Március 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem értik? Vagy értik, de szándékosan provokálnak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felhőtlen vidám jó reggelt kívánok! Keservesen telik-múlik ez a hét, nem mintha számolnám vagy számon tartanám a napokat, mint valamirevaló autokrácia a politikai ellenfeleit/ellenségeit, mert nem. Akinek nem muszáj felkelni, aludjon, aki nem tud aludni, keljen fel, itt még működik nagyvonalakban a demokrácia, bár lehet, hogy ennek nem mindenki örül, de majd elmúlik neki.

Szóvalhogy abban a kollégának feltétlenül igaza van, hogy el kell engedni a fenébe ezt a gyászos erődemonstrációt, amit a Pesti úti idősotthon körül rendez a hatalom. Nem azért, mert nem fontosak azok a politikai sakktáblán innen oda rángatott idős emberek és a hozzátartozóik, vagy nem lenne fontos tudni, hogy valójában mi történt, mi miért történt, arról ki tehet, és egyálalán mi az ebből levonható tanulság. Itt ilyesmiről szó nincs. Az, amit a kormányhivatal és a propaganda és a fideszes állam művel ebben a kérdésben, az a mérhetetlen energia, amit e soros háborúnak a megnyerésébe feccölnek, arra utal, hogy pont ugyanúgy szarnak ők ezekre az emberi életekre, mint eddig is bármikor, amikor járványra sem volt szükség a kirakatpolitizálásukhoz. Pont ugyanúgy nem érdekli őket a választási kampányoláson túl az egész, ahogy a járvány miatt munka nélkül maradt, naponta ezres nagyságrendben elbocsátott, a bizonytalanság és a reménytelenség között tántorgó százezrek, a csőd szélén utolsókat rúgó kisvállalkozások, vagy már a járvány előtt is a megállíthatatlan lecsúszás árnyékában túlélni próbáló további tízezrek sorsa sem.

Kimehetnek két nap alatt nyolcvanszor háromszor ellenőrizni, forgathatják a szemüket azon, hogy már megint nem találták ott az orvost, bízhatnak benne, hogy a szektát úgysem érdekli, miért van ez így, beleadhatnak bármit a Müller Cecíliáik és a propaganda futószalaga mellett éjt nappallá lefetyelő betanított médiamunkásaik szájába, vicsoroghatnak, höröghetnek, hogy nekik a túlhatalomból csak a túlhatalom kell, a felelősség mindig másoké, de ettől nem fognak kevesebben meghalni. Mint ahogy attól sem, hogy központilag adják parancsba az idősotthonoknak, hogy szóról szóra ugyanazzal a hazugsággal tagadják meg a választ egy egyszerű kérdésre: van-e koronavírus-pozitív gondozott az intézményben.

Valószínűleg borzasztó viccesnek gondolta magát minden doktorminiszterelnökök gyöngye, amikor tegnap reggel – a koronavírus-járvány szerinte várható csúcsa előtt tíz nappal – újra feltette a Soros alakú alufóliasisakot a fejére, és a jól ismert, az Európára fenekedő, az európai nemzetállamok vérét szívó, Soros által irányított gazemberekről szóló mantra kíséretében arról szónokolt, hogy „Brüsszel nem a transzparenciáról híres pontja a világnak”. És a mikrofonállvány nem süllyedt el szégyenében, és a mennyezet is a helyén maradt. De jó, hogy mi nem Brüsszel vagyunk, hanem Európa transzparens mintaországa, ahol a korlátlan teljhatalommal uralkodó kisformátumú politikai kalandoroknak meggyőződése, hogy titkolózással, maszatolással, egyenhezugságokkal nem csak a járványt fogják legyőzni, de végre a politikai ellenségeiket is sárba tapossák. Mindörökre. Miközben valójában csak annyi történik, hogy félkretének szellemi színvonalára lőtték be az országot, altatják, zsibbasztják, átverik a közvéleményt és remélik, hogy ezúttal sem lesz következménye a kirakatpolitizálásnak és a napi 25 órában nyomatott valósághajlításnak. Vagy ha igen, akkor négyötödös többséget hoz számukra 2022-ben.

Pedig még a legalapvetőbb kérdésekben sem képesek igazat mondani. Például a Kásler Miklós által elrendelt kórházkisöprési akció kimagyarázásához használt statisztikák sem stimmelnek. Ahhoz, hogy eladják az ócska hazugságot arról, hogy tulajdonképpen mindössze 2 százaléknyi szabad ágy biztosítása volt a kórházak feladata – mert a többi ágy értelemszerűen már üresen állt -, csak annyit kellett tenni, hogy nem a legfrissebb, februári ágykihasználtsági adatsorra kellett hivatkozni, hanem egy korábbi (tavalyi) állapotra. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt hosszú napokban nyilvánosságra került horrortörténetek a kórházakból szélnek eresztett betegek és családjaik kálváriájáról alighanem egyáltalán nem a világhírű magyar fantázia szüleményei. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatsorai ugyanis cáfolják nagytudású Kásler állításai: valóban sokkal több beteget küldtek haza a kórházakból, mint azt az Emmi toporzékolva állítja. Ezzel nem Sorost, nem Brüsszelt, nem az ellenzéket szívatják meg, hanem a saját polgáraiknak okoznak méltatlan szenvedést.

Mindeközben és a kirakatba kipakolt, az utóbbi hetekben felhúzott csilivili járványkórházaik mögötti valóságban például egyre csökken például a háziorvosok száma, az egészségügyi dolgozóknak valamikor a nyár elejére beígért egyszeri bruttó 500 ezer forint legfeljebb sebtapasz a gennyes fertőzésre. A háziorvosi praxisok 6 százaléka betöltetlen, van olyan város, ahol 7 háziorvos hiányzik a rendszerből, és ezen egyáltalán nem segít az, hogy Szijjártó Péter hány csilliárd maszkot és védőfelszerelést szerez be, hogy abból újabban már a Vatikánnak is jut. Természetesen ahogy a határon túli magyaroktól vagy az észak-macedóniai vagy horvát emberektől sem sajnálja senki ezeket a felszereléseket, úgy a vatikáni idős papok egészségének megőrzése is kiemelten fontos. Viszont valami egészen szürreális kép rajzolódik ki ezek mögül a nagyvonalú gesztusok mögül. Mert abban azért változatlanul van valami undorítóan büdös, hogy miközben szanaszét szopatják Karácsony Gergelyt és a Pesti úti idősotthont gátlástalanul lerántják a politikai állóháború mocsarába, a Balkánra több védőeszköz jut (most már a Vatikánt is hozzá lehet csapni a magyar kormány által kisegített államok közé), mint a fővárosi önkormányzatnak. Tényleg nem értik, hogy kizárólag a saját polgáraik életét veszélyeztetik, őket nézik le és vetik meg ezekkel a húzásokkal, vagy értik és direkt csinálják?

Fogalmam nincs, mi a válasz erre, de nekem gyakran van az az érzésem, mintha direkt provokálnának. Ugyanígy megmagyarázhatatlan az egészen undorító pénzmozgatás, amit a járvány örve alatt műveltek a minap, amikor 102 milliárdot pakoltak át innen oda, és megint jutott 4  milliárd sportlétesítmények fejlesztésére, újabb 1,05 milliárd az egyházi épített örökség védelmére, 1,1 milliárd a Nemzeti Sportközpontoknak. Inkább nem sorolom – pedig a Kásler Miklós fődilettáns által a másodosztályban vergődő Haladás stadionjának üzemeltetésére (!) kiszórt 300 millió, vagy Semjén vadászati kiállításához hozzávágott közel 1,7 milliárd is idekívánkozik -, mert a bőr lesül a pofámról, ha mellérakom a munkaalapú társadalom orbánista filozófiájának alapvetését. Miközben önhibájukon kívül az út szélére került embereket hagynak megrohadni és még a pofájukba is dörgölik, hogy nincs segély és nincs ingyenebéd, egy gazdasági földbeállás küszöbén szórják a közpénzt agyament baromságokra.

Miközben Orbán azért jajveszékel, mert a gonosz Soros soha le nem járó hitelekkel akarja eladósítani és földönfutóvá tenni az Európai Uniót, Mészáros Lőrinc 2400 év alatt megtérülő Budapest-Belgrád vasútépítési projektjére éppen most vették fel a szükséges brutális kínai hitelt. Mert mikor máskor, ha nem most? Csak lábjegyzetben az utókor számára: beruházás teljes költsége 700 milliárd forint, a kapcsolódó beruházásokkal együtt eléri az ezer milliárdot. Ja hogy Semjén aláírásával, a rendkívüli helyzetet kihasználva éppen most titkosították 10 évre a vonatkozó szerződéseket? Ez csak természetes. Mi az az 1000 milliárd, ha tisztességes Mészáros Lőrinceknek lesz munkájuk, és a Kínai Kommunista Párt is elégedett? Naugye. Mi fogyasszuk jó étvággyal az egybites propagandát, és azt a bűzös vizet, amivel a felcsúti gázszerelő  keményítőgyára szétszennyezte a Mátrai Erőmű víztározóját. Nem hiába vettük meg tőle jó pénzért. Az erőművet. Is.

Lehet, hogy mégiscsak direkt provokálnak? Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!