Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A mocskos eszközökkel összelopott szajréval az a baj, hogy elég sok baj van vele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Nehéz eldönteni, hogy a szélrózsa melyik irányából volna érdemes megragadni ezt a csinos rombolást-pusztítást, ami az alaptörvény tegnapi, sorban hetedik fércelése, valamint a Stop Soros törvényerőre emelkedése nyomán körvonalazódik. Kezdjük onnan, hogy az elkövető szempontjából ez mindössze ízlések és pofonok kérdése. Mármint az, hogy a Velencei Bizottság előzetes véleménye – amit nagy ívben szart le a narancssárga szavazógépzet – szerint a büntetőjogi eszközök alkalmazása legitim és elfogadható, de az arányosság kifogásolható a Stop Sorosban. Ennél csak az a magabiztosság szörnyűbb, ami a nemzet fényességes teliholdja szerint az Európai Néppárt várható reakciójával kapcsolatos:

nagyon kedves emberek vannak a Néppártban, a Fidesz a Néppártnak egy nélkülözhetetlen oszlopa és a Néppárt a Fidesz nélkül nem lenne ugyanaz.

Végül is csak pár napja volt, amikor Helmuth Kohl halálának első évfordulóján egy pillanatra meglebegtette, hogy lehetne alapítani egy bevándorlásellenes páneurópai pártot, ha az Európai Néppárt nem tér vissza a kereszténydemokráciához. Innen jutott el oda, hogy azért nagyon kedves emberek azok ott, csak hát nélküle sehol nem lennének.

Mint emlékezhetünk rá, vagy sem, ugyanebben a böffentésében nagylelkűen fel is ajánlotta:

Magyarország tanácsot is tud adni, ha van, aki kéri. Egy tanácsot kéretlenül is adunk, mert van benne történelmi tapasztalatunk. Azt tanácsoljuk, mindenki bánjon csínján azzal, hogy az iszlám bármely európai ország része lenne.

Ehhez képest azok a nyomorult, ám kedves emberek átmenetileg nem kérnek a mindent is tudó migránsverő tanácsaiból. Az MTI beszámolója szerint az Európai Bizottság elnöke informális migrációs és menekültügyi munkaértekezletet hívott össze vasárnapra Brüsszelbe. A Jean-Claude Juncker által tegnap bejelentett egyeztetésre azonban csak egyes tagállamok – Ausztria, Bulgária, Görögország, Málta, Németország, Olaszország, Spanyolország – vezetői kaptak meghívót, Orbán nem. Pedig az egyeztetés célja, hogy európai megoldásokat keressenek a migráció kérdésére az uniós állam- és kormányfők jövő csütörtökön kezdődő rendes csúcstalálkozója előtt. Pedig mint tudjuk, jelen állás szerint a magyar modell képezi a világítótornyot Európa sötétben tapogatozó, eltévelyedett vezetői számára, Orbán a példakép a migrációs politikai állóháborúban, ezért kérdezem tisztelettel: hogy lehet az, hogy nem tartanak igényt ennek a szent embernek okosságaira és a jótanácsaira? Ja, hogy európai (!) megoldásokat keresnek, oppardon, így már értem.

Az a helyzet állt elő másfelől, hogy ezek a kedves néppárti emberek – beleértve az új olasz kormánykoalíció nagyobbik pártját, a propagandában fényesre lefetyelt 5 Csillag Mozgalmat is – keményítenék a Magyarországot a magyar kormány miatt elítélő, Saergentini-jelentést, amiről egyébiránt hétfőn szavaznak az Európa Parlament belügyi bizottságában. Tehát hogy az a hírérték ebben, hogy olyan képviselők szigorítanának a jelentés szövegén, akik a magyar kormánnyal elvben szövetséges pártokhoz tartoznak. Képzeljék, még lengyelek is vannak köztük! Tehát miközben Orbán kartárs-pajtás páratlan napokon az Európai Néppárt szétverésével fenyegetőzik, ezeknek a gazoknak nem tetszenek Tiborcz lámpái, nem tetszik a 2015-ös kvótadöntés szabotálása (ezzel konkrétan az olaszoknak van gondjuk), az Unióról terjesztett hazugságok, a magyar sajtószabadság helyzete, sem a Fidesz pofájára írt választási törvény. Fasza lesz ez, csak azt kell figyelni, hogy a kritikát elviselni nem tudó, fékevesztett szent tudathasadásnak meddig gurulnak a gyógyszerei. Megint szólok: mindenki szívni fog. Rajta kívül.

Evezzünk a hazai vizekre: sem az alkotmányférc, sem a Stop Soros nem elég. Azt találta ki a leleményes fővadász – az 5 milliós miniszteri fizetések mellett -, hogy többé nem készüljön hangfelvétel a kormányülésekről. Összefoglaló az igen, az eddig is készült. A változás abban érhető tetten, hogy bár ezen felvételek nyilvánosságra hozatala eddig is a miniszterelnök belátására volt bízva, az üléseken elhangzottak szó szerint már soha nem lesznek megismerhetőek. Más szavakkal: a változás lényegében törvényi szintre emeli az eddigi gyakorlatot. Ugyanis hiába rendelkezik a még hatályos törvény a fent ismertetett módon, egy 2010-es kormányrendelet szerint hangfelvétel csak a kormányülések végén, az összefoglaló készítése céljából készülhetett. Az ülés vége előtt felvétel készítését csak a miniszterelnök engedélyezhette. Nem szeretnék indokolatlanul optimistának tűnni, de örülök, hogy minden látszati magabiztosság ellenére fosnak, rettegnek az elvtársak. Már egymásban sem bíznak és pontosan tudják, hogy amit egyszer szó szerint rögzítenek, az akármikor kiszivároghat, és sejtéseim vannak arról, hogy mi minden hangzik el egy ilyen szeánszon. A mocskos eszközökkel összelopott szajréval az a baj, hogy a tulajdonosa soha nem tudja élvezni az előnyeit, mert mindig fosnia kell, hogy vajon mikor, hol reped meg a köréje épülő lojalitás fala.

És el is érkeztünk a kétharmad másik vívmányához: az olajszőkített, hatszáz évre titkosított Pintér elvtárs nem hogy nem volt nyugdíjba, de most érkezett el az ő ideje. Európán kívüli állam polgára, vagy ott bejegyzett cég a jövőben kizárólag egy miniszter – valószínűleg a mindenkori belügyminiszter – engedélyével fektethetne be Magyarországon. Ez derül ki a negyedik Orbán-kormány korábban „szuperjogkörként” elhíresült, Pintér Sándor kezébe gigahatalmat adó jogintézményt megteremtő törvényjavaslatból. Semjén kibaszottul dolgozik, a „Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatot” szintén ő nyújtotta be a kormány nevében, és Pintér lesz az előadója. Már tavaly nyáron megvolt a nagyszerű ötlet és javaslat, ám kétharmad híján valószínűleg nem ment volna át. Na, majd most. Kurvajó, nem? Egyetlen ember dönt arról, hogy mely kínai, arab befektető invesztálhat Magyarországon. Olvassanak és fogják nyugodtan a fejüket, van miért. Majd szépen végignézzük, hogy ennek az újabb geci fedősztorinak a leple alatt  az Orbán-kormány hogyan fog cégekre, szolgáltatásokra, akár sajtóorgánumokra szert tenni. Magyarország biztonsági érdekére hivatkozva, naná.

Csak halkan szólok, mert úgysem érdekel senkit: ötször akkora a költségvetés hiánya, mint tavaly ilyenkor. Vagyis Öt hónap alatt 1187,5 milliárd forint hiányt mutat az államháztartás központi alrendszere, ez az egész évre előirányzott összeg 87,3 százaléka. Nem baj, csak a migránsok ne jöjjenek, és Viktor véggyen meg minket.

Ehhez képest már fel se emeli az ember a fejét (de!), amikor a Parragh Csempés László arról sápítozik, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak Magyarországról, ez nem egy reális tartalék, ahonnan embert lehetne hozni a gazdaságba. Hogy mi a fasz van? Hogy a Kereskedelmi és Iparkamara naccerű elnöke akkor most tényleg-valóban nekiment a kormány foglalkoztatáspolitikájának? Hogy minden szakma hiányszakma? Tényleg? És amikor velünk együtt még sokan mások erről tépték a szájukat, akkor jött a leugatás, hogy álhírek vannak és báncsák a kormányt. Akkor ezek szerint mégiscsak van egy propaganda mögötti valóság is? Akkor a KSH adatai nem hazudnak, ugye? Hogy miszerint 2015-ben 35 ezer ember hiányzott a munkaerőpiacról, addig idén már több mint 90 ezer. Akkor nem csalás, nem ámítás, hogy ha a közeljövőben nem lesz változás, akkor a munkaerő-eláramlás (amit szintén nem sikerült szájbavágni a Gyere haza, idióta kezdetű, elvetélt közpénz-faszságokkal) akár 2 százalékkal is visszafoghatja a GDP-bővülést?

És akkor a slusszpoén: miközben a tudományos életet államosítják, a tudomány embereit listázzák és propagandalapokban mocskolják, a többé-kevésbé hozzáértőket menesztik (ennyi volt, Pálinkás úr!), és Tízparancsolattal pedig gyógyítanak, az új emberi erőforrás minisztérium egyik névtelen fejese szerint „a magyar egészségügy nemzetközileg is híresen elfogadott, jó ellátást nyújt, a felszereltségünk európai szintű. Csak néhány rosszindulatúan kiragadott eset van, ami ennek ellentmond, de az igazság az, hogy a rendszer „az elmúlt években rengeteget fejlődött”. Jó, akkor valaki szóljon ennek a Nagy Anikó névre hallgató jóasszonynak – mielőtt elájulnak a gyönyörűségtől és az elégedettségtől -, hogy kiragadott, rosszindulatú hír szerint a celldömölki kórházban ezentúl nem lehet szülni hétvégén, mert kibaszottul bezárják a szülészeti osztályt, mert kurvára nincs elég orvos.

Már itt sem vagyok, kellemes kánikulát, jövünk vissza!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!