKP által kijavított lyukak gátolják őket a további, világszínvonalú munkában.

A kátyúkat tehát az MKKP-nek vissza kell állítaniuk az eredeti állapotukba ahhoz, hogy önkormányzat megkezdhesse a kátyúzást. Ha az olvasó nem lelne logikát az imént olvasottakban, akkor azzal nincs egyedül, mert valóban nincs értelme az egésznek. Itt viszont nem fejeződött be a történet, ugyanis  a párt szívesen visszabontja a helyreállított utat, amennyiben az önkormányzat eljuttatja a betömött kátyúk részletes műszaki tervrajzait, ezek pontos méretét, úgy mint mélység, szélesség, lejtési adatok, valamint a kátyúk pontos színkódját, alakzatát és az egyéb vonatkozó előírásokat, hogy nehogy szakszerűlen kátyúkat készítsenek Felcsúton. A párt még várja az önkormányzat válaszát.

Székesfehérváron is szembeszálltak a gaz kutyákkal, ott ugyanis az önkormányzat az MKKP által lefestett részt felbontotta és újraaszfaltozta, a járda többi részét azonban – ahol szintén sok a repedés – meghagyta.

Fotó: Facebook MKKP

Ehhez a képhez még kommentet fűzni is teljesen értelmetlen, itt tartunk ma. A kérdés már csak az, hogy mikor ér véget az eszetlenség korszaka?

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Polt Péterhez fordult ( haha ) különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, ugyanis Gulyás Gergely minisztériuma a 2017-es becsült 1,7 milliárd forint helyett közel 3 milliárd forintért vett meg egy Andrássy úti épületet, amely új kormányzati irodáknak fog otthont adni. Szó se róla, mindenképpen szükség van egy új kormányzati irodaházra az Adrássy úton, 3 milliárd forintért pedig pláne, a hülyének is megéri. Azokat a vádakat viszont, hogy áron felül vették volna az épületet, valamint, hogy Gulyást bárki is feljelentette volna ,a Miniszterelenökség tagadta.

A Miniszterelnökség az államot megillető elővásárlási joggal élve, kormánydöntés alapján, piaci áron vette meg a világörökség részét képező területen fekvő Andrássy út 70. sz. alatti ingatlant” – tudatta a tárca sajtóirodája. „Az irodaépületbe a Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárság költözik. Valótlan a 24.hu állítása, miszerint az MSZP elnöke a Miniszterelnökséget vezető miniszter ellen tett volna feljelentést, ezért a Miniszterelnökség helyreigazítást kért. Megértjük az MSZP értetlenségét, hiszen akik kormányzásuk alatt mindent eladtak vagy elloptak, azoknak nehezen felfogható, hogy az állami vagyont gyarapítani is lehet” – ATV

Gulyásék 3 milliárd forintos irodaház vásárlása tehát nem hűtlen kezelés, hanem az állami vagyon gyarapítása. Izgatottan várjuk, hogy vajon a mindig független Polt Péter kinek ad igazat. Magyarországon ugyanis a törvény vasökle lesújt mindazokra, akik megkárosítják a magyar államot, vagy valami ilyesmi.

A Rogán-féle letelepedési kötvénybiznisz nem csak körözött bűnözőknek, de a szír diktátor pénzemberének is lehetőséget biztosított arra, hogy Magyarországon szabadon tartózkodva üzletelhessen az EU bármely államában, minden gond nélkül. Tartózkodási engedélyét a magyar hatóságok 10 nap alatt kiadták, ugyanis nem láttak semmi problémát abban, hogy a szíriai diktátorhoz közeli férfi megkaphassa a papírokat. Fél évvel később pedig már letelepedési engedélyének örülhetett, amelyet a hatóságok szintén gond nélkül kiadtak. Hogy hány ilyen és ehhez hasonló külföldi jutott magyar papírokhoz, azt még felbecsülni is nehéz lenne. Rogánéknak ugyanis nem volt fontos, hogy ki honnan érkezik, esetleg bűnözői múlttal rendelkezik, ha van elég pénze, akkor szívesen fogadjuk. Lehet, hogy veszélyes elemek nem érkeztek a déli határ irányából, azonban erre nem is volt szükség, hisz a magyar kormány maga invitálta az országba a kétes hátterű egyéneket. Természetesen ez is mind a mi érdekünkben történt.

Az Index megkérdezte Iványi Gábort, hogy a tegnapi elutasítást követően milyen további tervei vannak a tranzitzónában veszteglő éheztetett menekültek megsegítésére. A MET vezetője annak ellenére sem adja fel, hogy a tegnapi napon falakba ütközött, mivel senki nem kívánt neki engedélyt kiadni, hogy ételt oszthasson az éheztetett menekültek számára. Alább részleteket közölnénk a vele készült interjúból.

Fontos lenne, ha az ellenzéki képviselők is elmennének, legalább hetente egy ember. Kormánypártiak is mehetnek, nem szeretném őket diszkriminálni. El kell indulni az Isten által adott lelkiismeretre hallgatva, aztán lesz, ami lesz. Vállalniuk kell a következményeket. 

Fontos, hogy a hatalom lássa: nem adjuk fel.

A jogait nemcsak akkor gyakorolhatja az ember, ha megengedik neki, erre találták ki a polgári engedetlenség fogalmát. A vallásom szabad gyakorlását sérti, ami történt. A vallásom szabad gyakorlásának része, hogy a bibliai példát kövessem egy célt tévesztett hatalom ideiglenes kormányfője helyett

Iványi Gábor sokadszorra is bizonyítja, hogy továbbra sem szabad feladni, ugyanis még vannak olyanok az országban, akik képesek példát mutatni mások számára. A félelem legkisebb szikrája sincs jelen benne, ami bátorságot és erőt adhat mindazok számára, akik félve a hatalomtól inkább az elfogadást választották. Van még remény.

Lássuk mai cikkeinket:

Fröccsen a mocsok, mindent és mindenkit beterít

Ez megint nem a legmagasabb polcokon pöffeszkedő elvetemültekről szól

A többi család mikor kerül sorra?

A franc fizesse a stadionok fenntartását

Az állami intézményfenntartó hatékonyan, egységesen, magas színvonalon működik

Miért a nők lennének kivételek?

Pelenka

Énhasadás

A nap kommentje pedig Hildáé:

Én már hányok ettől a családok éve szlogentől. Amikor több száz családot lakoltatnak-lakoltattak ki, és senkit nem érdekel az, hogy már nem tudom hanyadik alkalommal hívták össze a parlamenti ülést a Sevizás ügyben, a kormánypárt egyikre sem ment el ha ott volt, simán kivonult. Kérdezni őket nm lehet, akkor miről van szó? Mert nem a magyar családokról az biztos. A saját családjuk, vagyonuk meg hízik mint a disznó amit Karácsonyra hízlalnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.