Január 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig az ibizai kedélyjavítók összeszedik magukat ebben a dögmelegben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 938,299 forint, még hiányzik 2,061,701 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt olvastam ma a bárki számára hozzáférhető Országos Sajtószolgálat (MTI-OS) oldalán, idecsinálom azért, hogy tudjuk, miről beszélünk:

A mi Európánk! – átfogó konzultációt hirdet az MSZP

Hazafias kötelesség érvényt szerezni a magyar érdekeknek Európában és az európai értékeknek Magyarországon. Erről szól az az átfogó konzultáció, amelyet a mai napon indítunk útjára.

A magyar miniszterelnök megérdemelt nyári vakációja előtt hivatalosan is kormányprogrammá emelte az Európai Unió fideszes szétverését, holott a legfrissebb kutatás alapján a magyar emberek több mint kétharmada támogatja hazánk uniós tagságát. Világos tehát, hogy míg a magyar emberek Európa-pártiak, addig a kormány Európa-ellenes politikát folytat; szemben a választók akaratával.

Az Európai Unió működése messze nem tökéletes. Mi, európai demokraták azonban a Putyin-terv fideszes végrehajtásával szemben nem szétverni, hanem bölcsen megreformálni és újraegyesíteni akarjuk az Uniót.

Az a fajta kekeckedő populizmus, amelyet Orbán és a hozzá hasonló politikai kalandorok hirdetnek, csak az európai közösség szétverését és bukását hozza el. A sebészeti osztályon sem baltával szoktak gyógyítani, hanem precíz eszközökkel, felkészült szakemberek együttműködésével. Az európai közösség megerősítéséhez is bölcs határozottság és a társadalom valós – nem propagandával irányított – véleményének ismerete szükséges. Ne az ibizai kedélyjavítók által sugallt és a lakájmédia-hálózat által sulykolt propaganda mondja meg, hogy milyen Európában akarunk élni, hanem a magyar emberek, a magyar választók! Ezért a mai nappal elindítjuk azt az átfogó konzultációt, amely Magyarország helyéről és szerepéről, az Európai Unió működéséről és jövőbeni irányairól szól; vagyis a Mi Európánkról.

A mai nappal elérhető az a weboldal, ahol tíz kérdésben, tíz témakörben várjuk a magyar választók véleményét és elképzeléseit az európai közösséggel és benne hazánk szerepével kapcsolatban. Nem plakátkampányokkal és kamu híradásokkal hergelt állításokról, hanem húsbavágó, Magyarország jövője szempontjából alapvető kérdésekről várjuk a magyarok véleményét. Erről szól ez az átfogó akció, amelyben a www.amieuropank.hu oldalon lehet részt venni.

 Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

Ameddig az ibizai kedélyjavítók és a lakájmédia-hálózat összeszedik magukat ebben a kurva melegben és verbálisan jól körbehugyozzák Ujhelyit, én jóindulattal, majdhogynem baráti nagyvonalúsággal szeretném megérdeklődni: ez már az a része az április 8-a utáni letargiának, amikor az ellenzéki pártok – köztük az MSZP – felfogták, megértették, hogy miért nem kértek belőlük a választók, vagy az uborkaszezonra, és az Orbánhoz hasonlóan jól megérdemelt pihenésre való tekintettel mímelik a munkát?

Tóth Bertalan pártelnök úr azt mondta mielőtt még pártelnökké választották nemrég: építkezni kell, ezért új szervezeti struktúrát hoznak létre és erősen építenek a vidéki hálózatukra. Ez már annak a része? Internetes átfogó konzultáció? Egész biztos, hogy azt érdemes lekoppintani és jó eséllyel sokkal szarabbul csinálni, amit a Fidesz sajnos meglehetősen profi módon és eredményesen csinál? Jó, én értem, hogy a 40 fokos augusztusi kánikulában senkinek nincs kedve a nyakába venni a magyar vidéket, ahova csak az ibizai kedélyjavítók és a lakájok üvöltése hallatszik, de nem lehetne mégis valami eredeti, ütős, kézzelfogható dolgot csinálni?

Jó, tudom, ez nem egy milliárdos nemzeti konzultáció (csupán egy minimalista weboldalt kellett létrehozni), de ha már az MSZP is baromságnak tartotta állítólag és több ízben hangot is adott abbéli nemtetszésének, hogy a Fidesz ezzel a műfajjal hülyíti a népet, akkor az a megoldás, hogy ők is nekiállnak konzultálni? Csak esetleg nem nemzetinek, hanem átfogónak becézik a konzultációt?

És mi a cél? Ha 348 vagy 250 ezer ember válaszol a feltett tíz kérdésre (tegyük fel, hogy 10 valóban értelmes kérdésről van szó), meg még regisztrálnak is az oldalon, akkor mi lesz? A Fidesz két perc alatt leüvölti az egész sztorit azzal, hogy az az MSZP beszél konzultációról, amelyik az összes nemzeti konzultációt lehurrogta és nehezményezte, meg különben is Soros, a magyar emberek meg már döntöttek. Mindenről is. Nem, tényleg semmi kedvem kekeckedni, mert tényleg csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit, de ennek így biztosan van bármi értelme? Nem tudom, csak kérdezem. Sikerült már valakinek a Fidesz saját, bejáratott pályáján, a Fidesz saját eszközeivel hülyét csinálnia a Fideszből?

Én is rühellem, hogy az ibizai kedélyjavítók és a zavaros tekintetű Orbán Viktor által sugallt, a lakájmédia-hálózat által reggeltől-estig sulykolt kretén propaganda mondja meg, hogy milyen Európában akarok élni, de ez így hiteles, értelmes akció, vagy inkább sima pótcselekvés? Mert a vidéki építkezést ezzel nem lehet kibekkelni, az kurvaélet. Márpedig anélkül megy a levesbe a jövő évi EP-választás is. Csak gondoltam, szólok, hátha valakit érdekel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!