Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Védjen meg minket a dabasi Jézus!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Rögtön örömhírrel kezdeném a ma esti összefoglalót, ugyanis a KSH közölte is örömhírt közölt: idén áprilisban bruttó 340 600 forint volt az átlagkereset, ami 12,6 %-al magasabb, mint egy évvel korábbi. Hát nem örömhír ez? Dehogynem. Hogy a magyar emberek nagy többségére ez messze nem igaz? Kit érdekel, a statisztikák mást mutatnak, így azt el kell hinnünk. A fenti számok a valóságban annyit tesznek, hogy a gazdagok még gazdagabbakká váltak. Vagyis a 12%-os emelkedés inkább mutatja a hazai burzsoázia felemelkedését, mint a valós átlagfizetéseket, ugyanis a KSH nem mediánt számol, hanem átlagot, ezzel pedig kozmetikázza a valóságot. Emellé pedig jön az a tény, hogy a forint 3,5 éves mélypontra gyengült.

Volt még a mai napon okunk az örömre. Dabason ugyanis felavattak egy Jézus-szobrot, mely akkora, hogy árnyékot vet a mellette lévő Aldi-ra. Na de a dabasi Jézus nem elég hogy hatalmas, hanem még kettő az egyben funkciót is ellát. Na nem stadiont építettek bele – bár még akár az is lehetett az eredeti ötlet -, hanem a talapzata egy kápolnának ad helyet. Ezentúl tehát Dabason közvetlenül Jézus lábainál heverve imádkozhatunk. A szobrot az Áldos Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére állították fel, így köszönjük hát meg nekik.

A tegnapi napon megjelent egy törvénytervezet, ami belügyminisztériumi engedélyhez kötné a külföldi befektetők magyar céges vásárlásait. A tervezet, mely leginkább a keleti blokk országainak befektetőit érintené – igen érdekes kérdést vet fel. A terv szerint ugyanis Pintér Sándor egyszemélyben dönthetné el, hogy ki vásárolhat és ki nem vásárolhat hazai részvényeket. Vagyis ez elméletben és minden bizonnyal a gyakorlatban is teljhatalommal ruházná fel Pintért, aki így akár olyan cégek terjeszkedését is elősegíthetné, amelyek valamely kormánytagnak az érdekeit szolgálják. Igen, itt korrupcióra kell gondolni.

Tehát amennyiben a törvénytervezetet megszavazzák a parlamentben – ugyan miért is ne tennék – úgy egy új lehetőség nyílhat a kormány korrupciógyanús oligarchái számára. Ezek után lehet hogy nem milliós és milliárdos üzletekről lesz szó a sajtóban, hanem száz és ezer milliárdos nagyságrendű visszaélésekről. Igencsak kedvező ez a kétharmad, mit ne mondjak. És kérdezhetné az ember, ezidőtájt mit is csinál az ellenzék?

Az LMP például petíciót indított, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t. Kanász Nagy Máté szerint ugyanis fokozódik a helyzet, mert a versenyre érkező repülőgépek már elkezdtek berregni idegesítően a fejünk felett. Berregés van tehát, ezt pedig nem hagyhatjuk. Valami zavar? Tiltsuk be! Na de nem csak az Air Race-ről van ám szó, az ügyben tartott sajtótájékoztatón ugyanis szót kapott Turcsán Szabolcs is:

Azokra a felvetésekre, hogy más zajos rendezvényeket, például a Sziget Fesztivált vagy a Hungaroringen rendezett versenyeket betiltatnák-e, Turcsán Szabolcs azt felelte, hogy a Szigeten betartják a környezetvédelmi határértékeket. A Hungaroring eredetileg úgy épült, hogy ott csak évi néhány versenyt rendeznek, most viszont szinte minden hétvégén versenyek vannak, ezért felül kell vizsgálni, hogy meddig engedjük meg ezt a Hungaroringnek.

Az LMP felülvizsgálja tehát, hogy meddig engedik meg a Hungaroringnek azt, hogy ott versenyeket tartsanak. Az ugyanis felháborító, hogy egy rendeltetése okán versenypályaként funkcionáló területen évente akár több futamot is rendeznek. Nem is értem, hogy gondolhatják ezt.

A napokban többen is foglalkoztak az MTA államosításával, azonban a mai napon egy új információ került a 24.hu birtokába, mely szerint a Magyar Tudományos Akadémia akár kész is lehet arra, hogy meghunyászkodjon a kormány akaratával szemben. Ezt onnan lehet tudni, hogy az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának igazgatója, Rudas Tamás  a következőket írta egy, a kutatóközpont belső hálózatán közzétett levélben:

(…) kompromisszumra látok lehetőséget a kutatás témájának megválasztásában. Palkovics miniszter úr a finanszírozási mód megváltozásának lényegét megvilágítva azt mondta, hogy a támogatás csak jön, a bevételért tenni kell valamit, ez az új költségvetési modell értelme. Ha valóban ez a kormányzati szándék, akkor a jelenlegi szinte teljes témaválasztási szabadságtól el lehet mozdulni egy olyan irányba, amelyben a kutatóhálózat munkatársai idejük egy részében a kormányzat által megjelölt témákon dolgoznak.

Lássuk mai cikkeinket:

A mocskos eszközökkel összelopott szajréval az a baj, hogy elég sok baj van vele

Már megint azok a hülye tények

Politikai karrierépítés szempontjából a migráns magyarok hamvainak a hazahurcolása az igazi jó üzlet

A közszolgák elrontják Varga Mihály örömét 

Ha kecskét vezetne, azért az jobb lenne

A szakadék feneke közeledik, és pofával fogunk érkezni

A biztonsági kockázat 

A nap kommentje pedig Szonjáé:

Magyarorszag Europa vilagitotornya, de ha Tiborcz egoit hasznaljak benne, akkor cseszhetjuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.