Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nagy hazudozásban olykor megbotlik a nyelv

Jó reggelt! Köszönöm, jól aludtam nem aludtam túl jól, úgyhogy nem leszek nyájas, sem kíméletes, sem jó arc. A kollégával ellentétben én fontosnak érzem szót ejteni arról a koncentrált ősprimitívségről és arroganciáról, ami az őszi parlamenti ülésszak nyitónapjával együtt belezuhant a nyakunkba. Vagy inkább a pofánkba.

Előtte viszont beszéljünk két szót általában is minden idők leggyávább kormányának aktuálisan legszánalmasabb húzásáról, amely természetesen alátámasztja, hogy a Sargentini-jelentés – amit végül megtámadnak azon az Európai Bíróságon, amelynek egy tavalyi döntését például mai napig nem hajlandóak betartani – minden elemében hazug, itt virágzik a jogállam, itt egy kétharmados felhatalmazással kormányzó párt a háromharmadért dolgozik. Átláthatóan és pláne alázattal.

A Kásler Miklós professzor és csörgősipkás összeesküvés-elmélet hívő által irányított mammutminisztérium utasításba adta: az összes állami fenntartású kulturális intézmény tegnaptól csak akkor tarthat bármilyen sajtónyilvános eseményt, csak akkor nyilatkozhatnak vezetőik, munkatársaik a sajtónak, csak akkor adhatnak ki sajtóközleményt, ha azt 48 órával előtte engedélyeztetik az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Vagyis a kultúrharcnak nevezett hadművelet keretében nem csak a nyilvánosságot korlátozzák annak megismerésében, hogy mi miért történik ezekben a közpénzből működő intézményekben, de kreténnek nézik a magyar kultúra eme csúcsintézményeiben (pl. Operaház, Müpa, Nemzeti Múzeum) tevékenykedőket is. Előregyártott táblázatokba fércelt, szép egész mondatokban kell referálniuk ezután, hogy a milyen beosztásban lévő emberük, miről fogja tájékoztatni mely sajtóorgánumokat. Hogy még perverzebb legyen az elmebaj: a végső jóváhagyást Rogán propagandaminisztériuma adja meg. És még mindig vannak, akik tapsikolva éltetik a rezsimet. Stockholm-szindrómás, elcseszett ország.

Ha nem tévedek, akkor valószínűleg igazam lesz: nekem nincsenek kétségeim afelől, hogy az Indexnél is elkezdődött valamiféle végjáték. Tudom, hogy az érintettek jelenleg ezt talán másképp gondolják, én egyáltalán nem vagyok optimista. Spéder Zoltán kivonulásával tulajdonost vált az Index.hu hirdetéseit szervező CEMP Sales House értékesítési ügynökség, és az  Index mellett több portált tömörítő Cemp-x Online Zrt. A két céget Spéder eladta, az egyik tulajdonos egy KDNP-s üzletember. Bár papíron az Index.hu továbbra is alapítványi tulajdonban van, de a CEMP-en keresztül könnyen nyomást lehet gyakorolni a lapra kívülről is. Aki úgy véli, hogy az Index szerkesztőségi függetlensége a kiadó alapítványi tulajdonlásnak köszönhetően garantált, és minden megy tovább, ahogy eddig, az még mindig nem érti, mi folyik ebben az országban kilencedik éve. Hátha nem lesz igazam.
Pedig sajnos igazam lesz, és ehhez nem kell jövőbe látni, de még okosnak lenni sem. Mert még egyszer: mi a faszt keres az Oltyán József nevű egyén, a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, bizottsági elnöke az Index körül, amelynek Facebook-oldalán egy korábbi poszthoz ezt büfögte:
Az Index most így általánosan ellenzékeset játszik, vagy lesz még belőle érdemi lap valaha? 

A HVG pártoló tagságról szóló Facebook-bejegyzéshez azt írta:

A HVG már nem Heti Világgazdaság, hanem egy értelmetlen balos huhogóműhely. Annyira buták a médiához, hogy azt sem veszik észre, hogy az üzleti modell, amelyben működnek kb. 10 éve kiment a divatból. Kínos ez az ostobaság egy elvileg gazdasági lapnál. Kukába vele! 

Van még kérdés? Nincs kérdés. Lassan nem maradnak csak ők, a seggnyalóik, a rajongóik, akik felteszik az előre lezsírozott kérdéseket, meg is válaszolják őket, nem kell senkit letiltani arról, hogy önállóan, szabadon nyilatkozzon, mert nem lesz kinek és miért. Marad a salak és ünnepli önmagát. Hogy miszerint:

Mi soha sem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk. Höhö.

Akkor beszéljünk néhány szót az úton-útfélen a kétharmadával nyomuló miniszterek elnökéről, akinek megint sikerült olyat alakítania tegnap a parlamentben, mint a falusi kocsma tulajdonosának, aki állandóan be van baszva, következésképpen úgy viselkedik, mintha szívességet tenne azoknak, akik betérnek a csehójába.

Pletykákkal nem foglalkozik, pelenkaügyben pedig életkoránál fogva nem illetékes, úgyhogy nincs mit mondania arról, hogy a szaros pelenkával környezetet szennyező lánya egy büdösbunkó. Az Európai Néppártból való esetleges kizárásra vonatkozó kérdésre annyira futotta, hogy ő a Néppárt, a CEU szívatása pedig nem téma. Elővette ugyanazt az elhasznált, ótvar halandzsát, amivel Strasbourgban is nyomult: A CEU-val semmi gond. Az egy működő egyetem, nézze csak meg a honlapját! 

Azt most hagyjuk, hogy a gyávák királya (aki valójában egy közönséges sakkfigura egy olyan táblán, ahol királynak képzeli magát, de még egy gyalog is szemberöhögné), aki politikai fennállása óta mindenféle aljas húzásokkal veszi az elégtételt azért, mert elcseszték a gyerekkorát, tegnapi napirend előtti felszólalásában egy szót sem szólt arról, milyen jelentős változások várhatók ősszel (majd meglátjuk, amikor megtörténik), de még a mocskos munkát is másokra hagyta: a szervilis Harrach Péterre, a piócapártként élősködő KDNP frakcióvezetőjére hárította a nemes feladatot, hogy lehazaárulózza azokat az ellenzéki képviselőket, akik megszavazták a Sargentini-jelentést.

Mindennek a tetejébe újra előadta azt a hajánál fogva rángatott, izzadságszagú jóslatát, hogy brüsszeli zsoldosok fogják védeni a magyar határt, akik majd jól beengedik a migránsokat, és bár a talpát nyalók látható lelkesedéssel tapsolták meg a gazdájukat, Orbán hazugságát már megcáfolta az Európai Bizottság. Tudom, hogy őt ez a legkevésbé sem fogja megakadályozni abban, hogy tovább hazudjon a táborának, a helyzet így áll:

Az EU nem venné át a határok őrzését a tagállamoktól, hanem segítene nekik a külső határok védelmében.

A főállásban hazudozó miniszterelnök állításaival szemben – ismételjük el újra a gyengébbek kedvéért, hátha Orbánnak is lesül a bőr a képéről (nem fog!) – , hogy az Európai Bizottság javaslata szerint 2020-ra 10 ezer főre növelnék az uniós határőrizeti szervek létszámát. Egyúttal bővítenék a jogköreiket is, például feljogosítanák őket, hogy úti okmányokat ellenőrizzenek, őrjáratot végezzenek, döntsenek akár a beengedésről. A feladatukat azonban minden esetben a tagállami hatóságok felügyelete alatt és a helyi törvények alapján végeznék. Vagyis senki nem akar beleugatni a szuverén elmebajunkba, nyugodjon meg, elvtárs!

Ehhez képest már csak hab a tortán, romlott, penészes hab. Ja, nem az, hogy az Orbánba szerelmes Semjénnek megint csak valami halovány, de annál inkább lábszagú cinizmus-imitációra futotta a svédországi vadászata ügyében:

Amikor a szarvast viszi a helikopter, én természetesen ott sem voltam, tekintve, hogy nem én helikopterezem, hanem az adott szarvas, hiszen másképp nem lehet beszállítani. 

Hanem amikor az indokolatlan migránsozás helyett az ellenzéki pártok a kivándorlást szóba hozták, az elvetélt sufnijogász megint megforgatta a köpönyeget: az EU-s csatlakozáskor pont az volt a cél, hogy minél kevesebb akadály legyen a munkavállalók előtt. Ő kiáll azok mellett, akik úgy döntenek, külföldön munkát vállalnak, bármilyen okból, szerinte ez helyes. Aki külföldön akar dolgozni, éljen a lehetőséggel, amit az EU és a kormány is megteremt.

Ja, hogy az EU egy lehetőség, nem a rothadás és a pusztulás? Ez vicces. Nem csoda, hogy a nagy hazudozásban olykor megbotlik a nyelv és Freud teljes életnagyságában kikönyököl az ember száján. A nemzeti elhülyülés védőszentje ugyanis  azt akarta mondani, határozottan kiáll azok mellett a magyarok mellett, akik a külföldi munkavállalás mellett döntenek, ehelyett viszont azt mondta,

kiáll azok mellett a magyarok ellen.

Jól beszélt mester! Olyannyira, hogy ezzel a lendülettel én is kiállok a kávém ellen mellett, egyelőre ez is több, mint a bőven elegendő. Toljunk egy kis muzsikát, induljon a nap, ameddig lehet, mi még toljuk a fostalicskát. Csókpuszi mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS