Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyáltalán nem jó ötlet mentegetni ezeket az elvetemült jóembereket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor szeretettel üdvözlök mindenkit, péntek van, nyakunkon a hosszú hétvége, meg lesz tűzijáték, meg hajrá Magyarország, meg minden! Szerintem gumicsizmában nem zoknit használnak, hanem kapcát – ezt bírta válaszolni a nálam évekkel és hasznos tapasztalatokkal bölcsebb kollégám arra a tegnapi felvetésemre, miszerint vajon Anikó asszony stoppolja a férjerura által széthasogatott zoknikat? Ez a szerintem meglehetősen jogos kérdésem annak kapcsán vetődött fel, hogy a valamelyik napos oldalon tenyésző, agymosóműhellyé csinosított, médiaorgánumnak álcázott bugyor ellelkendezte, hogy rászoruló diákok javára indít akciót az Ökumenikus Segélyszervezet (Ökumenikus Segélyszervezet via Lévai Anikó, úgy értem). Úgy szólt az örömhír, hogy Iskolakezdés együtt! címmel immár hetedszer hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyerek beiskolázásának támogatására. Mielőtt nekem esne valaki azért, hogy elvitatom olyan nagyszerű emberek önkéntes-önfeláldozó munkáját, mint Wolf Kati, vagy Gyurta Dániel, nem róluk van szó. De valami tömény undort érzek midőn nem tűnik fel nekik, hogy miközben állandóan zsibbasztanak a sikertörténeteikkel, miközben tagadják, hogy itt bárki nélkülözne, miközben demagógoznak mindenkit, aki emlékezteti őket, hogy Feudáliában nem fenékig tejfel az élet, miközben tapossák, vegzálják a civileket, tudathasadt üzemmódban annak örülnek, hogy a Lévai asszonyról elhíresült, minden bizonnyal külföldről (is) támogatott civil szervezet most éppen a drágajó magyar emberekhez fordul, hogy ezer gyerek beiskolázása megtörténhessen. Ehhez pofa kell, de hálistennek abból van bőven.

Miután tegnap reggel megemlékeztem Orbán Viktor és Lovász László elmaradt díszvacsorájának történetéről, és titokban abban reménykedtem, lesz még tökösebb is ennél az elnök úr (annál, hogy halaszthatatlan külföldi utakkal menti ki magát az ünnepi táplálkozás alól), az MTA olyan közleményt adott ki tegnap, hogy minden ezzel kapcsolatos szavamat nevetséges pusztába kiáltásnak érzem. Azt írták a felelős csúcsértelmiségiek ebben a közleményben, hogy az akadémia és a kormány, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közti tárgyalások olyan irányba haladnak, hogy

„az MTA kutatóhálózatát (de nem az egész MTA-t) egy a kormányzattal közösen felállított tudós testület irányítaná. A kormányt képviselő tudósok így közvetlen kétoldalú kapcsolatot teremthetnek az ITM és az Akadémia között, megjelenítve a kormányzati prioritásokat, ugyanakkor közvetítve a kutatóhálózatban született felfedezéseket, és a 2-3 évente esedékes nemzetközi átvilágítás eredményeit.”

Szerintem a kormányt képviselő tudósok passzusnál már tök felesleges tovább olvasni, ez valami olyan képzavar, amit akkor is lehetetlen volna értelmezni, ha éppen nem arra menne ki a játék, hogyan hunyászkodjanak meg az akadémikus hölgyek és urak (nem az egész MTA) a focihuliganizmus nyelvét beszélő kereszténydemokratának csúfolt szotyolaköpködő kultúrát favorizáló kormányzás előtt. De még folytatták:

„Az MTA törvényben foglalt kötelessége, hogy az Országgyűlés vagy a kormány kérésére, illetve saját kezdeményezésére kinyilvánítja szakmai véleményét az ország és a társadalom számára fontos kérdésekben. Az MTA a jövőben is a törvényeknek és saját szakmai szabályainak megfelelően fog működni.”

Egyszerűen borzasztó. És nehéz eldönteni, hogy ez sima naivitás, vagy a túlélési reflex, de mindegy is. Köpedelem. Szóljon majd valaki e derék embereknek, hogy ezzel a lendülettel felejtsék el nyugodtan a saját szakmai szabályaikat, majd a kormánydelegáltak megmondják, merre nyílik az ajtó.

A magyar nyelv gazdag szótárából csak három szó jut eszükbe: komcsi, buzi, Soros-ügynök, most a komcsit választotta Kovács Zoltánezt mondta Heller Ágnes a Független Hírügynökségnek, miután a kormány szavát cipelő Desikerült Zoltán öreg, bigott és elavult kommunistának bélyegezte. Mert az merészelte állítani egy interjúban, hogy Orbán egy zsarnok. Így, ahogy leírtam, háborodott fel csak igazán a gyomrom, pedig a kollégám tegnap elég világosan és érthetően elmesélt mindent, amit ez a büdöstahó hörgés jelent. De most mégis úgy belémhasított ez a néhány szó. És ha valaki öreg, akkor mi a fasz van, Kovács? Az életkoráról senki nem tehet, egyáltalán hogy jött ez ide? Egy nemzetközi hírű filozófust már csak a kora miatt is illenék tisztelni, de ezek a saját anyjukat se tisztelik, mit várok én? Mindenesetre Heller sokkal megengedőbb, mint én, ehhez kell némi bölcsesség, amivel én valószínűleg nem rendelkezem. Az biztos, hogy Heller Ágnesnek már tényleg árthatnak, nem rúghatják ki sehonnan, azokkal szemben meg akik nincsenek kiszolgáltatva nekik, ezeket a módszereket alkalmazzák. A megbélyegzést, sértegetést. Abban viszont nem értek egyet a filozófussal, hogy

túl gyakran hangzik el Orbánékra, hogy fasiszta, pedig legtöbbjük csak buta törtető, ahogyan Kovács Zoltán is az.

Azt hiszem, ha csak buta törtetők lennének, akkor nem élnénk egy kedélyes féldiktatúrában (by TGM), és Orbán nem önkényeskedhetne zsinórban kilencedik éve. Ez a rendszer egyre több elemében emlékeztet a fasizmusra, szerintem egyáltalán nem jó ötlet mentegetni ezeket az elvetemült kreatúrákat még akkor sem, ha némelyikük butasága a csillagokat egyenként rugdossa le az égről.

Amúgy mit lehet elmondani arról a kormánypártszövetségről, amelyik nem hajlandó részt venni az ápolási díjról és a devizahitelesekről szóló rendkívüli ülésen? És nem hogy nem hajlandó részt venni, de még el is magyarázzák: azért nem, mert öncélú politikai akciókban ők nem vesznek részt. Hát milyen akció legyen, baszki, ha nem politikai? Ez az egész nem politika? Elképesztő. Több tízezer családot lakoltatnak ki futószalagon, ezeknek meg még annyira sem futja a pofájukon tenyésző bőrből, hogy legalább a látszat kedvéért úgy tegyenek, mintha a saját hereveréjükön kívül más is érdekelné őket. Arrogancia, arrogancia, arrogancia.

De szerencsére van jó hír is: Matolcsy Ádám, a számoktól rettegő jegybank elnök fiának cége, a „családi összefogással” 2015-ben megvásárol Balaton Bútorgyár bútorozhatja be a Testnevelési Egyetem új campusát. Zsír, nem? Jó, az is igaz, hogy csak mindössze 207 millió forintról van, ennyiért Lölö fel sem kelne. A lényeg nem is az összeg, hanem a gyakorlat: mindenhol a holdudvar harácsol, akkor is ha százmilliókról, akkor is ha milliárdokról van szó. Ők mindenhol ott vannak.

Akkorhát szép hosszú hétvégét mindenkinek! Aki teheti, tartson velünk ma is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!