Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs néző? Hát vegyünk!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai hatalmas forróságot több helyen is zivatarok szakították meg, ami némi felfrissülést hozott számunkra. Nem mindenhol volt ez mondjuk így, az Ibériai-félszigeten például olyan hőség van, ami még a helyiek számára is egy kicsit sok. Persze vannak olyan részei a kontinensnek ahol nem annyira rossz, ilyenek például a tengerpartok, ahol az ország strómanjai előszeretettel pihennek így nyár közepén. Hogy Mészáros Lőrinc épp merre van, azt nem tudni, de nem kizárt, hogy valamelyik tengerparton nyaral valami kurvadrága yacht fedélzetén. Szerencsére nem ő az egyetlen, aki ilyen kiruccanásokat megengedhet magának közpénzen, ott van jó barátja, Orbán Viktor is, aki innentől kezdve egy újabb luxusgéppel látogathatja meg európai vezetők félázsiai diktátorok tucatjait.

Persze az illetékesek siettek bejelenteni, hogy a tegnap éjszaka a kecskeméti reptéren landoló Dassault Falcon 7X bizony nem kormánygép. Ez azonban messze nem jelenti azt, hogy Orbán Viktor nem fogja azt igénybe venni, hisz a kormány, valamint a Köztársasági Elnöki Hivatal is jogosult annak használatára. Tehát nem kormánygép, de ha úgy adódik, akár azzá is válhat. A Honvédség üzemelteti, valamint annak feladatrendszerében szereplő tevékenységet végez majd, beleértve a futár- és személyszállítási feladatokat. Ez mind szép és jó, de emlékszünk mi történt a szintén nem kormánygép Airbussal, amit szintén a Honvédség kapott hetekkel korábban? Azt bizony Orbán Viktor előbb izraeli útja során, majd montenegrói kiruccanása alkalmával is igénybe vette.

Sokan borzasztóan örülnek annak, hogy a Magyar Honvédség helikoptereket és repülőket vásárol tucat számra – amire elviekben szükség is van, mivel a több évtizedes géppark bizony cserére szorul – de ha ezek lényegében kormánygépek, akkor mégis mi értelme az egésznek? Nem több ez, mint milliárdokért vásárolt felesleges luxus a kormány tagjai számára? Értem én, hogy a NATO – vagyis leginkább maga Donald Trump – komolyabb hozzájárulást kért az EU tagországoktól, de nem biztos, hogy pont erre gondoltak. Értem én, hogy fel kell fegyverkezni – vagyis nem annyira értem, de ez legyen az én bajom – viszont állami pénzen vásárolt nem kormánygépekkel nem jutunk közelebb az elviekben kitűzött cél felé. Egy luxusgép milyen formában védi meg a magyar népet a betolakodó oroszokkal migránsokkal szemben?

Ha már szó volt Mészáros Lőrincről, térjünk vissza egy gondolat erejéig a felcsúti milliárdoshoz. Noha a „közmédia” csodálatosan reklámozza az egykori gázszerelő által alapított 2rule-t, sajnos a várt siker még nem érkezett meg. Orbán Viktor strómanjának csapata – mely természetesen szintén 2rule mezekben pompáskodik – továbbra sem volt képes világraszóló sikereket elérni. De ha ez nem lenne elég, a milliárdos csapatának vereségeihez még nézőket is alig találnak. Na de gond egy szál sem, hisz pénz az van dögivel, az pedig köztudott, hogy nézőket lehet vásárolni is, ha már maguktól nem mennek ki a felcsúti csapat meccseire.

Mészárosnak azonban unortodox gondolata támadt és Orbánhoz hasonlóan iskolás gyermekeket hívott segítségül. A felcsúti csapat MTK elleni mérkézésén osztogatott szurkolói újságban megjelenet egy felhívás, amely szerint az az iskola amelynek diákjai legtöbbször szurkolnak szervezetten Mészáros Lőrinc csapatának, 200 000 forintnyi informatikai felszerelést kap. De van ám második és harmadik hely is, valamint különdíj is, ahol a legszorgalmasabb tanárt díjazzák. Hát nem nagyszerű ez az egész? Lássuk a korábbi boldog óvónénik után – akik Orbán Viktor látogatásától mámorosodtak meg -, ezúttal hány tanárnéni és bácsi fogja örömmel a csapat meccseire cipelni diákjait. Mi csak remélni merjük, hogy a felhívás hatására senki sem gondolja majd úgy, hogy ezzel nincs semmi gond és kiviszi iskolás diákjait egy díj reményében. Szurkolni. Vagy asszisztálni a világszínvonalú felcsúti futball sikereihez.

Lássuk mai cikkeinket:

Embertelenségi bajnokság

Ezt nem lehet tanulni, erre születni kell

A kormányzati portálok nem csak a választás idején működésképtelenek

Ameddig az ibizai kedélyjavítók összeszedik magukat ebben a dögmelegben

Mert már igenis elég, volt, elég volt már!

Milyen tisztesség

Szép, magyar sors

A nap kommentje pedig Marikáé:

Ezek a megmondóember politológusok sokat segítettek a választások előtt. Aki bizonytalan volt az még bizonytalanabb lett. Mindig azt kérdem? ki fizeti a révészt?