Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A történetnek itt még nincs vége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Tíz évvel ezelőtt ezen a napon vette kezdetét a modern kor legjelentősebb gazdasági világválsága. A Lehman Brothers – melynek nevét addig a napig szinte alig ismerte valaki – bedőlésével egy olyan időszak vette kezdetét, melyből a mai napig nem igazán sikerült felocsúdni. Akkor még pár évről volt szó és arról, hogy ugyan nehéz időszak elé nézünk, mégsem kell a legrosszabbra felkészülni, de nagyot tévedtek. Milliók vesztették el állásukat egyik napról a másikra, százezrek kerültek utcára úgy, hogy nem lehetett látni a válság végét. Görögország, Olaszország, Izland és Spanyolország került az államcsőd szélére, mely nagyban megpecsételte ezen ország lakóinak sorsát. Milliós népvándorlás indult meg a tehetősebb országok irányába, amely a mai napig nem állt meg, inkább csak mérséklődött. Mi, az Európai Unió polgárai megtehettük, szerencsések voltunk.

Dömötör Csaba napközben bejelentette, hamarosan érkezik a legújabb Nemzeti Konzultáció, melynek célja Magyarország családbarát hellyé alakítása lesz. Hogy ehhez miért van szükség egy valószínűsíthetően több milliárd forint közpénzt felemésztő kampányra, azt nem tudom. Azt csak remélni merem, hogy a családok kapcsán a kormány nem egy újabb Soros, esetleg Brüsszel ellenes gyűlöletkampányt alapoz meg.

Szeretnénk az a hely lenni Európában, amely bebizonyítja, hogy az önfeladásnak nincs helye, és saját erőnkből is képesek vagyunk megerősíteni közösségeinket, az erős családok pedig Európa megújulásának pótolhatatlan főszereplői

A családok megerősítését nem tudom mivel kívánja elérni a Fidesz. Az oktatás- és az egészségügyi rendszer lerombolása ugyanis nem túlzottan kedvez a családalapításnak. Nem véletlenül választják a mai napig évente tízezrek az emigrálást, ugyanis tisztában vannak vele, hogy Európa szinte bármely más országában élhetőbb körülmények vannak egy család számára, mint Magyarországon. Ki akarná a gyermekét felnevelni egy olyan országban, ahol az oktatási színvonal olyan mértékben leromlott, hogy az már veszélyezteti a gyermekek későbbi elhelyezkedését? Nem beszélve arról, hogy valós tudás helyett egyre több iskolában Isten igéjét szívják magukba a gyermekek, ami inkább hasonlít a középkori Magyarországhoz, mintsem egy uniós tagállamhoz. Reménykedni persze lehet kormányszinten, a Nemzeti Konzultációk tucatjai eddig is borzasztó sok mindent megoldottak.

Márki-Zay Péter jövő hét hétfőre békés megmozdulást szervez a hódmezővásárhelyi Kossuth térre. A város független polgármesterének ugyanis elege van abból, hogy Lázár János a helyi sajtót arra használja fel, hogy ellehetetlenítse az ő munkáját és megtegyen mindent azért, hogy lejárassa. Hódmezővásárhely egykori polgármestere, Lázár János természetesen nem lát semmiféle Fidesz befolyást, szerinte Márki-Zay közszereplőként nem bírja a kritikát, amit a helyi újság valamit tv csatorna megfogalmaz vele szemben. Lázár szerint ugyanis a sajtónak pont az a feladata, hogy tükröt állítson a politikum felé. Ha-ha-ha, mondja ezt az a Lázár János, akinek pártja bitrkolja a hazai sajtó elég nagy százalékát és amely sajtó a nap 24 órájában szolgálja ki az Orbán-kormányt. A vásárhelyi média többsége sem tesz mást, mint kiszolgálva Orbán Viktor akaratát, támadást indít egy olyan polgármester ellen, aki tüske a hatalom szemében.

Ez az autoriter magyar állam valódi arca, Magyarország egy önkényuralmi rezsimmé vált nyolc év alatt.

Ezek a sorok Zack Beauchamptól, az amerikai Vox hírportál újságírójától származnak, aki a magyarországi demokrácia leépüléséről írt egy átfogó cikket. A cikk írója szerint a modern Magyarország igazi arca nem a csillogó Budapest, hanem a szögesdrót a határon, az, hogy a fiatal menekülteket hagyja a földön aludni, illetve az, hogy a határőr újságírókat vegzál. Nem ez az első eset, hogy komoly külföldi újság foglalkozik Magyarországgal és nem is az első eset, hogy látogatásuk során szembesültek azzal, hogy a nyugati világ számára ismert demokrácia szó Magyarországon elvesztette értelmét. Ez a cikk is jól bizonyítja, hogy már nem kell egészen Fehéroroszországig utaznia annak, aki meg szeretné tapasztalni, milyen is az, ha egy kormány elnyomóként uralkodik saját népe felett.

Kiderült az is nap közben, hogy egyelőre nem rombolják szét az MTA-t, ugyanis Palkovics László szünetelteti azon tervét, miszerint az MTA kutatóintézmény-hálózatát feldarabolnák, valamint a jövő évi költségvetés odaítélését a kormány által favorizált témák megírásához kötnék. Azt azonban kétlem, hogy ezek után az MTA vezetése hátradőlhetne, mondván: a probléma megoldódott. Palkovics László ugyanis nem tett le arról, hogy a kezébe adott hatalmat kihasználva úgy formálja meg a hazai tudományos életet, ahogy azt jónak látja. A mostani egy év, amelyet az MTA vezetése kapott, arra talán elég lehet, hogy felkészüljenek a következő évek megvonásaira és leépítéseire. Fellélegezni tehát semmiképpen nem szabad, ugyanis a történet itt még messze nem ért véget.

Lássuk mai cikkeinket:

Trócsányi alaptörvényileg megvédi a te alkotmányos identitásodat is

Kínos ez a bőgés, mester

Ez az út sehova nem vezet, csak a pusztulásba

Védj meg minket Viktor!

Nem, a demokrácia nem egy képlékeny valami

Kivinni a szemetet

XXXIV. szonett

A nap kommentje pedig Máriáé:

Nem pártot kell keresni,hanem felébredni végre!Ha valaki tüntetést szervez ki kell menni,és maradni addig,amíg nem történik változás!Sokan azzal nyugtatják magukat,hogy mit tudok én egyedül csinálni?A lengyelek,románok nem gondolkoztak ezen,hanem léptek!Miért vagyunk ilyen gyávák?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.