Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekünk hazaszerető, a magyar embereket támogató kormányunk van. Bizony

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mai napon kitüntetéseket adtak át Budapesten, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából. Rétvári Bence azonban nem volt rest arról sem megemlékezni, hogy nemzeti kormányunk segítsége is szükséges azokhoz a sikerekhez, amiket a díjazottak elértek. Ugyanis nekünk hazaszerető kormányunk van, amelyik olyan politikát folytat, ami a magyar embereket támogatja. Hogy itt a képviselői fizetések megemelésére, vagy pedig az állami cégek vezetőinek fizetésemelésére gondolt, azt nem tudni. Tény, ők is magyar emberek, mint ahogy Mészáros Lőrinc is az, akit a magyar állampárt valóban támogat, napi 1 millió forinttal.

Rétvári kitért arra is, hogy az osztrákok és a magyarok között jólétbeli különbségek vannak, amit sokan éreznek. Lázár János mondjuk nem érzi – az ő fizetésével meg is értem -, mivel őt a migránsok és a sok szemét elrettenti attól, hogy újra visszatérjen a világ egyébként legélhetőbb városába, Bécsbe. Azt is elmondta, hogy a kormány hazaszeretete – nem tudom itt Rétvári a Fidesz-KDNP nacionalizmusára gondolt-e – képes csökkenteni a két ország közötti létkülönbségeket. Hogy ez milyen formában történik, azt szinté nem sikerült megfejtenem. Azért annak örülök, hogy még egy ilyen kormány vezetése mellett is léteznek olyan kiemelkedő művészek és gondolkodók, akik valóban előreviszik ezt az országot.

Budapest, 2018. augusztus 17., péntek (MTI) – Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Budapesten pénteken, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából.

Szent István király a keresztény Európa részévé tette a magyar államot ezer évvel ezelőtt. Ahhoz azonban, hogy az ország még ezer évig fennmaradjon, nagyon sok ember hitére, elkötelezettségére, teljesítményére, munkájára és hazafiságára volt szükség – mondta.

Rétvári Bence közölte: ebben a munkában részesek a díjazottak is, akiknek tehetségét és szorgalmát ismerik most el. Az államtitkár, a díjazottakat változást hozó embereknek nevezve, kijelentette: ők nemcsak sodródtak az áramlattal, hanem változást hoztak, megváltoztatták környezetük életét.

A kitüntetettek “egy olyanfajta pluszt képviselnek”, amely nélkül Magyarország nem gazdagodott volna – mondta Rétvári Bence, hozzátéve, hogy a díjak odaítélésével minden magyar ember elismerését fejezik ki.

A díjazottak teljesítménye és egy kormányzatnak a hazaszerető, a magyar embereket támogató politikája tudja együtt azt a jólétbeli különbséget csökkenteni, amit ma még sokan éreznek például az osztrákok és a magyarok között – fogalmazott.

Szólt arról is, hogy az elismerésnek van egy olyan üzente, minél többen vegyenek példát a díjazottakról, minél többen érezzék magukat ösztönözve: ha én magam is elköteleződök, “kicsit többet teszek oda magamból”, akkor az mások számára példaértékű.

Az ünnepségen az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenység elismeréseként adta át a Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, valamint a Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket. Rétvári Bence az Emmi kultúráért felelős államtitkárával, Fekete Péterrel átadta a kulturális szakterület miniszteri elismeréseit is, a Móra Ferenc-, a Pauler Gyula- és a Szinnyei József-díjakat.

Forrás: MTI

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!