Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


De nem ez itt a kérdés, hanem az, hogy ki hívta be az oroszokat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Mikor

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Peca van. Jó hogy legalább kend nincs itt. Nem elég, hogy a kormány szívja a vérünk, az irtás óta a szúnyogok is. Nincs kizárva, hogy nem irtották, hanem szórták. A természet védelmében. Mert a magyar ember egy keresztény kormány alatt mindent kibír, de annak a nyomorult kis szúnyognak nincs szeretetvallású kormánya, védtelen.

Hal egy szál se! A tata mondta, hogy a hal miatt kár kijönni, amíg ilyen fülledt a levegő, és ekkora a hőség, de a többiek kedvéért, meg miért ne! Az az egy-két üveg sör a vízparton se melegebb, és hátha mozdulna a levegő valamicskét itt a víz mellett.

Én itt a biztosíték vagyok, ami a tata mellérendeltségében nem egy nagy meló. Mert a gyerek miatt nem vedelhet egy normális felnőtt és az én tatám normális. (Az apu is az, csak nem bírja az italt valami benne, a szervezetében, és két sör is a fejébe száll, hiába dobja ki a taccsot, ezért megegyeztek a tatával; nincs pocsékolás! A férfi családtagok képviseletében a tata négyet iszik. Illendőségből. Így a többiek nem gondolják, hogy mi kilógunk a sorból.)

De nem ez itt a kérdés, hanem az, hogy ki hívta be az oroszokat? A láger miatt került szóba. Mert kend nem tudja; írják a tábortörvényt! Nem fertőződnek hittel kellő intenzitással a gyerekek, kevés a ministráns. És sajnos én, Lüke adtam az ötletet nekik a kendhez írott egyik levelemben (mert ezek mindent elolvasnak). Én naiv kiskorú! Én még a térfigyelő kameráról se gondoltam, hogy ő a digitális III/III-as ügynök, csak mikor a színész gyerekének a számítógépét letartóztatta a rendőrség! Na, akkor lettem paff! De tényleg; betont fogtam.

Bizony ám! Mondta is valaki, hogy onnan lehet tudni, hogy itt demokrácia van, hogy mindenkit egységesen megfigyelnek és bárkit, bármikor lecsukhatnak, ha Ő úgy akarja. Szóval tudjon róla, hová kívánkozik kend. Ide csak akkor jöjjön ha (várjon, kikeresem a szótárból, na, igen, meg is van, tudtam én, hogy x is van benne) exhibicionista. De kend szerény, mi több, egyenesen szemérmes, visszahúzódó. Tudom én, mert a nagyi is mondta a tatának (sajnos ez kendre nézvést nem annyira lesz hízelgő), hogy „ha nem olyan nyámnyila kend, akkor a Zsuzsika néni kendnek mondott volna igent, nem annak a vénembernek, de nem győzte kivárni kendet.” A nagyi az ilyen érzelmi dolgokban nagyon otthon van, de kend amilyen kuka, nem kért tanácsot a nagyitól, ő meg nem tolakodó.

Már bocsánat, hogy így belekotyogtam a kend szférájába (most nem tudom, hogy az intim, az csúnya szó-e vagy sem, ezért vegye úgy, hogy le se írtam, ha csúnya). Mikor családilag ki van adva, hogy a közügyekről adjak jelentést kendnek. Csak hát az olyan faramuci. Mármint a személytelenség. Mert mindent személyek gondolnak ki és cselekednek meg, aztán mikorra történelem lesz, akkorára jól elmismásolják, meg valakinek a nyakába varrják az egészet, mi meg tanulhatjuk a sok évszámot, meg a kacifántos neveket. És ne tessék azt gondolni, hogy ez nem gáz! Egyszer csak megakad az agyam valamiben és vesztemre gondolkodni, ettől meg aggódni kezdek. Mert mi, magyarok sokszor voltunk a kereszténység védőbástyája és ilyen alkalmakkor mindig jól megszívtuk nemzetileg is, meg maszekban pláne!

Az most talán mellékes is lehetne, hogy a bástya nem megy sehova, azért bástya. Ennek ellenére mi bástya létünkre folyvást átmentünk mobilba, és a puskás magyar vőfélyek valamelyik szomszédot meghívták társbérlőnek. Mikor meg ideiglenesen bejelentkeztek állandóra, akkor meg az lett a baj. Pedig mennyit tanultunk a töröktől is a 150 esztendők alatt. Kend már csak tudja.

Sajnos kevés volt az idő arra, hogy a nehezebb felfogású, magukat politikusnak becéző hatalmi tényezők például a vallási türelem szót (nem a gyakorlatot, mert arra genetikailag képtelenek) elsajátítsák az itt vendégeskedő töröktől. Csak azért írom meg ezt, mert az a hír járja, hogy az udvari trubadúrok már zenésítik az új vőfély rigmusokat. A Horthy Miklós katonája vagyok című nóta rock feldolgozásban már évek óta keresztény nemzeti kultúránk éke. Vagyis még nem született döntés mikor, és merre indulnak a vőfélyek, de a hadi kiadások tervezett növeléséből arra következtet a folyóparti katonai stratégánk, a Peti bácsi, hogy most a vőfélyeket nem hegyi kerékpáros zászlóalj szervezeti keretben és papírtalpú bakancsban küldik az új vendégeket invitálni, hanem diplomata táskában, mint a Wass Albert hamvait, mert tanult a múltból nemzetünk hittérítője.

Csak van néhány kis bökkenő. Mi legyen a hazánkban ideiglenesen állomásozó USA haderővel, a paksi melléktermék katonai felhasználását engedélyezi-e Putyin, Merkel asszony akar-e keresztet vetni az itteni német tulajdonú gyárakra, ha az új társbérlő nem összeszerelő üzemként kívánja hasznosítani? De mindez nem a mi gondunk. Még.

Hogyhogy mire jutottak a folyóparti historizálók az orosz vendégség dolgában? Mit tudom én! Jött a zivatar, mindenki bújt, ahová tudott, aztán megindult a hal, apu fogott egy dévér keszeget, a tata egy méretes törpeharcsát, én pedig nekiláthattam megint hagymát pucolni a halászléhez. Szemüveg nélkül. Hát ne tudja meg kend!

Egyébként a kérdés nyitott maradt, bár némiképpen konkretizálódott, ahogy fél füllel hallottam, mert a Peti bácsi visszakérdezett, hogy mikor?  

Reméljük kendnek nem sürgős a hazajövetel, és marad nekünk ott jó egészségben, mert itt ezt már nem garantálja az állam, azoknak se, akik egy életen át fizették a tb-t!

Bütyökfalva, 2018. június 17.

Mirtill

P.S.: Nekem korántsem mellesleg vége a sulinak! Két tárgyból biztos nyerő 2-es vagyok, a többi egyelőre x. Lehet, hogy közkívánatra rendszert váltok, magántanuló leszek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.