Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A franc fizesse a stadionok fenntartását

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Remélem csak viccel a Jobbik. Ha nem, akkor ott is súlyosabbak a gondok, mint gondoltam, holott már régebben kinőttem abból a korból, amikor még hisz az ember a csodákban. Üzenem a parlamenti pártok hülyeségi versenyében jól teljesítő pártnak, hogy a ló rossz végét nézik. Az állam mi vagyunk. Az állam pénze a mi adónk. Tehát mi, adófizetők fedezzük azoknak a stadionoknak a fenntartási költségeit, amiket a mi adónkból, a mi megkérdezésünk és beleegyezésünk nélkül felépítettek, mert most kiderült az, amit egy közepes képességű tengerimalac is megmondott volna előre: baromi sokba fog kerülni a fenntartásuk. Az önkormányzatok talán akkor gondolkodhattak volna el ezen, amikor lobbiztak a rohadt stadionokért.

Miután engem senki nem kérdezett, elmondom, szerintem mit kéne csinálni. Hűtlen kezelés vádjával feljelenteni a kormányt is és azokat az önkormányzati vezetőket, akik tapsikolva örültek a településükre épített stadionnak.

Fedezze az állam az utóbbi években épített stadionok működési költségeit, mert az önkormányzatoknak erre nincs elegendő forrásuk! – szólított fel keddi budapesti sajtótájékoztatóján két jobbikos politikus.

Szilágyi György országgyűlési képviselő ésszerűtlennek, szakmaiatlannak nevezte a 2010-ben indított százmilliárdos stadionépítési programot, amelynek során nem számoltak azzal, hogy szükség lesz a létesítmények üzemeltetésére, állagmegóvására.
    Mint mondta, Magyarországon szinte lehetetlen üzemeltetőt találni ezekre a komplexumokra, hiszen kevés olyan cég van, amely profi módon képes kihasználni azokat a stadionokat, amelyeket egyáltalán lehetséges rentábilisan működtetni. 
    Balassa Péter, a párt szombathelyi önkormányzati képviselője saját városa példáját idézve arról beszélt: a tavaly őszi stadionavató óta már három ügyvezető távozott, mert nem sikerült gazdaságosan hasznosítani a tervek szerint 9,6, a valóságban 15,4 milliárd forintért megépített létesítményt. Az önkormányzatnak évi 300-330 millió forintot kell előteremtenie a költségekre, holott ennek a pénznek máshol volna helye, például egy bérlakásprogramban vagy a szociális juttatások területén – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!