Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tiltsuk be Orbán Viktort!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor teljhatalmú barátja, a sokak által csak diktátorként emlegetett Recep Tayyip Erdogan bizony gondba került. A török líra évtizedek óta nem látott zuhanásba kezdett, az elmúlt 2 napban ugyanis az amerikai dollárhoz képest közel 15%-ot veszített értékéből. Erdogan ismét spekulánsokat emleget, a hatalmas zuhanás mögött mégis sokkal összetettebb dolgok állnak. Noha ezzel nagy valószínűség szerint maga Erdogan is tisztában van, mégis a szokásos baromságaival próbálja megnyugtatni Törökország népét.

Nekik pénzük van, nekünk pedig népünk és erkölcsünk, és Allah is velünk van

Ezzel Donald Trump akciójára kívánt reagálni, aki twitter üzenetben jelezte, hogy megduplázzák a török acél és alumínium importjára vonatkozó vámtarifát. Amennyiben Erdogan valóban Allah erejében hisz Donald Trump ostobaságával szemben, úgy sok sikert kívánunk neki. Reméljük Orbán Viktor – mint a diktátor jóbarátja – nem gondolja majd úgy, hogy a magyar adófizetők megsegítik a török népet, mert hát a mi gazdaságunk ugye a csúcson van. Hogy a török gazdaság esetleges összeomlásának milyen következményei lehetnek, azt nehéz lenne megjósolni. Egy biztos, Erdogan hamarosan kicsiny hazánkba érkezik, hogy felavassa a nemrégiben felújított Gül Baba türbéjét, ahol biztosan ez is téma lehet majd a két diktátor között.

Az elmúlt napokban egyre többször lehetett látni 2rule hirdetéseket a közmédiában, így a 24.hu megérdeklődte, mégis mennyit fizet ezért Mészáros Lőrinc cége. A válasz pedig az, hogy semennyit. Ez mégis hogyan lehetséges?

A cégek úgy egyeztek meg, hogy az MTVA

  • a műsorok elején vagy végén 5 másodperces támogatói spotokat,
  • klasszikus reklámokat,
  • termékelhelyezést,
  • online PR-cikkeket garantál.

A Magyar Sportmárka Zrt. cserébe

  • bérbe ad 2rule-termékeket az MTVA-nak,
  • megjeleníti az M4 logóját 2rule-termékein,
  • nyereményjátékokhoz ad termékeket,
  • továbbá 15-20 százalékos kedvezményt garantál a 2rule-termékekre (futball-, kosárlabdamezekre, futóruházatra, prémiumkategóriás sportruházatra, utcai és sportcipőkre) az MTVA dolgozói számára.

Tehát bartermegállapodást kötöttek, amelynek értelmében a közpénzen fenntartott tévé Orbán Viktor jóbarátjának jóformán ingyen médiamegjelenést biztosít. Felháborító? Az. Szánalmas? Az. Meglepődtünk rajta? Nem. A köztévé sokadszorra is bebizonyította, hogy a közszolgáltatáshoz továbbra sincs semmi köze, inkább funkcionál párttévé minőségben, ahol a haverok és családtagok ingyen kapnak reklámidőt.

Nagyon úgy tűnik, hogy a társadalmi nemek tudománya – sokak által csak genderszaknak nevezett – képzésen a továbbiakban nem lehet részt venni, ugyanis eltörlik. Idehaza az ELTE, valamint a CEU tartotta ezeket a képzéseket, mellyel a kormánynak már évek óta súlyos gondjai voltak. Ugyanakkor arra, hogy akkreditált szakokat jóformán egyik percről a másikra betiltsanak, korábban még nem nagyon volt példa. Az EMMI a mai napon megindokolta, mi az oka a szak eltörlésének:

A „társadalmi nemek tanulmánya” mesterszakon végzettek iránti igény a magyar munkaerőpiacon nem mutatható ki … a szak gazdasági szempontból nem racionális, így joggal feltételezhetjük, hogy nem a munkaerőpiac igényeire reagálva hozták létre, és nem azért, hogy gyorsan és közvetlenül hasznosítható tudást kapjanak a hallgatók.

Ez mostantól tehát így lesz idehaza. Ha valami nem tetszik a hatalomnak, azt bizony egyik napról a másikra mondvacsinált indokokkal törvényesen betilthat. Ezek után tehát semmi gátja nincs annak, hogy megszüntessenek olyan szakokat, amelyek szerintük nem fontosak a hazai munkaerőpiac számára. Újságírás? Népművészetek? Festészet? Ezekre semmi szükség, tiltsuk be mindet!

Az MSZP alelnöke, Komjáthi Imre sajtótájékoztatón felszólította a kormányt: a további kivándorlás megakadályozása érdekében „adja vissza” a cafeteriát a dolgozóknak, illetve ne vonja el a tűzoltók túlórapótlékát. Aki figyeli az MTI híreit napi rendszerességgel, az elég sűrűn futhat bele ilyen jellegű hírekbe, amikor is egyes ellenzéki pártok felszólítják a kormányt valamire. Nincs ebben tehát semmi újdonság. Az erre érkezett válasz azonban megmutatja, mennyire nem képesek a kormánypártok túllépni az elmúltnyolcévezésen. Egyszerűen soha nem jön el az az idő, hogy ez mint érvelési forma kihaljon a kormány kommunikációjából.

A szocialisták annak idején elvettek egyhavi fizetést az emberektől, alacsony bérekért dolgoztatták és „agyonadóztatták” a munkavállalókat … Mi a baloldallal ellentétben nem azt gondoljuk, hogy el lehet menni innen, ha nem tetszik … Hangsúlyozták, hogy a cafeteria nem szűnik meg és nem is csökken sem a közszférában, sem a magánszférában, azt a SZÉP-kártyán továbbra is megkapják a munkavállalók.

A cafeteria természetesen nem szűnik meg, csak átalakul. Mint ahogy nem szűntek meg a magánnyugdíj megtakarítások sem, csak átvándoroltak a kormány zsebébe. Ez egy ilyen ország, itt mindenki félreérti a kormányt, miközben ők csak nekünk akarnak jót.

Lássuk mai cikkeinket:

Nem elég köpködni, hazudozni, be kell tiltani a francba az egészet

Ingyenleves

Nem a terrorizmustól félünk, hanem a rutinműtéttől

Erdogan diktátor pajtás is üdvözletét küldi

És röhög az egész osztály

Keresztény családmodell: dohos, valóság-és életidegen maszlag

Politika

A nap kommentje pedig Istváné:

Én eddig azt hittem, a törökök megszálltak bennünket vagy 150 évre, erre kiderül hogy rokonok és tulajdonképpen itthon voltak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.