Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyilvánvaló hazugságok, önkritikátlan toporzékolás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, mókát, kacagást, délig alvást és mindenféle finomságot kívánok, ami együtt jár a vasárnappal! Ma megint úgy alakult, hogy én is együtt járok a vasárnappal, úgyhogy elmesélem, mi a kínom. Bár a kolléga tegnap már beszámolt erről a világraszóló eseményről, de azért megemlíteném, hogy  körberöhögtem a fejemet – és azóta se tudom túltenni magam ezen -, midőn olvastam tegnap, hogy Petike elújságolta az MTI-nek: Donald felhívta Viktort és arra

biztatta, hogy védje erősen a déli határt. Orbán Viktor biztosította az amerikai elnököt, hogy Magyarország elkötelezetten folytatja eddigi migrációs politikáját, és megvédi Magyarország határait. Orbán kiemelte, Magyarország számára fontos, hogy az EU visszanyerje versenyképességét, ugyanis a magyar kivitel kis híján nyolcvan százaléka az EU tagországaiba irányul.

Ez a rész a tudósításnak nevezett izéből erősen fantasztikus, ezt így kurvára el is tudom képzelni. Hogy ez így lement. A magyar kivitel 80%-ával együtt. Abban sem vagyok biztos, hogy Donald vágja egyáltalán, hol van Magyarország, nem hogy azt tudná, merre van az erősen védendő déli határ. De miután tőle tudjuk azt is, hogy Kim Dzsong Un egy okos, tehetséges ember, szerintem időszerű volt a miniszterek magyar elnökének is egy jó napot szerezni. Mondjuk, egyszer azért megpróbálhatnák az MTI-nél, vagyis a pártközpontban, hogy ne ugyanazt a 80 szót ismételgessék, akármi van, ami valahogy mindig a migrációval kezdődik és végződik.

Egyébiránt kerestem az angolul beszélő világsajtóban ennek a fontos eseménynek a nyomait, hát nem sokat találtam (ezt ITT például), de azért feltétlenül elhiszem, hogy így történt. Ugyanakkor persze kicsit szomorúvá tesz, hogy ezúttal is elmaradt a washingtoni meghívás. Szerintem ez körülbelül akkor fog bekövetkezni, amikor Orbán már nem fog a németek pénzén élni és Magyarország az EU nettó befizetője lesz. Itt tenném szóvá azt is – bár a hírértéke nulla -, hogy az az ember, akinek Helmuth Kohl halála évfordulóján is csak az ócska migránsozásra futja, az bármikor, bármilyen aljasságra képes. Még a Soros-hajót kellett volna belekeverni a tiszteletteljes megemlékezésbe, és kerek is lenne a sztori.

Ez nem jött össze, ellenben minden más igen, csak egy mondatot ragadnék ki a lamentálásból:

Az Európai Bizottságnak az unió következő többéves költségvetéséről alkotott tervezete bevándorlás- és migránspárti, nekik és a nem kormányzati szervezetnek (NGO) adja a polgárok pénzét. Olyan, mintha Soros György írta volna – mondta Orbán Viktor a Budapesti Európa-beszéd címmel rendezett konferencián szombaton a fővárosban. A miniszterelnök kifejtette: ennek a bizottságnak 2019-ben mennie kell, és erős Európához erős nemzetállamokra van szükség. (MTI)

Ebbe a Soros-fixációba egészen biztosan bele lehet gárgyulni egy idő után, és ez nézetem szerint már be is következett. Ami ennél súlyosabb, hogy egy olyan ember ugat az isten tudja milyen módszerekkel összegányolt kétharmada kényelméből, aki a magyar és az európai polgárok pénzén a felcsúti kertek alá kisvasutat építtetett és hosszabbít meg éppen Moszkváig, aki a magyar és az európai polgárok pénzéből tette csilliárdossá az egész holdudvarát és pereputtyát, aki az egyesek kárára osztogat a ketteseknek. Van bőr azon a pofán. Nem csak a nyilvánvaló hazugságok terjesztésére (migránspárti az, akire mi rámutatunk, Soros-zsoldos az, akire mi rámutatunk), de erre az önkritikátlan toporzékolásra is. Ja, meg erős nemzetállamok, az. Remélem, a határon túli magyar közösségek is örömmel veszik tudomásul, milyen az erős nemzetállamokban kisebbségként, más vallású, más kultúrájú polgárokként létezni. Fasza lenne már most sem rinyálni, amiért az erős nemzetállamokban eltiporják a kisebbségi jogokat. Mert egyszerre tapsikolni Orbán homogén nemzetállamozásának és rinyálni, hogy báncsák a magyart, az úgy nem működik.

Úgy látom, hogy a kisember a nagy fennforgásban le fog maradni a futball vébé legjobb meccseiről, akkor aztán mehet majd mindenki elé bevágódva receptet íratni magának. Tegnap az összes egyéb bokros teendői mellett még a választásokon gyönge többséget szerző szlovén korrupt cimboráját, Janez Jansát, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnökét is fogadta az országnak házában (Kövér elvtárs odaadt a kulcsot, nyehehe), akinek végre személyesen is gratulálhatott a Habony-művek módszereivel behúzott választási győzelméhez. Jó lesz ez.

Apropó: olvasom, hogy a magyar kormány minden korábbinál erősebb kontrollt szerzett a sajtó felett 2017-ben azzal, hogy számos médiumot felvásároltak kormány közeli oligarchák – írja a 2017-es Digital News Reportjában a Reuters Institute. Az oxfordi egyetem médiaelemző intézetének tanulmányát a Ténygyár nyálazta végig, és egyrészt eddig is nyilvánvaló, másrészt igen sokatmondó következtetésekre jutottak. Az egyik ilyen, hogy Magyarországon az egyik legalacsonyabb a média megbízhatóságába vetett bizalom: 37 ország közül hazánk a 35. helyen szerepel, ahol összesen csupán az emberek 29 százaléka bízik a sajtóban.

Miközben már több mint 500 médiaorgánum a kormány(párt) közvetlen befolyása alatt, a jobboldal túlsúlya különösen a vidéki lapok tekintetében egyértelmű, azaz ma már egyetlen megyei hírlap sem független a Fidesztől és kibebaszott mennyiségű közpénz ég el ezeknek a pártközpontból manipulált agymosó gépezeteknek a fenntartására, a nézettségi-olvasottsági versenyben ez nem annyira köszön vissza. A tv-k, rádiók és offline csatornák listáját ugyanis az RTL Klub vezeti (43%), majd jelentősen lemaradva jön mindenki más: a TV2 (23%), a Hír TV (20%), az ATV (18%) és a köztelevízió (MTV, 13%, Duna TV, 10%), valamint a Magyar Rádió (8%) csatornái. A legtöbben Blikket és a HVG-t olvassák a nyomtatott lapok közül (üdvözlöm a Magyar Idők-Ripost tányérnyaló különítményt), az internetes oldalak sorrendje ez: index.hu (21%), az origo.hu (19%), az rtlklub.hu (15%, a 24.hu (14%) és a 444.hu (11%), stb.

És ami a legfontosabb (amellett, hogy a magyarok csupán 8 százaléka hajlandó fizetni online tartalomért): a kormánypárti médiát a többség megbízhatatlanabbnak tartja, mint a független vagy a kormánnyal szemben kritikus sajtót. A legmegbízhatóbb médiamárka a HVG (egy tízes skálán, ahol tíz a maximális pont, 6,51 pontot kapott), a HVG-t az RTL Klub (6,21) követi, majd a Hír TV (6,14), az Index (5,98), az ATV (5,81), a megszűnt Magyar Nemzet (5,57), a Népszava (5,5) és az Origo (5,28) következik – utóbbi az első vállaltan kormánypárti médium a top 10-ben. Valahogy ezeket az adatokat össze kéne rakni a fideszes kétharmaddal, de nekem nem áll össze a kép, és nem is fog.

Ellenben mivel kicsúsztam az időkeretből ajánlanék egy fasza kis olvasmányt ma reggelre is, és már itt sem vagyok. Heller Mária szociológus egyetemi docens mesél nekünk saját magunkról, a közállapotainkról és a lánglelkű, csuhásokat térdre kényszerítő demokratából a nemzet nagyapájává leépült Orbán Viktorról is. Érdemes, nagyon érdemes. Szép napot mindenkinek, később jövünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!