Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Tisztelt választópolgárok, kacsacsőrű emlősök és levéltetvek!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szeretném jelezni, hogy úgy látom, eléggé döcögve alakul az az ellenzéki összefogás így a választások előtt alig két héttel. Mondhatni, sehogy.

Meglep valakit? (Ne válaszoljunk, adjuk meg a költői kérdésnek kijáró méltóságot…)

Igen, tudjuk, az elmúlt napokban több egyeztetés is kezdődött és végződött, például széplelkű elempések voltak kénytelenek végighallgatni Gyurcsányt, sokak szerint idén elmarad a Karácsony, és Vona is elfelejtette magával vinni a vizslakölyköt, hogy valaki azért képviseljen némi értelmet is a teadélutánokon a (leendő) húsosfazék körül.

Szóval semmi új a nap alatt, nincs itt semmi látnivaló, csakafidesz.

Elég nyilvánvaló, hogy a politikai elitnek (micsoda oximoron!) valójában semmi érdeke nem fűződik egymás leváltásához, hiszen a Parlamentben mindannyian kényelmesen elücsörögnek a jó melegben, és a képviselői apanázs sem mutat csökkenő tendenciát. Hogy ez lop, az csal, amaz hazudik? Hogy ez hazaáruló, az bérenc, amaz ügynök? Na és? Jut itt mindenkinek, ha nem is egyenlő arányban, de éhen halni nem fognak, elég bejárni a cirkuszba, és egy-két zsonglőrmutatványt alkalomadtán bemutatni, vagy ujjal mutogatni egymásra és közben felháborodottan kiabálni, hogy „monnyonle” meg „nemhaggyuk”.

Mi meg idekint, az Óperencián innen, Kossuth téren túl, közben élvezhetjük a boldog biztonságérzetet, hogy sem migráncs, sem hanyatlónyugat nem árthat nekünk, minimálbérből és közmunkából dorbézolhatunk, igénybe vehetjük a pompás egészségügyi ellátást és elégedett mosollyal bízhatjuk dedeinket a remek oktatási rendszerre.

Jó így nekünk. Jó nekünk ez a fajta illiberális dedókrácia, és tapsikolunk, hogy milyen sok okos jelöltre, milyen sok érdekes nevű, új és régi pártra szavazhatunk, vagy narancs, ha épp úgy tartja kedvünk.

Jó így nekünk. Meghallgathatjuk, hogy „Nem valaki ellen szeretnék kampányolni, hanem valami mellett szeretnék beszélni, valami mellett szeretnék érvelni. Gyűlöletből nem lehet építeni. Mi országépítő politikusok vagyunk fideszesként, és mi országépítésre szerveződünk. Országépítést akarunk végezni, és nem rombolni akarunk.”, és el is hihetjük Lázár Jánosnak.

Jó így nekünk. Hiszen egyelőre nem mi vagyunk Semjén jávor- és rénszarvasai, ránk nem vonatkozhat a miniszterelnöki szentencia, hogy „Elégtételt!”, minket itt Európa kellős közepén jogok védenek, mi magyarok vagyunk, mi itt otthon vagyunk, mi állampolgárok vagyunk, emberek vagyunk… Ugye?

Jó így nekünk?

Az ellenzék nem fog össze… nekünk kellene. Nekünk kellene „lépésről lépésre” visszavenni az országot, kezdve azzal, hogy visszavesszük a józan eszünket. Kikapcsoljuk a propagandatévét. Bajuszt (vagy egyebet) rajzolunk a propagandaplakátokra. Nem hiszünk a propagandaígéreteknek. Hiszünk a saját szemünknek. „Nemhaggyuk”, hogy valami névtelen, tárgytalan rettegést csöpögtessen belénk a hatalom, és annál fogva vezessen minket, ahova kedve tartja. Felismerjük, hogy aki nem ért egyet, az nem ellenség, hanem vitapartner. A parlamenti méltóságos urak meg találjanak maguknak egyéb játékszert.

Van rá esély?

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!