Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szakadék feneke közeledik és pofával fogunk érkezni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs is annál szebb, mint amikor a Fidesz valamelyik leffentyűje megpróbál úgy tenni, mintha itt aztán korrupció még véletlenül sem létezne, sőtpláne, olyan szabályos, átlátható és becsületesen patyolattiszta minden, hogy a fal adja a másikat. Ebből nagyon vicces dolgok tudnak kisülni. Most be kell ide pakolásznom egy hosszadalmas sajtóközleményt. Linkelni ezt nem lehet, marad a szöveg beemelése a cikkbe. Azért fontos, mert aki szeretné ellenőrizni a forrást, csak így teheti meg. Akinek nincs ideje végigbogarászni, görgessen bátran, a végén pár mondatban összefoglalom.

 A Nemzeti Kommunikációs Hivatal működését szabályozó Kormányrendeletben előírt kormányzati kommunikációs feladatok folyamatos ellátása érdekében a Hivatal eredményes nyílt uniós közbeszerzési eljárást folytatott le a kormányzati kommunikációs feladatok ellátására, amely alapján a Hivatal keretmegállapodást kötött 2018. június 19-én, Budapesten. 
     A közbeszerzési eljárás tárgya a Kormányrendelet hatálya alá tartozó vagy ahhoz önként csatlakozó szervezetek számára a rendeletben szabályozott kommunikációs tárgyú feladatokhoz kapcsolódó szolgáltatások ellátásának biztosítása volt. 
     A lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként a Hivatal három ajánlattevővel kötötte meg a keretmegállapodást 2018. június 19-én.   
     A nyertes ajánlattevők a Network 360 Reklámügynökség Kft. és Affiliate Network Kft. alkotta konzorcium, a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és Lounge Design Szolgáltató Kft. alkotta konzorcium valamint a Trinity International Communications Kft., Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft., és SPRINT NYOMDA Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft. alkotta konzorcium. 
     A Hivatal 2018. június 20-án a Közbeszerzési Hatóság nyilvános adatbázisában elérhető információk alapján a keretmegállapodás megkötése után értesült arról, hogy a három ajánlattevő közül kettő a Közbeszerzési Döntőbizottság véglegessé vált határozata értelmében – a közbeszerzési törvény súlyos megsértése miatt előálló – úgynevezett kizáró ok hatálya alá került a közbeszerzési eljárás során. 

A törvény értelmében ilyen esetben az ajánlatkérő által megkötött szerződéstől való elállás szükséges, amelyet a Hivatal az érintett két konzorcium, a Network 360 Reklámügynökség Kft. és Affiliate Network Kft. alkotta konzorcium, továbbá a Trinity International Communications Kft., Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft., és SPRINT NYOMDA Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft. alkotta konzorcium vonatkozásában, a törvényi kötelezettségének eleget téve, a mai napon megtett.

 A két érintett konzorciummal szemben a keretmegállapodástól történő elállás a közbeszerzési eljárás eredményességét és a harmadik konzorciummal szemben a keretmegállapodás érvényességét nem érinti, így a kormányzati kommunikációs szolgáltatások ellátása a jövőben is biztosított. A Hivatal döntését megalapozó információk az alábbi helyeken érhetők el:

https://www.kozbeszerzes.hu/kozbeszerzesi-szervezetek/#kozbeszerzesi-dontobizottsag

https://www.kozbeszerzes.hu/data/filer_public/ed/dd/eddd92fc-67b4-4bcc-b9d6-f1885289b1bd/kimutatas_ajanlattevok_elleni_jogorv_tobb_honlapos_jo.pdf

Budapest, 2018. június 21.                                        
Nemzeti Kommunikációs Hivatal (MTI-OS)

Bonyolultnak tűnik a dolog, de nem az.

Van három konzorcium, ami helyből nem az, aminek látszik.

  1. Network 360 Reklámügynökség Kft. (bejegyezve: 2011. 08. 17.) és az Affiliate Network Kft. (bejegyezve: 2009. 09. 30.) alkotta konzorcium. Ez azért nem konzorcium, mert mindkét cég tulajdonosa Rogán Antal egykori szomszédja, Csetényi Csaba. Mindkét cég ügyvezetője Dr. Nagy Brigitta.
  2. Trinity International Communications Kft. (bejegyezve: 2010. 12. 17.) és a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. (bejegyezve: 2008. 04. 18.) pedig Szijjártó Péter cimborájának, Kuna Tibornak a cégei. Mindkettő.
  3.  New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (bejegyezve: 2013. 07. 24.) és a Lounge   Design Szolgáltató Kft. (bejegyezve: 2010. 07. 26.) alkotta konzorcium is ravaszdi, mert mindkét cég tulajdonosa Balásy Gyula.

Az van tehát, hogy a  súlyos milliárdokért Rogán volt szomszédja és Szijjártó haverja versengenek egy harmadik pasival, akiről nincs kedvem most kibányászni, hogy kinek a kicsodája, de hogy nem az utcáról esett be, az biztos. Hogy ne legyen olyan nagyon feltűnő, mindhárman csináltak két-két céget. Csetényi Csaba önmagával alkot konzorciumot, ahogy Kuna Tibor és Balásy Gyula cége is.

Nem az a valami, hogy Rogán volt szomszédját és Szijjártó haverját kiszórták a tutiból (marad nekik így is némi lehulló morzsa), hanem ez a valami, hogy ez nálunk így megy. Minden területen egyébként.

Arra kérem a delegalábbjómagyaremberekezek és legalábbnemalibsikomcsikviszik mentalitású drágaédes honfitársaimat, hogy tegyenek borogatást az agyukra és gondoljanak bele, hogy itt súlyos tíz- és százmilliárdokról beszélünk. Közpénzről, amit az adófizető kéménylakók adtak össze. És amiből a Fidesz eltartja a propagandamédiáját, kampányol és megnyeri a választást (és még így is kellett némi csalás). Európa egyetlen olyan országában élünk, ahol az állam (és az állam a Fidesszel azonos kilencedik éve) a második legnagyobb reklámozó. Sehol ilyen nincs, sehol nem szórja erre az állam az adóforintokat. Csak a Fidesz.

Tehát kedves migránsoktól rettegőkkel táncolók! Gondoltak már arra, hogy ilyen tevékenységgel nem csak a fenti három vállalkozó foglalkozik? A Fidesz-kormány csak az idén január-február-márciusban (tehát a választás előtt és ez nem a párt kampánypénze, hanem a kormány reklámköltése) bruttó 11,5 milliárd forint volt. Tizenegyezerötszáz szorozva egymillióval. Csak ebben a három hónapban. Csak reklámra. És még tegyem hozzá (tudom, demagóg köcsög vagyok), hogy ugyenez a Fidesz maffia körülbelül háromszor ennyi pénzt szán az önmagukat ellátni nem képes, idősotthonokban élő emberekre. Az összesre. Egész évben.

A 11,5 milliárdból Balásy Gyula 9,6 milliárdot vitt el. Egyedül. Ugyanez megy minden más területen is. Néhány jóbarát, szomszéd viszi a nagy pénzeket, a többieknek, akik azonos területen dolgoznak, de becsületesen szeretnének élni és nincsenek baráti viszonyban egyik főfideszessel sem, vagy csődbe mennek, vagy csak vegetálnak. De ez ment a földeladásokkor is. Néhány cimbora és stróman vitte a nagy földeket, de szerencsére a statisztika itt is a paraziták segítségére sietett. Mert például ha Mészáros Lölö elnyert 1000 hektár földet, 2000 másik gazda meg elnyert fejenként fél hektárt, akkor máris 2001 gazda jutott földhöz és éljenhurrá. Ha Tiborcz István havi 10 milliót profitált a közvilágítási átverésen (nem annyit profitált, hanem többet), egy másik ember meg egy vasat sem, pedig neki is közvilágítással foglalkozó cége van, akkor már két ember átlagban ötmillió forintot profitált.

Itt lopják szét az országot a szemünk előtt. Az egyszerű fideszhívőt éppen úgy meglopják, mint az ellenzékit, vagy azt, aki egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ez nem más, mint vegytiszta korrupció és a mi bőrünkre megy. Sok embernek mégis földöntúli boldogságot okoz, hogy legalább a fideszesek lopnak, nem a libsikomcsik. Csakhogy ebbe mindannyian beledöglünk. Mi lenne, ha ezeket a súlyos milliárdokat nem három ember vágná zsebre (nyilván van alkotmányos költség, de akkor is), hanem mondjuk 500 vállalkozás tudna belőle talpon maradni és munkát adni 2000 embernek? Mi lenne, ha nem Mészáros Lölö keresne napi egymilliárdot, hanem ötvenezer ember kereshetne napi húszezret? Becsületes munkával.

Drágaságaim a kéményen csüngésben. Hogy mondjam még el, hogy megértsétek: a szakadék feneke közeledik és pofával fogunk érkezni. Fideszesek is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.