Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak nem megfutamodott már megint a miniszterelnök úr?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Juhász Péterék néhány órával ezelőtt adták hírül: Orbán Viktor és Németh Szilárd hétfő reggel átadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház egy felújított részét.

Végül is teljesen logikus és hiteles lépés lett volna, hogy a stadionok helyett nyolc éve kórházakat építő Orbán Viktor az óvodásokkal való jogszerű jópofizás mellett cselekszik valami értelmeset is. Kicsit összezavarodtam, bocsánat.

Vegyük át még egyszer: mivel Orbán Viktor és a Fidesz-kormány nyolc éve a falábakon szerencsétlenkedő magyar futballba és az ahhoz elvileg szükséges infrastruktúrába pumpálja a közpénzt, az Együtt úgy döntött, feliratokkal köszöni meg a dicső országvezetőnek azt, hogy legalább a választási kampányban úgy tesz, mintha érdekelné az egészségügy sorsa.

A közterület-rongálók (igen, persze most is előkerültek olyanok, leginkább a kórház illetékeseiről van szó, akik próbálták megakadályozni a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő festést) ezt kérdezték/üzenték volna Orbánnak:

  • Orvost hoztatok?
  • Nővér is lesz?
  • Stadionok helyett kórházakat.

Nos, a feltételes mód használata teljesen indokolt. Nagyon úgy néz ki ugyanis, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr nem adta az arcát ehhez az eseményhez. Mármint a teljesen megújult Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának átadásához. Ezt innen tudjuk:

A rezsibiztos úr közösségi oldalán közzétett fenti videón és az ugyanott közzétett alábbi fotókon ugyanis

sehol nem találjuk Orbán Viktort. Egészen biztosak lehetünk abban, hogy csak azért nem adta az arcát ehhez a jó hírhez (irigykedjetek, büdöslibsik!), mivel nem tud ezerfelé szakadni, és természetesen ennél sokkal fontosabb, halaszthatatlanabb közkampányolási-néphergelési feladatokat kell ellátnia valahol másutt. Testőrök és rajongók gyűrűjében, maximálisan elszigetelve a nyilvánosságtól. Ez végül is nem baj. Mint tudjuk, a pozitív üzenetekből nem lesz újabb mandátum. Pedig a kórházban is lehetett volna migránsozni-sorosozni egyet, azon már rég túl van őfényessége, hogy emiatt szarul érezze magát. Sőt, már az is világossá vált, hogy a fideszes szurkolók is jobban díjaznák a kórházépítést/felújítást, mint a kényszeres stadionépítési lázat. Nem baj, Szilárd megoldotta a feladványt.

Németh Szilárd szalagot vagdos a megújult Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán. De hol van Orbán Viktor? (Fotó: Facebook/Németh Szilárd)

Németh Szilárd szalagot vagdos a megújult Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán. De hol van Orbán Viktor? (Fotó: Facebook/Németh Szilárd)

A rezsibiztos úr minden bizonnyal válaszolt már a feltett kérdésekre, hacsak nem derült ki útközben, hogy nem sajtónyilvános rendezvényről van szó. Mármint a lakájmédia számára nyilvános, a többieknek meg nem nyilvános, mert Simicska. Abban tehát biztosak lehetünk, hogy Orbán távolmaradására megint létezik nyomós ok, ami semmiképpen nem lehet az, hogy a nemzetvédő befosott egy reménytelen helyzetben lévő ellenzéki párt jogos felvetéseitől. Nem olyan ember ő, aki csak úgy megfutamodik.

Ja, de: Zalán futása sehol nem volt ahhoz képest, amit Orbán művel egy ideje, a választási kampány csak köbre emelte a paranoiáját. A kérdés az, hogy meddig lehet ezt csinálni? Lehet-e még évekig úgy kormányozni egy országot, hogy nem mer olyan helyekre menni, ahol kiskorú gyerekeken, a saját alattvalóin és kipirult arcú rajongóin kívül mások is vannak?

Frissítés:

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) kezet fog Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével tárgyalásuk előtt Szabadkán, a VMSZ székházában 2018. március 26-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével tárgyalásuk előtt Szabadkán, a VMSZ székházában 2018. március 26-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!