Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Politikai karrierépítés szempontjából a migráns magyarok hamvainak a hazahurcolása az igazi jó üzlet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Helyesbítés

Mikes Mirtill: E mail Rodostóba

Édes, Drága, Jó Kelemen Bácsi! Nagy szerencse nekem is, hogy nem teccett hazaruccanni, mert a személyes találkozás még égőbb lett volna számomra. Így se kellemes, de legalább nem látja a restelkedésem. Mert szégyellem módfelett, hogy (nem először) hanyagságból és nemtörődömségből felületesen informálom kendet. Nem mentegetni akarom magam, de tessék szíves lenni egy kicsikét a helyembe képzelni magát, hogy itt van Bütyökfalván (ezt csak lájtosan tessék elképzelni, ne élje bele magát nagyon, mert stresszes lesz tőle). Jár az iskolába (nem azt mondtam, hogy tanul, csak azt, hogy ott van), és hol imádkozni kell, hol migránst gyűlölni. Zsoltárokat bömböl és testnevelés címszó alatt kerge birka módjára szaladgál körbe-körbe az iskolaudvaron, és mondják, hogy a jövő tanévben már honleányként lövöldözünk is, mert így mi leszünk a térség legerősebb katonai hatalma!

Ezek így együtt egy nem sajátos nevelési igényű gyereknek is megterhelőek a Vekerdy bácsi szerint, aki a mi családunkban akkor is szaktekintély, ha ezek a tudatlan, akarnok bugrisok mindig kötözködnek vele. Aztán valakik, valamiért előkaparnak egy hullát a múltból. Ez olyan hagyományféle nálunk. A Zsiga bácsi szerint a magyar politikai kultúra nagyon gazdag a szállítható hullák tekintetében. A könnyebb szállíthatóság miatt leginkább a hamvakat hurcolásszák, és nagy csinnadrattával újratemetik. Ezek ilyen tömegmozgató rendezvények a Zsiga bácsi szerint. Azt állítja, hogy régebben a kivégzések is ilyen népi banzájok voltak, de most minden másképpen van. Például hiába lettünk hirtelen keresztény állam, nincs a klasszikus kerékbetörés, deres stb. (pellengér már van, de virtuális kivitelben és inkább az urak szívatják vele egymást), sőt a papok sem búcsúcédulában utaznak, hanem részvényben, de ebbe a témába se merüljünk el, amíg az előzőből nem másztam ki valahogy.

Az a ritkább minálunk, hogy a honi halottakat ássák ki, hurcolásszák egy kicsit a hamvait és sunnyogva vagy ellopnak belőle ezt, azt, mint a Kádár esetében, vagy nagy műsor keretében beszédeket olvasnak rá a hamvakra és az újratemetés misztériumában látni vélik a szegény elhunyt eszméinek újraéledését, mint Nagy Imre esetében. De azért ez se olyan egyértelmű. Mert az utóbbi bácsi most is van, akinek a gyűlölt padlássöprő begyűjtési miniszter, van, akinek mártír miniszterelnök, van, akinek hazaáruló, kommunista, a cári család gyilkosa, református, kalandor, akadémikus (bizony ám, méghozzá Rákosi megbízásából, diploma nélkül, ismerős a sztori?), stb. Hát hogyan lehet ennyi mindent – főleg egymásnak ellentmondó dolgot- fejben tartani egy gyereknek? És melyik az igaz? Nem csoda, hogy minden hatalom el akarja magának temetni egyszer, mint a saját halottját az adófizetők pénzén. (állítólag ’89 –ben egy Soros ügynök ellopta a show-t a rendezőktől, de erről az esetről – pedig mondhatni, a minap volt – máris ellentmondó információk vannak).

Politikai karrierépítés szempontjából a migráns magyarok hamvainak a hazahurcolása az igazi jó üzlet, ha szakszerű a marketing, mondta a Zsiga bácsi és elkezdte sorolni ott a nyári konyhában, vacsora előtt, hogy ki, mikor, miért és kinek a hamvait hozatta haza és milyen karriert kovácsolt magának ebből.

Úgy nézett ki, hogy sose lesz vége, de a nagyi másképpen látta és láttatta velünk a múltat és a jövőt, mert egy szempillantás alatt véget vetett a múltidézésnek. Olyan hirtelen és oly határozottan metszette el a beszéd fonalát, hogy nem volt alkalom pontosítani, hogy ki és kinek a hamvait hurcolta, mikor és miért.

Mivel a Zsiga bácsi cukros és a napi szénhidrátját már reggel megette, nem maradt velünk zsíros kenyeret vacsorázni (pedig nagyon reméltem, hogy vendégként neki adják a zöldhagyma részem, mert mostanában nagyon elegem van a hagymából) hazament, nem tudtam sok mindent megkérdezni. Másnap viszont másféle kérdeznivalóim lettek és én elkönyveltem, hogy antiszemita erdélyi írástudó az illető, és a mostani politikai kurzus kegyeltje. Ami igaz is. Annyit tévedtem csak, hogy a kedvenc nyilasuk helyett a kedvenc háborús bűnösük nevét írtam le, ami miatt nagy-nagy tisztelettel ismételtem megkövetem kendet.

Mindezekből lényeg a lényeg: kend ne jöjjön haza, ha jót akar magának, és persze nekünk, mert kend jóérzésű ember, érzékeny lelkülettel. Ki tudja, milyen traumát okozna kendnek egy ilyen cécó. Mert nekünk megszokott, mi a pártpolitikai gátlástalansággal szemben már közönyösek vagyunk. Viszont a Zsiga bácsi szerint a magyar kisemberek visszafogottabbak: „Minden halottnak kijár a tisztelet és haló poraikban már respektáljuk a politikusokat is. Én például ott voltam Kenderesen a Horthy újratemetésén, ott voltam a Nagy Imre újratemetésén, a Kádár temetésén, és alig várom, hogy a mostaniaknak is megadhassam a tiszteletet”.

Bütyökfalva, 2018. június 19.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.