Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Világbajnok cinizmus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindig öröm látni, hogy a Fidesz nevű parlamenti párt, valamint a KDNP-vel közösen kormányzást mímelő Fidesz nevű párt eligazító közleményeit ugyanott írják. A hatalmi ágak szétválasztásának nagyobb dicsőségére. Bár ezúttal a Fidesz nevű parlamenti párt nem szólította fel semmire a Fidesz nevű kormánypártot, tegyük egymás mellé az állítás alapjául szolgáló bizonyítékokat:

A FIDESZ-KDNP ÉS A KORMÁNY NEM VESZ RÉSZT AZ ELLENZÉKI PÁRTOK ÁLTAL KEZDEMÉNYEZETT PARLAMENTI ÜLÉSEN

A Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által péntekre összehívott parlamenti ülésen. Egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket. Fellépésük rendkívül hiteltelen, hiszen amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették.

Hozzáállásukról sokat elárul, hogy a szocialisták, a Jobbik és az LMP politikusai még a forintosítást sem szavazták meg. A kormány számos intézkedést hozott a devizahiteles családok megsegítésére: bevezette az árfolyamgátat, forintosította a devizahiteleket, lehetővé tette a végtörlesztést, és elszámoltatta a bankokat.

Az ápolási díj emelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Ennek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről. Közös érdek, hogy a nehéz helyzetben lévő családok szociális biztonságát erősítsük.

Ezt az elkötelezettséget mutatja az is, hogy a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása (a kiemelt ápolási díj) 2010 óta 63 százalékkal nőtt. (Fidesz.hu – 2018. augusztus 16., csütörtök)

****

Hiteltelen az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülésre vonatkozó kezdeményezése, mivel a baloldalnak egyértelmű a felelőssége a devizahitelezési válság kialakulásában – közölte Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Egyértelmű, hogy az ellenzéki pártok öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizakárosultakat.

A kormány számos intézkedést hozott a devizahitelesek megsegítésére, a forintosítással sikerült lezárni a devizahitelek korszakát.

A bankoknak el kellett számolniuk a devizahiteles ügyfelekkel a tisztességtelen árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt. A banki elszámoltatással mintegy 30 százalékkal csökkentek a törlesztőrészletek, így összesen ezermilliárd forintnyi tehertől szabadultak meg a családok.

A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy minden segítséget megadjanak a rászorulóknak és a hátrányos helyzetűeknek. Elkötelezettek az ápolási díj emelésében, ezért széleskörű párbeszédet indítottak. Több szakmai és érdekképviseleti szervezet véleményét is meghallgatták, így az emelésekről vonatkozó döntés az ősz folyamán megszülethet.

A kormány az alap és az emelt összegű ápolási díjat is megemelte. Emellett új kategóriát – kiemelt ápolási díjat –  vezetett be annak érdekében, hogy a legsúlyosabb egészségi állapotban lévő hozzátartozójukat ápolók magasabb összegű támogatáshoz jussanak.

A  rendkívüli ülés összehívásáról szóló kezdeményezést jobbikos, LMP-s, DK-s és független képviselők írták alá. A tanácskozás 10 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. Ha a Ház határozatképes lesz, és elfogadja a tervezett napirendet, két ellenzéki javaslatról tárgyalhatnak. (MTI – 2018. augusztus 17., péntek 10:38)

Jó tudni, hogy Kásler Miklós emberi erőforrásnak, miniszternek, orvosbárónak, valamint az ő íródeákjainak egyáltalán nem kell bíbelődni az állampárt sikereket sikerekre halmozó, az elmúltnyolcévezésről sem megfeledkező futószalag-tartalmak előállításával. Gizike – két kávéfőzés között – hasraütésszerűen összekevergeti egy kicsit a szavakat, hogy ne szó szerint ugyanaz legyen, de azért ugyanazt jelentse, és már mehet is kifele az éterbe az üzengetés.

Abban nem kívánok elmélyülni túlságosan, hogy az MTI-nek még az is ráfért a cinikus orcájára, hogy a nem túlságosan tisztelt Ház határozatképtelenségének nyilvánvalósága ellenére 10 óra 38 perckor azért megeresztettek egy Ha a Ház határozatképes lesz… kezdetű szemfényvesztő szólamot, mert ez már annyira a legalja, hogy.

Az viszont két gondolatot talán megér, hogy milyen világbajnok szinten űzik ezt ócska, sajtón keresztüli üzengetésben kulmináló cinizmus-versenyfutást. Nem csak azért, mert a devizahitelesek megmentésének sikertörténete egyik végétől a másikig hazugság. Olyan jól megmentették őket tudniillik, hogy a kilakoltatási ipar fellendülése adja a másikat. Csak a tényszerűség kedvéért:

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint tavaly az egész országban 3636 kilakoltatást hajtottak végre. Völner Pál igazságügyi államtitkár egy parlamenti kérdésre adott korábbi írásbeli válaszából kiderül, hogy míg 2012-ben 1020, 2013-ban pedig 1300 tulajdonos lakoltattak ki, addig 2015-ben már 2335, 2016-ban pedig 3474 ilyen intézkedés történt, ráadásul ebben nincsenek benne azok, akik nem várták meg a végrehajtási procedúrát, és önként távoztak hétvégi házba, családhoz, barátokhoz. Az elmúlt öt évben több, mint 240 ezer ingatlant árvereztek el tartozás miatt. A „hangosabb” fővárosi kilakoltatások csupán az összes ügy harmadát teszik ki, a „csendes többség”, a végrehajtások elszenvedőinek kétharmada vidéken él.

Arról nincsenek információink, hogy a devizahitelükbe fulladt, földönfutóvá vált alanyok között hány fideszes és nem fideszes politikust számlálhatunk meg az egy kezünkön. Ha most eltekintünk attól, hogy a mi kutyánk kölyke Horvátországban hogyan mentették meg szó szerint a devizahitelek csapdájába kerülteket, ha nem térünk ki külön az otthonápolást végzők parlamenti vakációt megelőző nyilvános megalázásába, akkor is megdöbbentő, amit a mindenre is felhatalmazást jelentő kétharmaddal a háromharmadért művelnek.

Bármennyire is ismerős, mégis megdöbbentő, hogy nem csak ahhoz gyávák, hogy a hatalmukra semmilyen veszélyt nem jelentő kritikus gondolkodókkal, értelmiségiekkel alpári mocskolódás helyett szóba álljanak, de ahhoz is, hogy bemenjenek a munkahelyükre és érvekkel alátámasztott – lehetőleg nem a boldogkarácsonyozás színvonalán mozgó kocsmai büfögések kíséretében – érdemi vitában tegyenek úgy, mintha elérné az ingerküszöbüket néhány százezer ember nyomorúsága. Nem.

Maradnak a kinyilatkoztató, hazug egyenközlemények, a Twitterre feldobott primitívség, a műanyagból fröccsöntött szociális érzékenység, kereszténység, gondoskodás. A luxuslimuzinok, luxusyachtok és luxushelikopterek plebejus kormánya, amelyik mindent megtesz és minden segítséget megad a rászorulóknak. Például a devizahitelesek nyomorából luxuskastélyokat vásárolgat, miközben retteg a nyolcas számtól. Kivéve az elmúltnyolcévtől, mert abból él mai napig. Világbajnok cinizmus, semmi más nem jut eszembe.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.