Január 28,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Stróman kézbe minden erőművet!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,243,767 forint, még hiányzik 1,756,233 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Teljes mértékben magyar tulajdonba kerül a Mátrai Erőmű Zrt., miután az Opus-csoport két lépésben kivásárolja a prágai központú Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) tulajdonrészét

A BÉT honlapján hétfőn ismertetett tranzakciók első lépéseként – a hatósági hozzájárulások megszerzésével egyidejűleg – az Opus Global közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft. 50 százalékról 85 százalékra növeli tulajdonát a Mátra Energy Holding Zrt.-ben, így kizárólagos és teljes körű irányítást szerez a Mátrai Erőmű felett. Ezt követően a társaság jelenlegi felügyelőbizottsági elnökét, Valaska Józsefet kérik fel a társaság operatív irányítására, a menedzsment megújításától a fejlesztésére vonatkozó stratégia előkészítését és megvalósítását, a bevételek emelkedését és az eredményesség jelentős javulását várják

2019. június 20-ig az Opus megvásárolja az EPH-csoport fennmaradt 15 százalékos tulajdonrészét is, így a Mátrai Erőmű Zrt. által kibocsátott részvények (72,665 százalék) egyedüli közvetett tulajdonosává válik – közölték.

Felidézték, hogy az Opus Global közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft., valamint a cseh EPH által 50-50 százalékban tulajdonolt Mátra Energy Holding Zrt. csütörtökön jelentette be a Mátrai Erőmű Zrt. 72,665 százalékos részvénypakettjének megszerzéséhez szükséges feltételek teljesítését.

A közlemény idézi az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagját, aki szerint az Opus-csoport jelentős növekedési potenciált lát a Mátrai Erőműben. Jászai Gellért szerint jövedelemtermelő képességét az is bizonyítja, hogy a tavalyi – főként egyszeri tételek miatti – veszteséget megelőző 5 évben több mint 52 milliárd forint adózott eredményt ért el. Az erőmű pénzügyi és tőkehelyzete erős, ám a technológia, az erőmű és a bányák műszaki állapota fejlesztésre szorul – tette hozzá.

Az átalakítással az Opus-csoport célja, hogy az erőmű továbbra is a belföldi villamosenergia-termelés meghatározó szereplője maradjon és a fejlesztésével a Mátrai Erőmű a piac új szegmenseibe is beléphessen – olvasható a közleményben. Az Opus-részvények kereskedése a bejelentés után 16 órakor újraindult, negyed órával később árfolyamuk meghaladta az 530 forintot, az előző kereskedési napon a záróár 507 forint volt.

Forrás: MTI

Az MTI hír egy pillanatig sem jegyzi meg Mészáros Lőrinc nevét, aki a valóságban felvásárolta az ország egyik legjelentősebb erőművét. De gond egy szál se, hiszen ismét magyar kézbe került! A csehek megpróbálták elvenni azt tőlünk, de sikerült még időben reagálni. Hatalmas taps jár nemzeti kormányunknak, akik mindig a magyar érdekeket tartják szem előtt.

Mészáros Lőrinc megállíthatatlan, így azt csak remélni merem, hogy legközelebb már a Paksi Atomerőmű megvásárlásáról olvashatunk!

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!