Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kínos ez a bőgés, mester

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Most pedig a szöget keressük, amelynek ki kell bújni a zsákból”, a „szög” pedig az, hogy Angela Merkel Macronnal való találkozása után ultimátumot intézett EU-hoz, miszerint át kell adni a határőrizet egy részét Brüsszelnek. „A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rászorítani arra, hogy beengedjék a migránsokat, akkor el kell tőlünk venni a határvédelem jogát. Nem kevesebbet akarnak, mint hogy a magyar fiaink, rendőrök és katonák helyett, akik védik a határt, akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat küldjenek ide Brüsszelből. És ne legyenek illúzióink: be fogják engedni a migránsokat”.

Scheppele professzornak igaza volt. Ez itt fent már a szokásos péntek reggeli igehirdetés legsúlyosabb állítása, és senki helyében nem fogadnék arra, hogy a gyógyszerei gurultak el Orbánnak. Nem, ez már az EP-kampány huzatos előszobája, a végtelenített jelenben kappanhangon üvöltöző, szélsőjobbos összeesküvés-elméletek szintjére végérvényesen lesüllyedt felcsúti sufnijogász vergődése a kétharmados saller után. Megint azért nyert, mert veszített.

Azt sem fognám a gyógyszerekre, hogy szerinte a modern kori antiszemitizmus központja Brüsszelben van, Sargentini antiszemita és sorosista, a sorosista álcivilek (nem a CÖF, az igazi) támaggyák Magyarországot (erről szól a Sargentini-jelentés!), meg még Netanjahu izraeli miniszterelnököt is Brüsszelből támadják az antiszemiták. Amúgy meg kezdődik az újabb csata, fegyverbe magyarok, fiaink, katonák!

A következő csata neve: Ki védi Magyarországot? Ezt a csatát eddig jól nyertük. El akarják venni tőlünk a kapukulcsot. Ez a következő csata, amit kell vívnunk. 

Ja, és még egy kis viccesség, ami a hazaráulózáson túl vigyorgásra késztetett:

Sebastian Kurz egy fiatalember, aki a 30-as évei elején jár, és hirtelen beleesett egy zűrös-zavaros rengeteg összefüggést tartalmazó vitába. (ez a válasz arra, hogy az osztrák képviselők is Magyarország Orbán ellenében tették le voksukat – szerk.)

„Magyarországot ítélik el vagy a magyar kormányt?” – tette fel a kérdést, amelyet meg is válaszolt: habár angolul van a jelentés címe, az nem nehéz megérteni. Ez alapján pedig a jogállamiság problémáiban Magyarországot jeleníti meg a jelentés, mint hibást, és nem a magyar kormányt. „Nincs mit vitázni. A támadás Magyarország ellen irányul, ezt a cím definiálja”.

A közeljövő ügyeiről a miniszterelnök úgy vélekedett: a Sargentini-jelentés most lekerül a napirendről vagy hátrébb sorolódik, és az ügy jelentősége napról-napra csökken. Felhívta a figyelmet azonban, hogy Angela Merkel legújabb terve, hogy a peremországok, mint Magyarország átadják a határvédelem egy részét Brüsszelnek.

Lássuk be, már nem az igazi a bőgés, mester, és egyre kevesebb a rendszer benne! Az a helyzet, hogy számolni kéne azzal, hogy az ember egy idő után belefásul abba, hogy 30 10 éve ugyanazt csinálja: a saját maga által feltett/előre megbeszélt álkérdéseket egy a valóságtól elszigetelt térben megválaszolja, és boldog karácsonyt! Igaz, hogy Scheppele professzor meglátásai elborzasztanak, tudom, hogy a NER-t senki nem fogja eltakarítani helyettünk, mégis próbálom (totális meghülyülés ellen) a vicces oldalát nézni ennek a minden idők valósághajlítása címre jogosan igényt tartó kinyilatkoztatásnak. Márpedig ha megfelelő szögből nézem, akkor úgy látom, érdemes a helyén kezelni ezt a kirohanást. Nem más ez, mint a sarokba szorított, legendás magyar gógyiból szárba szökkent elvetélt jogászi zsenialitás kimagyarázási hadművelete, és mint ilyen, bizony vicces logikai bukfencek csúsztak a szociapatákat megszégyenítő politikai tenyérjóslásba.

Egyfelől mulatságosnak tartom, hogy ha Sargentini antiszemita, akkor mégis mi a fenéért esett neki Magyarországnak a magyar kormánynak a magyar álcivileket felhasználva? Mert ki a zsidó, akit támadni érdemes Magyarországon? Mindenki? Vagy csak az Orbán-kormány? A hívek mit szólnak ehhez?

Másfelől röhejesnek tartom, hogy amikor kék plakátokon hörögték Soros nevetését, az azért nem volt antiszemita tempó, mert nem a származásával, hanem a neki tulajdonított (bizonyítani még soha nem sikerült) tetteivel volt a baj. Amikor Netanjahu korrupt izraeli miniszterelnököt bírálják, az antiszemitizmus. Lázár János sem mondhatta volna szebben, hogy Farkas Köztörvényes Flóriánt nem azért kritizálják, mert egy korrupt gazember, hanem mert cigány.

Harmadsorban megvetendőnek tartom, hogy az ember, aki gyakorlatilag 25 éves kora óta politizál, és azóta is abból él, gyakorlatilag idiótának nevezi (szegény fiatal hülye) azt a 32 éves osztrák kancellárt, aki pár napja még a barátja volt, majd amikor kiderült, hogy a barátság nem azt jelenti számára, hogy szemet hunyhat afölött, hogy a barátja elszabadult hajóágyúként tör-zúz, hirtelen Soros-bérenc ellenséggé avanzsált. A szakadt, szakállas, ifjú Orbán 25 évesen nem volt túl fiatal, Sebastian Kurz 32 évesen viszont igen.

Lendüljünk a lényegre: éppen ma reggel olvastam egy frissmelegropogós felmérést, amely szerint a magyar emberek többsége úgy véli, egyedül az Orbán-kormányt ítélték el Strasbourgban, nem pedig Magyarországot. Sőt, a magyar emberek többsége szerint Orbán Viktor pozíciója gyengült Európában. Végtelenül sajnálom, hogy a Századvég és a Nézőpont Intézet nem eszmélt idejében, ezért az önjelölt győztes Orbánnak kellett belovagolni a Kossuth rádióba rendet rakni a fejekben. Ameddig a kormányközeli pénzmosodák kiderítik, hogy a magyarok 150%-a szerint a miniszterelnök valóban győzött, és 139,4%-os többség érti és tudja és egyet is ért azzal, hogy jogosan kérik számon rajta, hogy a választottai miért tarhálnak, mintha nem lenne holnap, tisztázzunk valamit.

Ebből a zavaros, tényeket szokás szerint nélkülöző hangulatkeltésből nekem az jött le, hogy a miniszterek elnökét igencsak megviselte az elmúlt három nap, akkor is ha Európát a szélsőséges csőcselék fogcsikorgatásának zaja lengi be. Ugyanis – akármit is mutatnak/hazudnak a házi barométerek – pillanatnyilag felbecsülhetetlen, hogy miként csapódott le ez az újabb kétharmados siker a magyar emberek, a három harmad fejében. Nehéz lehet feldolgozni, hogy miután 8 évig minden flottul megy és egy szemöldökcsipeszező boldog karácsonnyal minden le van tudva, egyszer csak kénytelen az ember hosszú percekig hallgatni, amit a fejéhez vágnak, a világ meg élő adásban nézi: hogy egy korrupt tolvaj, aki úgy gondolja, hogy a folyamatos migránsozás és Európa megvédésének rablómeséje feljogosítja arra, hogy szétlopja az európai polgárokat és eltaposson mindenkit, aki korlátlan hatalma útjába áll.

Nem, nem jogosítja fel, ezért kell most – mintha mi sem történt volna – rágalmazó jóslatokba bocsátkozva tovább hergelni a magyarokat, és keresztbe feküdni annak, amiről eddig kappanhangon pofázni tetszettünk. Egységes Európa, amelyik képes megvédeni a határait. Most, amikor végre Európa eljutott erre a pontra, amikor felállhat egy egységes európai határvédelmi rendszer, akkor be kell vetni a majd idejönnek a brüsszeli zsoldosok, akik beengedik a migránsokat című mantrát. Nem csodálom, hogy megy a vergődés: mi lesz, ha elveszik Viktorka játékát? Mi lesz, ha kiderül, hogy Európa egységes fellépéssel képes megvédeni a határait, anélkül, hogy Orbán fújná a végvári passzátszelet? És pláne mi lesz, ha nem a szuverén kormány markát üti az a rengeteg uniós pénz, amit a határőrök ellátására és egyéb súlyos feladatokra eddig gond nélkül el lehetett lopni, miközben a hazaszerető katonáinknak és rendőreinknek odabasztunk két penészes kiflit?

Számomra ennyiről szól ez a végtelenül nevetséges őrjöngés. Hogy miután egy újabb 4 éves kormányzati ciklust azzal húztak be, hogy Európa szar, gyenge, haldoklik és csak az egyélőisten képes megvédeni, váratlan nagy szarba kerülhet a kormányzásnak csúfolt egybites propaganda, ha Európa végre a sarkára áll (nem tudom, de tegyük fel). Ez az önmegnyugtatás vérszegény, az érvek, tények hiányoznak, a valóság pedig ostromolja a győzelemnek hazudott kétharmados szívást. Akkor is, ha az leginkább szimbolikusnak tűnik.

Slusszpoén, azoknak mondom, akik olvasnak, általában nem nagyon értik, de az én kurvaédesanyámat: Orbán Viktor ma hivatalosan beismerte, hogy a Sargentini jelentés valójában a jogállamiság problémáiról szól. Orbán Viktor ma azt mondta, hogy ezekben a kérdésekben nem a kormány a hibás, hanem Magyarország népe. Még mindig nem világos, hogy ez az ember a legnagyobb rajongóit – azaz önöket, akik az én felmenőimet szidják – is kilóra eladná, ha cserébe élete végéig taposhatna az ország nyakán? Vagy változatlanul elég az Erzsébet-utalvány és az ingyen könyöradomány?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.