Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az állami intézményfenntartó hatékonyan, egységesen, magas színvonalon működik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb sikernek lehetünk szemtanúi, mint azt megtudhattuk Bódis József oktatásért felelős államtitkártól. Szerinte ugyanis az állami intézményfenntartói modell jó és működőképes. Izgulni tehát nem kell, hisz minden a legnagyobb rendben folyik, az is biztosan a terv része, hogy a hazai egyetemek színvonala egyre romlik, hatalmas tanárhiány van, a diplomás fiatalok pedig menekülnek külföldre.

Tehát az amit a szakszervezetek és diákok ezrei látnak évek óta, valahogy nem jutott el a kormányhoz. Mondjuk nem csoda, hisz az EMMI évek óta nem kíván érdemben tárgyalni sem a diákokkal, sem pedig az oktatókkal, hisz nem értik mi bajuk van, mikor hatalmas béremelést hajtottak végre. Álhír az is, hogy a tankerületeknek még alapvető eszközökre sincs pénze, így egyes iskolák kénytelenek a diákok szüleire támaszkodni, ha épp kifogy a szappan, vagy a kréta az iskolában. Magyarország mintaállam, nincs mese.

Budapest, 2018. augusztus 21., kedd (MTI) – Az elmúlt időszak tapasztalatai szerint jó, működőképes a négyszintű – az intézményekből, a tankerületi központokból, a Klebelsberg Központból és a minisztériumból álló – állami intézményfenntartói modell az oktatás területén – mondta az oktatásért felelős államtitkár a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnáziumban, kedden. 

Bódis József a közép-budai tankerületi központ tankerületi igazgatói értekezletén kiemelte: amikor szakmai és oktatáspolitikai kérdésekben döntenek, az kell, hogy lebegjen a szemük előtt, hogy az értékes, fiatal nemzedék sorsa és ezen keresztül az egész nemzet sorsa van a kezükben.

Kifejtette: az állami intézményfenntartás legfontosabb célja, hogy országosan biztosított legyen az iskolákban a minőségi oktatáshoz szükséges infrastrukturális háttér, humánerőforrás és működéshez elegendő költségvetési forrás.

Úgy vélte, hogy a fenntartói és középszintű irányítói feladatellátáshoz szükséges személyi és tárgyi feltételek nagyrészt rendelkezésre állnak, a pénzügyi stabilitás kiszámítható hátteret biztosít a szakmai munkához, a jó gyakorlatok megosztása pedig segíti, hogy az állami intézményfenntartó hatékonyan, egységesen, magas színvonalon működjön. 

Forrás: MTI

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!