Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kovács Zoltán és a bocsánatkérés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A politikusok nyári szünete továbbra is tart, amit az is jól mutat, hogy a mai, ellenzékinek nevezett pártok által összehívott rendkívüli ülésre néhány ellenzékinek nevezett politikuson kívül egyetlen kormánypárti képviselő sem volt kíváncsi. A Fideszt-KDNP-t ugyanis sem a devizahitelesek, sem pedig az otthon családtagjaikat ápolók megsegítése nem hozza lázba. Minden fontos dologról – mint például a saját fizetésemelésük – még a szünet előtt döntöttek. Nincs itt tehát semmi meglepő.

Nem mindenki nyaral ilyen önfeledten idehaza, ugyanis mint az a DK-s Oláh Lajos kérdésére adott válaszból kiderült, a május óta – ekkor függesztették fel a moratóriumot – 1300 kilakoltatást hajtottak végre Magyarországon. Ennek vélhetően elég nagy hányada devizahitel tartozásból fakadó eladósodás miatti kilakoltatás, amit a kormány egyébként a gyermekéhezéshez és a hajléktalansághoz hasonlóan már megszüntetett. A devizahiteleseket megmentették – a kormány szerint legalábbis -, így nem is értik mi itt a probléma. Hogy ez az 1300 kilakoltatás hány gyermekes családot jelentett, az az adatokból nem derül ki. Azt pedig, hogy ezek a számok mennyire nem tükrözik a teljes képet, jól bizonyítja egy korábban az Infostarton megjelent cikk részlete:

Ebből az adatsorból ráadásul még hiányoznak is azok, akik nem várták meg a végrehajtási procedúrát, és önként távoztak, rokonoknál, hétvégi házakban, elhagyott épületekben húzták meg magukat. És azok az albérlők sem szerepelnek a statisztikákban, akiket a főbérlő rakott utcára.

A Magyarországon május óta a lakhatásukat elveszítők száma tehát a korábban említettnél jóval magasabb lehet. Ezekről az emberekről a statisztikák nem árulkodnak, így a pontos számot még felbecsülni sem lehet. Egy biztos, 2018-ban, a családok évében több ezer ember – köztük gyermekes családok is – fog az utcára kerülni, ahol a téli mínuszokat már hajléktalanként lesz kénytelen leküzdeni. Hogy ez mennyire érdekli a kormány politikusait? Semennyire, a nyári szünet ettől sokkal fontosabb.

Emlékszünk még arra a Honvéd Kórházban történt januári esetre, amikor egy 58 éves férit hasi fájdalommal vittek be a gyermekei, majd többszöri kérésre sem látták el órákig, hogy aztán fél nappal később megállapítsák, visszafordíthatatlan bélelhalás miatt már nem tehetnek érte semmit? A rendőrség a mai nappal lezárta a nyomozást: nem történt bűncselekmény. Noha megállapították, hogy a kórházban rossz besorolást kapott a férfi – az eset súlyosságától függő triázs besorolás -, ez mégsem számít semmit, mert a vizsgálat alapján kiderült, hogy a férfi menthetetlen volt. Vagyis hibáztak, de mivel a férfi úgyis meghalt volna, így nem számít. Még ha igaz is – ami vélhetően így is van – akkor sem az a megoldás, hogy úgy tesz a kórház, mintha minden rendben lenne, hiszen nincs. Hogy miért? Lássuk, mit nyilatkozott a férfi lánya korábban a 24.hu-nak:

Az egész ügyben az embertelen bánásmód fáj a legjobban. Jól tudták, hogy hibáztak, de a nővérek, az orvosok és a vezetőség fedezték egymást. A papírokat csak pénzért adták ki, és eleinte a boncolást sem akarták elvégezni.

Embertelenség és az emberi méltósághoz való jog teljes mértékű sárba tiprása. Lehet, hogy ez nem minősül bűncselekménynek, mégis felháborító, hogy ennyit ér egy ember élete. Ez pedig megint csak nem egy olyan eset, amiért csak Orbánt, vagy a Fideszt lehetne/kellene szapulni, hisz az emberségesség nem pénz függvénye.

Egy pécsi bevásárlóköpontban dolgozó biztonsági őr rendőrt akart hívni egy az épület egyik padján gyermekét szoptató anyukára, mert megítélése szerint az közszeméremsértésnek minősül. Noha az anyuka gondosan letakarta mellét, így még azok is boldogak lehettek, akiket a szoptatás látványa felháborít, nem úgy az Árkád hős biztonsági őre, akit vélhetően felzaklattak az események. Még szerencse, hogy a férfi nem rendelkezik sem gumibottal, sem fegyverrel. Tökéletes példája ez azoknak a magukat a törvény őreinek képzelő közterületfenntartóknak és biztonsági őröknek, akik úgy vélik, hogy munkájukkal emberek életét mentik meg nap mint nap. Jó lenne inkább azzal foglalkozni, ami valóban a feladatuk.

Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete reagált Kovács Zoltán kommunistázására:

Heller Ágnes könyvei több tucat nyelven jelentek meg, ő maga számos egyetemen tanított, s büszkék vagyunk arra, hogy a kollégái lehetünk. Kovács Zoltán egy magát kereszténydemokratának valló kormány szóvivője, s a kereszténység fontos, szép hagyománya a bocsánatkérés.  Ez a lehetőség nyitva áll a szóvivő előtt is, elvárjuk, hogy gyakorolja.

Vajon mikorra várható a bocsánatkérés? Szerintem addig álljunk fél lábon…

Lássuk mai cikkeinket:

Egyáltalán nem jó ötlet mentegetni ezeket az elvetemült jóembereket

Ha a tyúkszaros életében legalább egyszer tükörbe nézne

Világbajnok cinizmus

Valaki. Valaki, aki segített

A konda együttműködő közösség. A csürhe képes megenni a gyengét, vaníliás cukor nélkül is

Nekünk hazaszerető, a magyar embereket támogató kormányunk van. Bizony

Nem vagyok rendes ember

A nap kommentje pedig Piroskától:

Hát ja. Csak az a kérdés, ki tartozik szerintük a magyar emberek közé. Mint ma láthattuk, a devizahitel-károsultak, az otthoni ápolást végzők nem. Most nem folytatom a felsorolást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.