Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A felmosóember koronája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok! Miközben százezrek munkahelye és megélhetése kerül egyik napról a másikra veszélybe, de miközben az Orbán család titkos hatvanpusztai kúriáján gőzerővel folyik az építkezés, az eddig látottnál is grandiózusabb föld alatti munkálatokba kezdtek és ezért egy műemlék istállót is leromboltak, a járványpusztulat idején is MŰKÖDŐ magyar parlamentben Orbán Viktor felmosott. Egy hónap után újra. (Az az Orbán Viktor, aki egyrészt miniszterelnök, és akinek a családja másrészt milliárdos osztalékokat vesz ki a kőbányákból, amely kőbányákból bizonyítottan a disznószerelő haverja által nyert közbeszerzésekre szállítják a követ, úgy, hogy az iparágban szokásos 4-5 százalékos nyereségráta helyett 40 százalékos nyereséggel dolgoznak.)

Íme a felmosóember, aki érdemi kérdések megválaszolása helyett a világjárvány honi tetőzésének előszobájában is azt adja, ami lényege. Az előregyártott retorikai salakanyagot tartalmazó papírját szorongatva személyeskedik, kioktat, mellébeszél, iróniának és cinizmusnak szánt kocsmai lábszagba burkolózva vagdalkozik:

Melegen ajánlom mindenki figyelmébe a 6 perces szóváltás minden egyes pillanatát (meg az egész parlamenti felmosást is, amit ma előadott), de iderakom, hogy egészen pontosan mely felvetésekre préselte ki magából a fent látható és hallható, rothadó szellemességet az önjelölt nagyformátumú kisember.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője: Ez nem úgy működik, hogy a gyári melós odamegy a német multi vezéréhez, hogy egyezzünk már meg, Günther, hogy nem fog kirúgni! Günthert nem a magyar melós érdekli, hanem a profit, meg az a két éves munkaidőkeret, amit megkapott önöktől ajándékba ahhoz, hogy majd a válság után orrvérzésig dolgoztathassa a magyar melóst rabszolgaként. A magyar kis- és középvállalkozót már érdekli a dolgozójának a sorsa. Na de mit tud tenni? Ha nincs se megtakarítása, se megrendelése, se bevétele. Ezek a vállalkozások arra vártak, hogy mentőövet kapnak a magyar kormánytól, hogy menthessék a munkahelyeket és a munkavállalókat, de a mentőöv nem érkezett meg. Itt tömegével mennek tönkre a vállalkozások, és tömegével kerülnek az utcára azok a melósok, akik három hónap álláskeresési járadék után ott lesznek az út szélén, pénz meg jövedelem nélkül, számlákkal a nyakukon. Ön azt mondta, hogy egyedül is megoldja a válságot. Eközben meg az ön gazdasági tanácsadója maga ismerte el, hogy ebben az országban annyian mennek tönkre, hogy nem tudnak már mit kezdeni velük. Ha ez így van (…), akkor egyetlenegy kérdésem maradt: mihez kellett önnek valójában a felhatalmazási törvény, a rendkívüli hatalom, a korona? […] Miniszterelnök úr, egyvalamit azért ne felejtsen el! Korlátlan hatalomhoz korlátlan felelősség is társul. (…) Miközben magyarok tömegei mennek tönkre, az ön veje, Tiborcz István még most is 2 milliárdból építhet yachtkikötőt, az ön haverja, Mészáros Lőrinc 20 milliárdból élményparkot. Miniszterelnök úr, rossz az irány. Most nem a családdal kell szolidárisnak lenni, meg a haverokkal, hanem a nemzettel kell szolidárisnak lenni! Úgyhogy igenis elvárjuk, hogy fizessenek rendkívüli adót, ha úgy tetszik, fizessenek Mészáros-adót mindazok, akik az elmúlt években kormányzati hátszéllel lettek piszokgazdagok. Miniszterelnök úr, ha ezt most bevezetjük, akkor holnaptól Mészáros Lőrinc, Tiborcz István meg a többiek vagyonából munkahelyek tömegeit fogjuk tudni megmenteni. Miniszterelnök úr, támogatja? Egy ország várja a válaszát.

Nos, ha egy magának tíz éve tiszteletet követelő, kormánynak nevezett banda vezére egy gazdasági földbeállás idején (amikor nem mellesleg a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése óta minden egyes napon 205,3 millió forintot csoportosított át sportra!!!) ezekre a JELENT érintő, munkavállalók tízezreinek húsába vágó felvetésekre ennyit tud összehozni, hogy a Jobbik már nem is Jobbik, hanem Ballik (höhö, kacsint, kikacsint, büfög és torz vigyorba rándul), akkor sokadik alkalommal sem Jakab Péter fejére szarik rá, hanem a magyarok fejére. Akiket ebben a pillanatban nem vigasztal, hogy ma isten tudja hányadszor hörögte, hogy munkahelyet teremt nekik (ha lejár a 3 hónap álláskeresési támogatást, mindenkinek lesz munkája, higgyék el neki becsszóra), de segélyt akkor sem ad.

Indokolatlanul nagy arc és valami iszonytató romlottság kell ahhoz, hogy egy miniszterelnök úgy rázza le magáról ezeket a felvetéseket (meg az összes többit), mint kutya a vizet, és azzal a primitív vádaskodással kenje el a saját korlátlan felelősségét, hogy a Jobbik az egyetlen párt, amit kilóra megvettek, úgyhogy ha mindenáron közadakozni akarnak (gúnyos megvetés), beszéljék meg a gazdáikkal. Bár lássuk be, ahol a házelnök szégyen nélkül beszél arról, hogy szánalommal tekint az ellenzéki képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, ott ez is csak a 10 éve tartó lealjasodás szürke hétköznapjainak része.

Hogy mire kellett a rendkívüli hatalom és a korona, azt tudjuk, csak nem sejtjük. Például arra, hogy az embertelen, cinikus kormányzati politika ellen tiltakozókra (ja, még mindig van kórház, ahol a koronaosztályon nem láttak FFP3-as maszkot, ellenben robotolhatnak éhbérért a frontvonalban) ráuszítsanak egy rakás rendőrt és megbírságolják őket, tanulják meg egyszer és mindenkorra, hol a helyük. A felmosóember ellen tiltakozni ezt vonja maga után: rendőrségi baszogatást és bírságot. Az érzékeny fülét sérti a dudálás. A minap még nem volt világos, hogy ennyire nem értik a helyzet súlyosságát, vagy leszarják, vagy direkt provokálnak. Azt hiszem megkaptam a választ. Nyugodalmat kívánok mindenkinek, holnap csak rosszabb lesz.

Ez volt a mai étlap, ha esetleg valaki éhes maradt:

A propagandamédia fényes csillaga kibéget a sorból?

Mire alapozzák a számokat, az el nem végzett tesztekre?

Mindenki idős volt és amúgy is meghalt volna, ugye Cecília?

Sátántangó

A Honfoglalás 2000 Egyesület megcselekedte, amit a haza megkövetelt

Az igavonó barmok érjék csak be a propagandával

Dezinformációs hadviselés

Lucához

Nemzethy kesztyű

Ahol nincs szabad nyilvánosság, csak kifordult szemekkel csaholó állami propaganda

A nap tanulságos olvasói kommentárjai:

• A kaspólakók és társaik egyetlen valós számot nem kötnek az orrunkra. OV olyan amilyen, ezt nem részletezném, de nem hülye, velünk ellentétben tudja az adatokat. Gondoljátok ha naponta kétszer legalább közvéleményt kutatnak, akkor a vírus terjedését nem kutatják? Csupán vigyáznak ránk, nehogy mi is tudjuk, mert akkor ők tudják hogy mi történne. (Anna)

• és itt a magyarázat a népszerűségükre, a magyarok képtelenek önállóan gondolkozni, kell egy teljhatalmú vezér, mint az oroszoknak a cár. A demokrácia elég nagy önállóságot és döntésképességet igényel, gondolkodni kell. Ez nagyon sokaknak kényelmetlen és nehezére is esik, nem úgy szocializálódott. (Jani10)

• Egy rom. kat. közösség tagja voltam. Összejártunk, együtt kirándultunk, 5-6 év különbséggel egyidősek, nyugdíjasok voltunk. Amikor 2017-ben szóvá tettem, hogy nem értek egyet a Győri megyés püspök szavaival, miszerint minden lombikbébi bűnben fogant. Azt mondták, ilyet nem lehet mondani egy püspök szavaira, még akkor sem, ha igazam van. Hirdetni tilos! Itt még csak jól érezhetően elhidegültek tőlem. Szintén 2017-ben, de már a vége felé, nem értettem egyet a „veszélyhelyzet” fenntartásával, mert akkor már két éve, a kutya sem akart idejönni, nem hogy a migránsok… Újra az volt a baj, lehet igazam van, de az Orbán kormányt nem szabad bántani! Hát, itt ért véget a kapcsolatunk. Ez egy ilyen ország, és ilyen népekkel. No comment! (István)

A nap kiemelt kommentje Lajostól:

Én is azt tapasztalom, aki meg akarja tartani az elveit, az egyedül marad. A közösségi elvek szétporladtak a hazugságban, már csak egyedül maradt lelkek laza és erőtlen kommunikációs közössége van. A katolikus egyházon belül is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.