Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erdogan diktátor pajtás is üdvözletét küldi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ameddig a mélyen tisztelt kormány kitalálja, hogy a nyár leple alatt még mindent lenne érdemes betiltani, mer’ a büdösliPsiknek semmi sem szent rovatunk következik.

Tizenkét ország huszonhét nemzete képviselőinek jelenlétében nyílt meg az Országház Felsőházi termében pénteken a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés; Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye számos programmal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várja a látogatókat vasárnapig Bugacon.

A rokontudatú népek háromnapos közös ünnepén a magyar, hun és türk tudatú nemzetek képviselői gyűlnek össze, és nem először bizonyítják: a több ezer kilométeres távolság legyőzhető – mondta el köszöntőjében Lezsák Sándor (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke, rendezvény fővédnöke.

Bíró András Zsolt antropológus, a Kurultáj főszervezője kiemelte: a rendezvény célja méltósággal emlékezni a nagy közös és saját ősökre. Ez az ünnep nem mások ellen irányul, saját magunk felemeléséért és összefogásáért dolgozik – hangsúlyozta.

Bíró András Zsolt elmondta: Magyarországnak olyan kormánya van, amely támogatja a magyar nemzet többségének akaratát, hogy megőrizze saját arculatát, kultúráját, és az európai közösségben úgy élhessen, hogy ezt mindenki tiszteletben tartja.

Mint hozzátette, a Kurultaj a magyar közösségek legnagyobb közös ünnepe, a nemzet egyesítésének legnagyobb fóruma is, hiszen minden magyarlakta területről ezrével érkeznek a résztvevők.

Darkhan Kydyrali, a Türk Akadémia elnöke köszöntőjében rámutatott a Kurultáj fontosságára, és átadta az akadémia kitüntetését Lezsák Sándornak és Bíró András Zsoltnak. Hüseyin Sözlü, Adana polgármestere pedig Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan üdvözletét tolmácsolta. (MTI)

Lezsák Sándor és Bíró András Zsolt Bakuban (Fotó: kurultaj.hu/MTI)

Mielőtt a szememre okádná valamelyik önérzetes hazafi, hogy bezzeg a migránsokat simogatom, de ezt a fantasztikus hagyományörző, sokszínű, határokon és nemzeteken átívelő seregszemlét fikázom, tisztázzuk: nem errő van szó. Sőt, annak külön örülök, hogy Lezsáknak nem vették el a munkáját a migránsok, és van elfoglaltsága ezekben a kánikula által sújtott nehéz időkben is.

Egyáltalán nincs kifogásom az ellen, hogy ezek a drága emberek évente, vagy kétévente megünneplik az állítólagos vérségi-genetikai, rokontudatú kapcsolatukat olyan népekkel, akiket hajlandóak – a propaganda szintjén legalábbis – tisztelni. Meg aztán nem tegnap óta tudjuk a fényességes teliholdunktól, hogy ha otthon akarjuk érezni magunkat, akkor nem Brüsszelbe, hanem Kazahsztánba utazunk, mert nekünk ott vannak a rokonaink. Ehhez képest viszonylag ritkán tartják a pénzüket Kazahsztánba, ritkán járatják a kölykeiket kazah egyetemekre és talán még ennél is ritkábban nyaralnak a kazah riviérán, de mindegy is.

Annak viszont kevésbé örülök, hogy a főszervező úr tudatát nem hasította ketté az, amit a szájával beszélt. Miközben azt állítja, hogy ez az ünnep nem mások ellen irányul, közben csontig benyal annak a kormánynak, amelyik azzal nyomul kilencedik éve, hogy  sportot űz abból, hogy mások ellen hergeli a szektáját, és amelyik kormány egyre gyakrabban hivatkozik arra, hogy az ember bőre fehér.

Szóval ennyi bajom van csak ezzel az eseménnyel: a Fidesz-KDNP maga alá gyűrte, ettől kezdve meg nem egy sima kulturális összeborulásról van szó, hanem egy álságos, képmutató banzájról. Pedig felőlem aztán tényleg mindenki úgy őrizze a hagyományait, ahogy akarja. Törzsi alapon, rokontudattal megtámasztva. Erdogan diktátor pajtás üdvözlete által kísérve.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!