Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem elég köpködni, hazudozni, be kell tiltani a francba az egészet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy én mennyire belezsibbadtam ebbe az egészbe. Jó reggelt, ha semmi nem változik, megérjük talán a hétvégét is. A péntek legalábbis jó kiindulási alap lehet ehhez. Egyébb kiindulási alapok tekintetében most jön az a rész, hogy már nem csak köpködik, hazudnak róla, hanem betiltják a francba az egészet. Valamelyik aluliskolázott, de felülről keresztény fogalmatlan megideologizálta, hogy van ez a genderliberálfasisztabuziság (civilizált kultúrkörökben: társadalmi nemek tanulmánya, gender studies), oszt’ a CEU-n is oktatnak ilyen baromságot, a CEU meg Soros, tehát ez az egész ellensége a mi családbarát keresztény vadmagyar társadalmunknak, úgyhogy tilcsuk be. Mer’ nálunk van a család, a férfi meg a nő, a házasság, az egyház, és coki. Mi nem hisszük, hogy ez tudomány volna (de az, bassza meg: a tanult, vagyis nem biológiai nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó elmélet), ez valami romlott ideológia, ami összeférhetetlen mindazzal, amit a Fidesz a világról és benne saját magáról gondol, úgyhogy. Szép sunyiban, ahogy szokták, a nyári szabadságolások idején az illetékes alufóliasisakos tárca előterjesztette, hogy ez lesz:

a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon.

Se indoklás, se háttéranyag, legyen elég annyi, hogy a Fidesz-KDNP szerint ez nem tudomány és utálkozva köpködnek, amikor meghallják a szót is. Nem értik, nem is akarják megérteni, ráhúztak egy hazug, ragacsos sztorit, úgyhogy a lényeg a lényeg: a módosítás két egyetemet érint Magyarországon, ilyen szakon ugyanis mesterképzés csak az ELTE-n, illetve a CEU-n van. Ez tehát azt jelenti, hogy amennyiben végső formát nyer és hivatalosssá válik a rendelet, úgy Magyarországon magyarul nem lehet részt venni ilyen képzésen, illetve magyar diplomát nem lehet szerezni a társadalmi nemek tudományából. Kérem, nézzenek körül, hogy az interneten elszabadult hiénák hogyan fröcsögnek teljes meggyőződéssel, silány műveltségük árnyékából valami olyasmiről, amit nem értenek, de amiről azt hallották, hogy ez valami olyan, amitől mindmeghalnak. Nézzék meg a kommentfolyamokat és borzadjanak el attól, hogy hol tartunk.

Ha jobban belegondolok, nyugodjak meg inkább szépen. Ez is jól van így, van is egy konkrét példa, amelyen keresztül szemléltetni fogom. A Magyar Tudományos Akadémia, amelynek függetlenségét éppen nemrég rúgta szájba a kormány midőn elvonta a kutatóintézetek támogatását, a minap hivatalos Facebook-oldalán  posztolt arról, hogy az 1825-ben felállított MTA egyszer majdnem megszűnt, egészen pontosan akkor, amikor 1948-ban a Magyar Dolgozók Pártja az Akadémiával szemben felállította a Tudományügyi Minisztériumként működő Magyar Tudományos Tanácsot. A sajtó okkal, vagy ok nélkül feltételezte, hogy ez a neves intézmény valójában a kormánynak kívánt üzenni azzal, hogy utoljára Rákosi alatt fenyegette őket a megszűnés. A sajtó gondolhatta azt, hogy az MTA minden fronton harcol a függetlensége és a kutatói szabadság megőrzése érdekében, és ez a félreérthetetlennek látszó üzenet is azt bizonyítja, hogy nem törődtek bele a sorsukba. Frászkarikát! Az MTA megmagyarázta, hogy nyugi van, szó nincs itt semmiféle üzengetésről:

…. az MTA tevékenységét és történetét bemutató posztjaink nem az MTA-ITM vitához kapcsolódnak. Tehát se kacsintgatás, se összeesküvés, se Orbán, se Rákosi (egyébként is, az igazi Rákosi-korszak 1949-től kezdődött).

Nem tudom, van-e annál gázabb a jelenlegi helyzetben, mint megmagyarázni, hogy rólunk aztán igazán ne tessék azt feltételezni, hogy bármit is akartunk volna üzenni ezzel. Dehogy. Nem vetemednénk mi ilyesmikre, igaz, hogy éppen belénk törölte a kormány a gumicsizmáját, de mi nem, nem, nem akartunk ezzel semmit közölni, csak unatkoztunk. Vagy annak tetszenek örülni, hogy Palkovics jó fej volt és változtatás nélkül osztotta ki a Pálinkás leváltása miatt befagyasztott, korábban elbírált kutatási pénzeket? Akkor jó.

Semmi baj, így is kell. Közben egy hónappal az iskolakezdés előtt több mint 2000 (kétezer!) pedagógus (tudom, hülye szó ez), azaz tanár és tanító hiányzik a rendszerből. Nem csak az állami iskolákban okoz gondot a munkaerőhiány, az alternatív oktatási intézményekben sem teljes még létszám. A genderbuzik üldözése közben nem jut idő ilyen faszságokkal foglalkozni, ez is jól van így. Az a lényeg, hogy a Klik legújabb kinevezett katonája szerint a diákok túlterheltségéről a szülők tehetnek. Majd ez is változni fog, a tanárok hiánya megoldja a problémát. Nincs tanár, nincs túlterheltség, hát nem minden frankó? De.

Meg az is, hogy csúszik a nagy dérrel és dúrral jövő őszre beígért nemzeti alaptanterv is. Mondjuk, amit tudni lehet az egészről, annak alapján ez a legjobb dolog, ami történhet. Mert ugyanis azt írja az újság, hogy a projekten dolgozó szakemberek szerint a kormány eddig ugyan nem szólt bele a munkájukba, de azt leszögezték, hogy az új alaptantervnek kellően nemzetinek, munkaalapúnak és családközpontúnak kell lennie. Azt azonban már nem árulták el, hogy ezeket a célokat milyen szempontrendszerek mentén kellene megvalósítani. A szakemberek szerint a NAT fejlesztésével megbízott miniszteri biztos, Csépe Valéria (bárki is ő, nagyon örülök, hogy létezik) mindenre bólogat, amit a kormány kér, de az elvárásokat már nem továbbítja a szakmai csoportok felé, hagyja, hogy azok önállóan döntsenek. Ebből pedig előbb-utóbb konfliktus is lehet, ha a kormányzatnak nem tetszik a kidolgozott koncepció.

Ha már úgyse érdekel senkit az oktatás, tudomány, akkor ma reggel maradjunk ennél a témánál. A debreceni iskolaigazgató példája szerint a NER gépezete utolérte és átgyalogolt a pásztói óvodavezetőn. Egyetlen pályázó volt, akit az óvodai testületek is támogattak, és aki ellen eddig a képviselő-testületnek sem volt kifogása. Aztán jött egy levél, és hirtelen minden megváltozott. Olvassák el a történetet, ha van hozzá gyomruk, én ezt nem bírom már kommentálni.

És olvassák el a debreceni Ady Endre Gimnázium közkedvelt, diákok, tanárok és szülők által is támogatott igazgatójának közleményét is, amelyben tételesen cáfolja a a Debreceni Tankerületi Központ ordenáré hazugságait, miszerint egyebek mellett:

A lefolytatott fenntartói törvényességi ellenőrzés a jogszerű működés hiányát állapította meg a tanórák megtartása és helyettesítése, a pedagógusok feladatkiosztása, továbbá az intézményi dokumentumok koherenciája vonatkozásában,  és megállapította, hogy az intézményvezető a felmerült problémák kezelésekor nem hozott megfelelően intézkedéseket.

Ahhoz képest, hogy Rózsavölgyi akkor lett szálka a hatalom szemében, amikor 2016-ban nem akadályozta meg, hogy az Ady Endre Gimnázium tanárai és diákjai is csatlakozzanak az emlékezetes  kockás inges akcióhoz, egészen szép gánymunkát lapátoltak össze az elvtársak.

Mennem kell lehiggadni, addig is a ma reggeli extra olvasnivaló ITT található, a témája: Orbán már az övéit tapossa és bárki sorra kerülhet. Hát na, nem mondom, hogy évek óta erről ugatunk, mert ehhez nem kell három doktori cím, de valóban így van. Jó étvágyat hozzá! Ha nem halunk meg mind, akkor később folytatódunk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!