Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a terrorizmustól félünk, hanem a rutinműtéttől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Ipsos: Magyarország sokkal biztonságosabb, békésebb ország, mint Nyugat-Európa” címmel egy, a kormányt egekig magasztaló cikk jelent meg a 888-on. Az mondjuk számomra kérdés, hogy a cikk szerzője vajon komolyan gondolja-e, hogy szerinte Nyugat-Európa egy ország, nem pedig kontinensünk nyugati része. Na de ne akadjunk fenn ilyen apróságokon, elvégre mégis csak fontosabb az, hogy országunk bizony biztonságosabb szinte bármely más európai országnál. Hogy ennek oka történetesen Orbán Viktor, az egy percig sem kérdés.

Nagyon úgy fest tehát, hogy a 21. század legégetőbb, a biztonságpolitikát és bevándorlást érintő kérdései kapcsán a magyar kormány nemcsak elégséges, hanem kifejezetten példás politikát folytat.

Na, de hogy honnan jön ez az egész? A francia Ipsos Group felmérést készített a világ 28 országának lakosai segítségével, amely országok között kicsiny hazánk is szerepelt. Kezdjük is rögtön az első kérdéssel, miszerint megítélésünk szerint jó, vagy pedig rossz irányba halad az ország?

Magyarországot a lista legalján kell keresnünk, ugyanis a megkérdezettek 74%-a gondolta úgy, hogy a dolgok bizony rossz irányba mozognak. Hogy jelen esetben hány nyugat-európai országot sikerült magunk mögé utasítani? Pontosan nullát. Na de menjünk is tovább a statisztikák böngészésében.

A következőkben a megkérdezettek három olyan dolgot választhattak, amely szerintük a legnagyobb problémát okozza az adott országban.

Nos itt nem kell sokat kotorászni Magyarország nevét, hisz rögtön a lista legelején vagyunk. Az egészségügy az, amely a többség szerint a legaggasztóbb probléma idehaza. A megkérdezettek 71%-a első és legsúlyosabb gondként ezt említette. Ezen a listán pontosan nulla nyugat-európai országot sikerült megelőznünk, itt ugyanis a sorrend fordítva értendő.

A következő lista a szegénységet, valamint a szociális egyenlőtlenséget vette górcső alá. A megkérdezett országok közül Magyarország az előkelő második helyet szerezte meg a jó öreg putyini Oroszország után, a megkérdezettek 57%-a szerint vannak komoly gondok ezen a téren. Ebben az esetben sem sikerült egyetlen nyugat-európai országot sem magunk mögé utasítani. Noha a kormány szerint a magyar gazdaság szárnyal, az emberek valamiért mégis másképp látják a dolgokat. Felháborító.

Az utolsó statisztika a korrupcióval foglalkozik, ahol hatalmas sikert értünk el. Ugyanis sikerült  Spanyolországot megelőzni, így elmondhatjuk, hogy kenterbe vertük Nyugat-Európát! Magyarország a lista hatodik helyét foglalja el, a megkérdezettek 49%-a szerint ugyanis ez egy égető probléma.

Összefoglalva: a három legnagyobb gond idehaza az Ipsos felmérése szerint az egészségügy, a szegénység és szociális egyenlőtlenség mértéke, valamint a korrupció. Ezek a számok nem igazán meglepőek, hisz pontosan ezek a problémák azok, amelyek a közbeszédben elég sűrűn előjönnek, mint megoldásra váró feladatok. Az egészségügy lassan elviselhetetlen helyzete mellett a korrupció óriási mértékeket öltött az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta. Korrupció persze korábban is volt, azonban a mostani szintet még csak meg sem közelítette soha.

A szegénység kérdése pedig tipikusan olyan, aminek statisztikáit kozmetikázhatja a kormány ahogy csak akarja, végső soron mégsem lehet átverni az embereket. A szegénység ugyanis szemmel látható idehaza, elég csak Budapestet elhagyni szinte bármely irányban, máris megmutatkozik a valós nyomor mértéke.

Hogy ebből mi jött le a kormány szennylapjának? Magyarország a biztonság hazája, itt sem terrorizmus, sem erőszak nincs, hisz Orbán Viktor megvéd bennünket. Igen ám, csak a feltett kérdések három fő problémára keresték a választ, amelyek Magyarország esetében a fent említettek. Az tehát, hogy nem a migráció, vagy a bűnözés okozza a legnagyobb gondot idehaza, nem azt jelenti, hogy a kormány ezeket megállította volna, hanem azt, hogy vannak ettől fontosabb problémák is az országban, mint például az egészségügy, vagy a szegénység.

Az Orbán-kormány százmilliárdokat költött arra, hogy elhitessék az emberekkel, ők bizony megvédenek mindenkit az erőszakoló, gyilkos migránsoktól. Noha menekültek már évek óta nem érkeznek kicsiny hazánkba, ez nem jelentette azt, hogy a kormány esetleg kevesebbet költött volna az egyoldalú harcra. Lehet hogy a magyarok többsége nem tart a terrorizmustól – mivel idehaza valós fenyegetettség soha nem volt, hisz soha nem voltunk célország – , annál inkább tart attól, hogy egy rutinműtét után bizony már nem ébred fel többet? Az is lehet hogy nem tartunk a bűnözéstől nagy mértékben, azonban annál inkább félünk attól, hogy szegény sorsra jutunk?

Melyik a jobb? Mindenki döntse el.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.