Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az út sehová nem vezet, csak a pusztulásba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mert mi lenne, ha megbukna Orbán? Akkor jönnének megint a szocik, akik nem alkalmasak az ország vezetésére, csődbe és káoszba taszítanák az országot. Jobb a biztos rossz, mint a kiszámíthatatlan és bizonytalan rossz. Ezt nem én állítom, hanem a finomhangolású trollok szórják a különféle fórumokon a nép közé, vegyék-egyék jó étvággyal. Csakhogy.

Képzeljük el, hogy nem a régebben már bevált, mostanra besült váltógazdaság irányába haladna az ország, hanem hirtelenváratlanul elkezdene normálisan működni. Szerintem az emberek jókora részét egyáltalán nem zavarná, ha jobboldali kormánya lenne az országnak. Mert most nincs az, ez a kormány nemhogy nem jobboldali, de még csak nem is kormány. Ez egy legalja ösztönökre építő, szélsőséges családi maffia, egy rablógazdálkodásra berendezkedett érdekvezérelt bűnbanda.

A kormány valami teljesen más. Képzeljük el, hogy egy olyan kormányfő áll a kormány élén, aki nem kizárólag a saját defektusaitól vezérelve óhajtja beteljesíteni a tulajdon ambícióit, hanem az ország minden lakójának érdekeit szem előtt tartva irányítja a kormányt. A kormányt, amelyik szakemberekből áll és amelyben minden szakpolitikus a tulajdon területének jobbá tételén munkálkodik. A választott képviselők nem a küldetéstudatos kormányfő személyét szolgálják, hanem a választóik érdekeit. Működik a piacgazdaság, nem néhány stróman fölözi le a hasznot, hanem vállalkozások ezrei, tízezrei tudnak érvényesülni és munkát adni százezreknek, millióknak. Az olcsó magyar munkaerő vonzereje helyett a képzett magyar munkaerő csábítja ide a befektetőket, a jelenleg idecsábított összeszerelőüzemek helyett.

Nem a családtámogatás nagyszerűségét propagálja a kormánypárt, mert nincs szükség családtámogatásra. Jó munkahelyekkel, versenyképes fizetésekkel, megfelelő és stabil vállalkozói környezettel bármelyik család vígan megáll a maga lábán, nincs szükség az állam kegyére, amit egyébként is az adófizetők finanszíroznak. Támogatásra az elesetteknek van szükségük. Az időseknek, betegeknek, valamiért válsághelyzetben lévőknek. Őket a jelenlegi banda az árokba, de még inkább a szakadékba rúgta, miközben éppen olyan értékes tagjai a társadalomnak, mint Mészáros Lőrinc és kiterjedt pereputtya.

Képzeljük el, hogy a pártpropagandára költött, az uniós forrásokból ellopott, a baromságokra elszórt rengeteg pénz munkahelyteremtésre, vállalkozásösztönzésre, az oktatás színvonalának emelésére, az egészségügy átalakítására, a szociális háló kiépítésére, infrastruktúra-fejlesztésre megy. Képzeljük el, hogy nem kell látástól mikulásig, reggeltől reggelig harcolni, hárítani és megvédeni, hanem elkezdünk élni. Normálisan. Ahogy más országokban teszik. Vasárnap cukrászdába járunk, vagy a parkba piknikezni, moziba, színházba, koncertre. Mert futja rá a fizetésünkből. Kis előrelátással le tudjuk cserélni az öreg hűtőszekrényt, vagy akár a kiszolgált autót. El tudunk menni nyaralni,  állami kegy nélkül is táborba tudjuk küldeni a gyerekünket, gondozásra szoruló hozzátartozónkat biztos kezekre tudjuk bízni, ki tudjuk váltani a gyógyszereinket. El tudunk utazni más országokba és meg tudjuk nézni, ők hogyan élnek.

A televízióban válogathatunk az érdekes csatornák között, a hírcsatornákon híreket láthatunk, nem kormánypropagandát és hazugságokat. Képzeljük el, hogy senkit nem érdekel, hogy a másik melyik pártot támogatja, hogy melyik nemhez vonzódik, kit ismer, kivel van jóban, mit olvas, mit néz, jár-e templomba. Az újságok piaci alapon működnek, a monopol helyzetben lévő állami cégek nem hirdetnek milliárdokért – hiszen nincs versenytársuk, tehát értelmetlen reklámozni azt a szolgáltatást, amit csak tőlük vásárolhatunk meg -, a többi cég pedig ott hirdet, ahol kedve tartja. Nem építünk stadionokat, csak ahol erre szükség és igény van. Építünk ellenben hospice-házakat, hogy méltó módon búcsúzhasson az élettől az, akinek mennie kell. Építünk idősotthonokat, demensgondozókat, hogy gondoskodhassunk azokról, akik önmagukról már nem képesek gondoskodni.

Mindezekhez nem kell baloldali, sem jobboldali, sem semmilyen oldali kormány. Normális, becsületes, hozzáértő kormány kell. Nem pedig az, ami jelenleg szívja az ország vérét és életerejét, miközben kormánynak hazudja magát. Ez az út sehová nem vezet, csak a pusztulásba. De oda igen gyorsan, ha engedjük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.