Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kedves Tünde! Undorító ez a viselkedés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Úgy tűnik, Handó Tünde nem bír magával és mindenképpen meg akarja mutatni, hogy mennyire fontos fogaskerék ő a NER gépezetében. Látva az utóbbi napok nyilatkozatait, szerintem ezt már Alcsút magasságában is elkezdték érzékelni. A kormánynak és Handó Tündének nem kritikátlanul bólogató OBT tagok ellehetetlenítése már megkezdődött, amit Handó asszonyság ma reggeli, közpénzrádiós megszólalása tovább súlyosbított. Az történik ugyanis, hogy a kormány megpróbálja bedarálni a még többé-kevésbé független bíróságokat. A Kúriától – mely Orbán szerint beleszólt a választásokba – jogköröket elvéve, a végső döntést a kormány által delegált bírók kezébe adná. Magyarul olyan bíróságokat hoznának létre, ahol végső soron a döntést a kormány által megbízott bírák hoznák meg. Hogy ez felháborító? Szerintem is, valamint az OBT tagjai szerint is.

Ezért aztán a joggal elégedetlen bírák az Európai Igazságügyi Tanácsok Hálózatához fordultak. Ez Handó fejében valamit elpattinthatott, ugyanis a következő kijelentéssel illette a szóban forgó bírákat:

Sajnálatosnak tartom azt (…), hogy néhány bírótársunk magáról és a kötelességeiről, a közösség iránti felelősségről megfeledkezve külföldre szalad, és elárulja a hazánkat.

Hogy mégis hogy van pofája Handó Tündének lehazaárulózni azokat a bírákat, akik nem értenek vele egyet, azt nem tudom. Bár végülis tudom: mivel ezt látja a kormányoldalon, valószínűleg úgy találja, ez egy teljesen normális viselkedés. El kell hogy keserítsem, kedves Tünde. Ez a viselkedés a legundorítóbb, diktatúrákban elfogadottal megegyező. Nyugodtan lehet csatlakozni a török, vagy az azeri igazságszolgáltatáshoz, az bizonyára inkább kedvére való. Nem hiszem, hogy sokan könnyeket hullatnánk magáért.

Közben az MSZP házatájáról is érkeztek hírek és a sok találgatás és elemezgetés után végre megválaszották a párt új elnökét. A választás az egykori pártelnök, Mesterházy Attila helyett Tóth Bertalan frakcióvezetőre esett. 54-46%-os arányban válaszották meg Tóthot, aki nyitóbeszédében felvázolta a párt jövőbeni terveit. Ezek pedig a következők:

  • Együttműködő és a tradicionális baloldali értékrendet kérlelhetetlenül képviselő Magyar Szocialista Pártot szeretne.
  • Olyan MSZP-t akar, amely hisz a szolidaritásban, az igazságosságban, az esélyegyenlőségben és az egységesülő nemzetben.
  • Olyan MSZP-t akar, amely cselekvőképes, valódi közösségként működik, amely reményt ad azzal, hogy védelmet biztosít a hatalom üldözötteinek.
  • Olyan MSZP-t akar, amely a kormányváltás motorja lehet azzal, hogy kérlelhetetlen bírálója az orbáni hatalomnak és az emberek valódi problémáira kínál valódi megoldásokat.

Ezek mind jól hangzanak, a kérdés természetesen csak az, hogy ebből mi fog teljesülni a valóságban. Erre két évet kapott az új elnök, így addigra biztosan okosabbak leszünk. A választmányi elnök Kunhalmi Ágnes, az elnökhelyettes pedig az a Szakács László lett, aki korábban Mesterházy kebinetfőnöke volt.

Közben hamarosan medve országgá válunk, ugyanis a tegnapi napot követően ma is medvét észleltek Magyarországon. Ezúttal azonban Miskolc környékén, ennek a medvének pedig van egy kis bocsa is. Így az már biztosra vehető, hogy Észak-Magyarországon, legalább 3 maci garázdálkodik. Mi további boldog rohangálást kívánunk az immár három fősre duzzadt populációnak.

Miközben az olasz kormány továbbra is elutasítja bármely menekülteket szállító hajó lehorgonyzását parjainál, addig Spanyolország és mostmár újonnan Franciaország sem tétlenkedik. Ezen két ország kormánya ugyanis nem azon vitatkozik, hogy kinek kéne befogadnia azt a több száz, már napok óta a Földközi-tengeren hánykolódó menekültet, hanem egyesített erőkkel segítenek a menekültek elhelyezésében. Az Aquarius ma reggel kikötött Valenciában, majd ezt követően a francia kormány bejelentette: készek azon menekültek fogadására, akik Franciaországban szeretnének új életet kezdeni. Azzal mindenki tisztában van, hogy a mostani menekültrendszer nem működik, így azon változtatni kell, azonban ennek megoldása nem a teljes blokádban keresendő. Kérdem én, mi történt volna, ha Spanyolország nem ajánlja fel segítségét? Az olasz kormány hagyott volna 629 embert a tengerbe veszni, csak azért, mert nem ért egyet az Unió menekültpolitikájával?

Lássuk mai cikkeinket:

Nyilvánvaló hazugságok, önkritikátlan toporzékolás

Addig nem nyugszik, amíg Magyarországból nem csinál egy égig érő szemétdombot 

De nem ez itt a kérdés, hanem az, hogy ki hívta be az oroszokat?

Csak jó nagy huzat marad az öregember helyén 

Itt az ideje az obligát kérdésnek: mit tudhatott ebből István, a király?

Istenkedő, bosszúszomjas senkiháziak

A halál csíráival…

A nap kommentje Sándornétól:

Az lesz majd igazán szép, amikor a két bolond (Donald és Viktor) egymást védi önmagától.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.