Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A többi család mikor kerül sorra?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bevallom, Novák Katalin az egyik kedvenc izém. Politikusom, na. Ott van ő mindenhol, ahol szaporítani lehet a nemzetet, ahol óvni kell a családokat, ahol harcolni kell a nemzeti építőkövekért. Ott van és megmondja, mert ez neki az elhivatott küldetése. Tudatosan. Most Debrecenben tolta a muskátlis talicskát és beszélt is. Okosan, ahogy szokott:

A Családok évének virágkocsija azt üzeni, hogy a kormány számára a családok vannak az első helyen, a magyar jövő a magyar gyermekekben és a felelős gyermekvállalásban van.

És tényleg! Sőt! Nem csak most van a családok éve, hanem egyfeszt. Ezen felbuzdulva túrtam egy kicsit a nyilvánosan hozzáférhető vagyonnyilatkozatok között, hogy alá tudjam támasztani az össznépi örülést, el ne találjon dőlni, mint félsertés az ólban. Kezdetnek mindjárt Veresné Novák Katalin Éva vagyonkáját szemléztem (már ami bekerült a nyilatkozatba), ide is másolom:

Budapest, XI. kerületében egy 240 nm-es családi ház felének a tulajdonosa, ezt 2010-ben vásárolta.

Ugyanebben a kerületben 2003 óta fele részben tulajdonosa egy 90 nm-es társasházi lakásnak.

Még mindig ugyanott 1996-ban vásárolt egy 56 nm-es lakást.

Szegeden van egy 67 nm-es lakása.

Szintén Szegeden van egy 166 nm-es lakása is.

És még mindig Szeged, 174 nm-es lakás.

Balatonlellén van egy 47 nm-es üdülője.

Szegeden egy 50 nm-es garázs fele.

Más nincs, például autó sem. Hol marad a négy kerék? Az ingatlanokon kívül van még 14,5 millió forint bankbetét, kap tőlünk 997 200 forint alapfizetést (az egyéb juttatásokat nem lelem) és van évi 2,1 millió forint jövedelme ingatlan bérbeadásból. Ez mondjuk elég soványka, de talán szeret a család egyszerre öt házban lakni. Ki tudja?

Nézzük Szijjártó Pétert, aki világ életében tőlünk kapta a fizetését (ha esetleg diákként dolgozott valahol, akkor elnézést kérek a tévedésemért):

Neki van Győrben egy 371 nm-es telken álló 126 nm-es házban 3/5 tulajdonrésze.

Balatonedericsen egy 2472 nm-es zárkert 4/5 részesedése.

Ugyancsak Balatonedericsen egy 5436 nm-es zárkert, benne egy 91 nm-es üdülő teljes egésze.

Még mindig Balatonederics: 2271 nm gyep, szőlő fele.

Dunakeszin egy 1586 nm-es telken álló 334 nm lakóterű, 249 nm pincével ellátott, 61 nm-es medencét és egy 65 nm-es teraszt magában foglaló ingatlan fele. Autója nincs. Van értékpapírokban 1 605 493 forintja, 5 504 411 forintnyi bankbetétje és 30 millió forint tartozása a szülei felé. Miniszterként a fizetése eddig (az emelés előtt) havi 1 101 900 forint volt.

Rogán Antal néhány családi házát, lakását és fél Szakonyfalut (erdők, rétek, szántók) most nem sorolom fel, mert minek?

Én kétséggel elhiszem, hogy valahogy sikerült úgy összeválogatnia Orbán Viktornak a környezetét, hogy csupa jómódú családból kerültek oda emberek, akik egyrészt örököltek fél- és háromnegyed falvakat (esetleg megyéket), másrészt annyira jól gazdálkodtak a fizetésükkel (ami nem kevés, de legalább közpénzből fizetjük, teljesen megérdemelten), hogy az valami egészen fantasztikus.

A baj csak az, hogy ezen a néhány családon (és akkor a Tiborcz, Matolcsy, Mészáros családokat, valamint azokat a famíliákat nem soroltam fel, akik néhány év leforgása alatt szembeszökően megtollasodtak) kívül van még ebben az országban pármillió olyan család, amelyik nehézségekkel küzd. Például nem képesek rendesen fizetni a számláikat, nem tudnak húst és gyümölcsöt vásárolni, ha elromlik a hűtőszekrény (már amennyiben egyáltalán van és áram is van), akkor remény sincs egy új készülékre, nem tudják taníttatni a gyerekeiket, de még a gyógyszereiket sem képesek kiváltani sok esetben.

Ha már az a néhány család, amelyik ilyen istenáldotta tehetségeket adott a honnak, akik ügyesen megtollasodtak, esetleg jól lakott, ideje lenne a többiekről is elgondolkodni. Nem adományok és alamizsnák formájában, hanem elsősorban munkahelyek, emelkedő bérek, infrastruktúra, szociális biztonság, az oktatás fejlesztése, tehetséggondozás, ösztöndíjprogramok keretében.

Akkor talán nem kellene Novák Katalinnak kiállnia a tűző napra és ellelkendezni, hogy mit jelképez az építőkockának kinéző építőkocka a virágkarneválon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.