Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megkezdhetjük az aggódást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktornak ma nagy napja volt, nem elég ugyanis, hogy megszületett harmadik unokája is – Ráhel a boldog anyuka – hanem találkozhatott jó barátjával, Vladimir Putyinnal is. Nem volt elég az, hogy pár hete a keleti országok diktátorainak nagy többségével összefutott Kirgizisztánban, az orosz elnök ott sajnos nem volt jelen. Ezt azonban sikerült bepótolni a mai napon, amikor is a honvédség nemkormány gépével elutazott Moszkvába, hogy fontos dolgokat beszéljenek meg. Mint például:

Mindenfajta nehézségek felvetődnek, és még fognak is. Ezért a haatáridőket igyekszünk tratani, de én azt másodlagosnak tartom ahhoz képest, hogy a nagy ügyet, amelyet én komoly dolognak tartok a Kelet-Nyugat együttműködés szempontjából, sikerre vigyük. Úgy látom, hogy ebben mind a ketten legalább száz százalékig elkötelezettek vagyunk. Ezt meg fogjuk csinálni, és ez egy közös siker lesz. Nem csak a magyar-orosz kapcsolatoknak tesz majd jót, hanem modernizálni fogja Oroszország és Európa energiapolitikai kapcsolatrendszerét is. Messze túlmutat az ügy fontossága Magyarország keretein. Ezért is az érdeklődés, ezért a sok ellenfél és ezért a sok támogató.

Oroszországtól energiát vásárolni tehát azt jelenti, hogy modernizálódunk. Jó tudni. Meg azt is jó tudni, hogy a találkozót és megbeszéléseket ellenzők csak féltékenyek az Oroszország és Európa közötti energiapolitikai modernizációra. Ilyen modernizáció például az is, hogy Magyarországon atomerőmű épül, annak ellenére is, hogy a legtöbb nyugati ország megpróbál más alternatívák felé mozdulni. Mi persze nem, Magyarország kitart.

Áder János, országunk köztársasági elnöke sajnos nem volt olyan szerencsés mint Orbán Viktor. Ő sajnos nem utazhatott el Bukarestbe, hogy hazánkat képviselje a Három Tenger Kezdeményezés találkozóján. A nemkormánygép meghibásodott – pontosabban egy cateringes autó sofőrje nekiütközött Áderék gépének, aminek ajtaja olyan szinten deformálódott, hogy nem szállhattak fel – ezért Áder János kénytelen volt itthon maradni. Azt mondjuk nem tudni, hogy miért nem utazott esetleg egy menetrendszeri járattal a nem túl távol található Bukarestbe, esetleg Habony Árpád, netán Mészáros Lőrinc nem tudta volna-e kölcsönadni valamelyik privát repülőjét. Lényeg a lényeg, Áder itthon maradt.

A kormány, hála az istennek megtalálta, kivel lehet helyettesíteni Soros Györgyöt. Judith Sargentini ezentúl a kormány új ellensége, aki ellen hamarosan meg is indul a „tájékoztató” kampány. Még nem biztos, hogy lesz nemzeti konzultáció a Sargentini-jelentés kapcsán, azonban Sargentini ellenes tv és rádió kampány már biztosan lesz, melyről a Magyar Idők nevű kormánylapból értesülhettünk:

széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Televízió-, rádió- és internetes hirdetésekben is kifejti majd álláspontját, miszerint a magyar jogállamiság helyzetét bíráló, Magyarországot elítélő dokumentumot a politikai nyomásgyakorlás részének tekinti, amelynek nem fog engedni.

Hát nem nagyszerű? Mi más kellett a magyar embereknek, mint az, hogy végre megtudják az igazságot a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban? Lehet mondjuk az emberek jobban aggódnak attól, hogy nyugdíjas korba lépnek, mint a Sargentini-jelentés következményeitől. Hogy miért is mondom ezt?

A legutolsó helyen van Magyarország azon a listán, amelyet a szerint állított fel egy kutatócsoport, hogy milyen az adott országban nyugdíjasként élni. A maximum 100 pontból hazánk mindössze 23-at szerzett, míg a legjobb eredményt elérő Norvégia 65-öt. – írja a Portfolio

Hogy meglep-e valakit az, hogy Magyarországon továbbra is siralmas a nyugdíjasok helyzete, azt kétlem. Egy biztos, inkább lenne szükség arra, hogy ezeknek az életük nagy részét keményen ledolgozó emberek helyzetén javítsanak, mintsem egy újabb, sokak számára teljesen ismeretlen ember országos szintű lejáratására. Biztos vagyok abban, hogy a Sargentini-jelentés elleni kampányból nyugdíjasok százainak életét lehetne megkönnyíteni. De a kormány persze immár sokadszorra bizonyítja, hogy nem kíván gondoskodni sem időseiről, sem betegeiről.

A hazai oktatás reformja úgy tűnik, ezúttal a Pannon Egyetemet érte el, ugyanis dékáni döntés alapján ebben a félévben tíz, a dráma képzésben részt vevő óraadó tanártól váltak meg. Erre persze lehetne mondani, hogy biztosan nem voltak elégedettek a tanárokkal, esetleg a diákok tiltakoztak a tanítási módszereik miatt, ezért váltak meg tőlük. De persze erről szó sincs. Egy, a Facebookon közölt nyílt levél szerint ma legalább 50-en tanulnak az érintett szakon, a döntés pedig mindannyiukat érinti. Az egyetem vezetése nem igazán oldotta meg a 10, eddig az egyetemen oktató tanár helyettesítését, ugyanis a megtartandó kurzusokat szétosztotta olyan oktatók között, akik (noha saját szakterületükön kiválóak) a drámapedagógiához nem értenek. Lássuk hát a diákok által írt nyílt levelet:

A nap végére tartogattam a legfontosabb hírt, miszerint hétfő este Ziegler Gábor és Oltyán József magánszemélyek megvásárolták Spéder Zoltántól a két cégből álló CEMP-cégcsoportot, benne az Index.hu-t. Lehet persze okoskodni és találgatni azt, hogy vajon mi lesz a legnagyobb hazai ellezéki portál jövője. Egy dolog biztos, sok jóra nem lehet számítani, mivel az új tulajdonosok nem arról híresek, hogy egyetértenének a portál által képviseltekkel. Mint ahogy valamelyik korábbi pápa tette régebben, mi is megkezdhetjük az aggódást. Az Index létrehozott egy weboldalt, ahol elviekben a portál függetlenségének változását lehet követni. Ennyit a mai napra.

Lássuk mai cikkeinket:

A nagy hazudozásban olykor megbotlik a nyelv

Egyenként vadásznak le mindenkit

Akárki van kormányon, akárki dobálja el a szaros pelenkát, akárki borítja sötétbe az országot, akárki rohan el a számonkérés elől

Az ellenség tette gazdaggá Simicskát

A miniszterelnök arcának másik felére most már a magyaroknak kell egy jó nagy maflást adni

Alig várom, hogy megélezhessem a kapát

Álmok

A nap kommentje pedig Jánosé:

Legjobb: A fidesz felhatalmazná a kormányt. Mert a kormány az mi a tököm? Nem a fidesz? Ráadásul a kormány a fidesz felett áll hatáskörileg, akkor miért kellene felhatalmazni? Vagy lefelé is engedélyt kell kérni? Ez egy dupla paradoxon

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.