Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Alig várom, hogy megélezhessem a kapát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szervusz egykomám! Már megint írok, pedig nem olyan régen is írtam. Most nem az eső esik, hanem eltörtem a kezemet, azért van időm pihenni. Szerencsére a balt, így azért tudom nyomkodni a betűket. Most olvasom itt ráérő időmben, hogy te meg végre munkára adtad a fejedet? Jól tetted, éppen ideje volt. Én nem akartalak ezzel megbántani, de énnekem mindig is az volt a véleményem, hogy csak az álljon politikusnak, aki megtapasztalta, milyen is munkából élni. Te ezt idáig halogattad, de soha nem késő. Bár az kicsit meglepett, hogy a legalján kezdted, de végül rájöttem, hogy hát bizony nem értesz semmihez. Akkor pedig ugye az elejéről kell kezdeni.

Majd mesélj, milyen volt dolgozni! Nagy vállalkozás volt hogy mindjárt az egész padlót feltörölted a Parlamentben, marhanagy épület az. Én mondjuk csak képeken láttam, de úgy is nagynak tűnik. Szép volt az ellenzéktől, hogy besegített neked. Úgy írta az újság, hogy feltörölted a padlót az ellenzékkel, ebből gondolom, hogy nem bírták már nézni a kínlódásodat és ők is feltörölték a padlót. Veled. Nem lehet egyszerű akkora pocakkal hajlongani, az már biztos. Én csak tudom, amikor az asszony elutazott meglátogatni a rokonságot, nekem kellett felmosnom. Az még nem is lett volna baj, ha nem töröm el a felmosófát, de eltörtem. Így aztán kézzel kellett, hát az nem volt egyszerű. Szóval megértelek. Remélem, neked van felmosófád.

Most látom, hogy megszületett az újabb unoka! Hát nagyon gratulálok! Meg azt is látom, hogy te már Moszkvában vagy, pedig biztosan szívesebben lennél most a családdal. Nem tudtad volna megbeszélni Putyin haveroddal, hogy ne most hívjon rapportra? Biztos megértette volna, rendes ember az. Csak sunyi, az látszik a szemén.

Jaj, majdnem elfelejtettem! Képzeld már, új család költözött a faluba! Na, nem ez a valami, mert mióta kiléptünk belőled és látják a népek, hogy nemhogy nem ment tönkre a falu, hanem épül-szépül, jönnének ide csőstül. Mi meg úgy vagyunk vele, hogy nem engedjük akárkinek az idejövést. Hát kell az a sok migráns? Ugyehogyugye! A múltkorában egy komplett falu akart ideköltözni, azt képzeld el! Hát van ezeknek szépeszük? Lépjenek ki ők is belőled, akkor majd nekik is jobb soruk lesz. Minek ahhoz költözni, nem? De ezt a családot beengedtük, mert ezek rendes népek. Az asszony gyönyörűen hímez, lesz keletje a tudásának a kézművesműhelyben. Mert nekünk már olyan is van ám. A fehérnép mindenféle terítőket és táskákat varrogat, addig se a szájuk jár. Vagyis jár a szájuk is, csak közben a kezük is. A holmit meg jó áron el lehet adni külföldre, a gazdag népek buknak az ilyesmire. Egy év alatt annyi pénz összejött belőle, hogy magam is elcsodálkoztam rajta. Felszereltük belőle az iskolát is, de még az óvodát is számítógépekkel. Nincs is lógás, nefélj! Egyik kölök se akarja elsumákolni a tanulást, még élvezik is.

Naszóval befogadtuk ezeket. Az asszony férje egy valóságos ezermester. Megcsinál az mindent a világon, ami elromlott. De mindent ám, úgy képzeld el. A hűtőt is megreparálja, a tévét is, de még a búvárszivattyút is. Nagy kincs az ilyen, nekem elhiheted. Na, szóval azért hoztam ezt elő, mert láttam, hogy abban a Sargentiniben, vagy hol – tudod, ahol el kellett számolnod a viselt dolgaiddal – nagy kínban voltál. Biztos hogy elromlott a fülhallgatód, ami fordítja a fejedbe, amit az a sok ember külföldiül beszél. Ezt már csak abból gondolom, hogy te teljesen másról beszéltél, mint a többiek. Biztos nem értetted, mit mondanak. Na, a Józsi megreparálja neked a fülhallgatódat, hogy jobb lesz, mint új korában. Akkor majd nem kerülsz olyan kínos helyzetbe, mert megmondom neked ahogy van, nézni is rossz volt a vergődésedet.

A Józsit amúgy csak mi hívjuk Józsinak, mert nem tudjuk megjegyezni a nevét, pedig próbálkozunk. Valami irgalmatlan hosszú – mármint nem a Józsi, hanem a neve -, de az ő országában az még rövidnek számít, azt mondja. Merthogy nem itt született, de a felesége magyar, ezért ide költözött. Van három gyerekük is, azok mint a tejkaramella, olyan színűek. Nagyon helyesek, beszélnek magyarul is, angolul és afrikaiul is. Tényleg, most jut eszembe hogy a Józsi akár meg is taníthat téged angolul, nagyon jól beszéli a nyelvet. Ő tanítja az iskolában is a srácokat, szeretik nagyon. Szóval megtanít téged is, akkor még a fülhallgató sem fog kelleni, magadtól is érted, mit beszélnek és nem csinálsz hülyét magadból. Már meg ne bántódj.

Na, lassan veszem a búcsúmat mert megjött az asszony a pletykakörből, kell segítsek neki fonalat gombolyítani. Mióta be van gipszelve a karom, azóta jobban tudom tartani a motringot. Pedig ha tudnád, hogy unom! Alig várom, hogy lekerüljön a gipsz és megélezhessem a kapát. Mert jó az, ha van éle. Tudod te, te is faluról való vagy. Ugye, cimbora? Hát csak vigyázz magadra, majd írok még hamarosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.