Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ingyensonkák, kígyózó sorok, virágzó korrupció és jobban élünk, mint valaha

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét minden olvasónak! A mai napon ugyan sok érdekesség történt, azonban a nap legfontosabb hírét ismét a Magyar Nemzet szállította. Az újságcikk, amely hajnalban jelent meg a világhálón, izgalomba hozta a teljes hazai sajtót és nyilván a közvéleményt is. Ez egy olyan ügy – ha minden kétséget kizáróan beigazolódik -, mely a teljes kormányt a földbe döngölheti. A Magyar Rendőrség már nyilván cáfolta a híreszteléseket azóta, azonban az ügy minimum gyanúsnak tűnik. Az Európai Unió, valamint ezzel egyidőben a magyar állampolgárok rendszerszerű meglopásáról lehet szó, a cikk tanúsága szerint azonban ez a magyar hatóságokat kicsit sem hozta lázba.

Ha optimista lennék, azt mondanám: ez az ügy lehet a Fidesz őszödi beszéde, mely lerombolhatja azt a hazugságokból épített falat, amiről a párt azt hitte, örök időkre fedezéket nyújthat számukra. Az, hogy a hazai igazságszolgáltatás nem tud az ügyről, nem jelent semmit, ugyanis idehaza már divatja van annak, hogy a hatalom meghosszabbításaként működik. Erre tökéletes példa az a mai Polt Péterrel kapcsolatos hír, melyben a legfőbb elsikálónak azon sír a szája, hogy az Európai Parlament kétségbe vonja azt, hogy valódi nyomozás folyna Magyarországon az Elios ügyben. Ingerborg Grassle, az EP költségvetési ellenőrző bizottságának elnöke közölte: az OLAF vizsgálata világosan kimondta, hogy csalás történt, és most a magyar államon a sor hogy lépjen.

Magyarul tehát, Polt Péterre rászóltak, hogy végezze már a dolgát, hisz a csalás ténye bizonyított. Erre mit reagál a mi legfőbb ügyészünk? Ne az OLAF mondja meg, hogy mi a bűncselekmény és mi nem, azt majd ő egyszemélyben eldönti! Vajon mi lehet az oka annak, hogy a Fideszen kívül mindenki elégedetlen a munkáddal, kedves Péter? Talán az, hogy semmilyen érdemi munkát nem végzel. Czeglédy egyetlen nap leforgása alatt börtönbe került, miközben Tiborcz, Mészáros és Rogán boldogan lopja továbbra is a magyar és az uniós adófizetők pénzét.

Közben a magyar igazságszolgáltatás másik szégyenfoltjáról derült ki most már bírósági döntés alapján, hogy visszaélt hatalmával. Igen, Handó Tündéről, Szájer József fideszes politikus feleségéről van szó, aki az Országos Bírói Hivatal teljhatalmú vezetője. A Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a mai napon született elsőfokú ítéletében kimondta, Handó Tünde az OBH elnöke egyértelműen visszaélt jogkörével. A pert Vasvári Csaba, a Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetőbírója indította, aki azt nehezményezte, hogy Handó Tünde saját hatáskörben döntött a kinevezésekről. Jelen esetben arról, hogy noha Vasvári Csaba két alkalommal is megnyerte a Fővárosi Itélőtábla egyik posztjára kiírt pályázatot, a posztot mégsem tölhette be. Ennek oka pedig Handó Tünde volt, ugyanis eredménytelennek nyilvánította a pályázatokat – mondván: már indokolatlan a poszt betöltése -, majd újabb pályázatokat írt ki. Ugyanarra a posztra. A bírósági ítélet ugyan nem jogerős, mégis fricska a magát érinthetetlennek képzelő Handó Tündével szemben.

Közben az a csengeri asszony, akinek közvetlen köze van Kósa Lajos immár több napja tartó nevetséges bujkálásához és sunnyogásához, elhagyta az országot. Ügyvédje szerint még az NNI idézése előtt, egészségügyi okokra hivatkozva lépett le. Kezd egyre jobb lenni az ügy, melynek köszönhetően a héten már aligha láthatjuk viszont Kósa Lajost a nyilvánosság előtt. A Magyar Narancs ugyanis kiszúrta, hogy a korábbi lemondott fórumokat követően ezen a héten sem áll a magyar választópolgárok elé. Kifogytál a szavakból, Lajos? Kezdünk aggódni.

A végére pedig még egy csodálatos hír érkezett: a német Bertelsmann Stiftung politikai alapítvány felmérése szerint a magyar-török kapcsolatok szorosabbak, mint hinnénk. Lássuk mit is mutatott ki a vizsgálat:

Hazánk és Törökország két olyan állam, amelyben a politikai vezető demokratikus választáson jutott ugyan hatalomra – Erdogan 2003-ban, Orbán Viktor 2010-ben –, de később korlátozták a politikai szabadságot és az állampolgárok jogait, hogy hatalomban is maradhassanak.

Én viszont most ezzel a csodálatos videóval elköszönnék. A videón Erzsébetváros polgárai láthatóak, ahogy kígyózó sorokban várnak arra, hogy átvehessék az helyi önkormányzat által adományozott ingyensonkát. Nem mellesleg Erzsébetváros alpolgármestere és a Fidesz-KDNP jelöltje az a Bajkai István, aki eddig tojás-, valamint tejosztásával vált országos hírűvé. Ezúttal úgy tűnik, elhagyta a nevét a sonkák csomagolásáról.

Íme, a mai nap termése:

Külföldi számlákra sikkasztott ország

Ezzel egyszer el kell számolni a propganadgépezet betanított munkásainak is

Csak nem megfutamodott már megint a miniszterelnük úr?

Ameddig ők egy fedél alatt háltak

Ilyen az, amikor a tisztel politikusok a lábukkal töltik ki a vagyonnyilatkozataikat

Tisztelt választópolgárok, kacsacsőrűemlősök és levéltetvek!

Stróman kézbe minden erőművet!

Milyen reménytelen hely az, ahol a nyolc éves gyerek rajzolás közben azt ismételgeti, hogy stopsoros?

Mit csinál most a hős?

A nap kommentje Pétertől:

Előbb lennék arab, mint a Fidesz alatt tovább rab.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.