Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Hollik István Utánpótlás Válogatott világraszóló sikere

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke, Tisóczki Flóra ma olyan zseniálisat húzott, amit a NER minden agyhalott talpnyalója csak ámulva figyelt. A fiatal kereszténydemokrata – hahaha – ugyanis egy volt csillagos házat – a Menedék irodáját – matricázott fel. Az ifjú KDNP-sek szerint ugyanis a Menedék egy migránsokat segítő egyesület, erről pedig mindenkinek tudnia kell, így Hollik elvtársat követve ők is megérdemeltek egy matricát. Igen ám, csakhogy a Menedék pont olyan menekültekkel foglalkozik, akiket a kormány elismert oltalmazottnak. Az pedig, hogy ráadásul még egy volt csillagos házat – a csillagos házak azok, ahová a zsidókat költöztették, majd sárga csillaggal megjelölték az épületeket – sikerült lematricázni, a világ csodája. Reméljük, Tisóczki Flóra minimum miniszterelnöki babérokra hajt, a tehetsége és szorgalma ugyanis biztosan megvan.

A jegybank konferenciát tartott, márpedig ha ilyen fontos esemény történt, akkor Matolcsy Györgynek is jelen kellett lennie. Ha pedig már ott volt, akkor beszélt is nagy okosságokat. Szerinte az ország sokkal stabilabb alapokon nyugszik – természetesen az unortodox gazdaságpolitikának hála – mint tette azt akár 10 évvel ezelőtt. Valamint figyelmeztetett arra, hogy nehogy becsapjon minket a saját szemünk:

Senkit ne tévesszen meg, hogy 10 évvel a válság után ma csak az innovációt látjuk, mert a válság is itt van, kopogtat.

Engem olyan szinten megtévesztettek az innovációk – kiváltképp a több ezer magyarországi magasles és kilátó – hogy most alig bírok magamhoz térni. Álmomban sem gondoltam volna, hogy válság közelít pont most, mikor a gazdasági csoda küszöbén állunk. De remélni merem, hogy Matolcsy György megvéd bennünket a Brüsszelből, Soros György által irányított gazdasági válságtól is.

Az Állami Számvevőszék elnöke, az exfideszes Domokos László, csodálatos ötlettel állt elő. Lássuk is miről van szó pontosan.

OLYAN UTALVÁNYOKON KELLENE AZ ÁLLAMI DOLGOZÓK FIZETÉSÉNEK EGY RÉSZÉT ADNI, AMELLYEL CSAK BIZONYOS KIJELÖLT CÉGEKNÉL VÁSÁROLHATNAK.

Hát nem zseniális? Mészáros Lőrinc már biztosan dörzsöli a tenyerét és jobbnál jobb ötleteken töri a fejét. Esetleg ezt is beleírhatnák az Alaptörvénybe, ha már úgyis ott matatnak.

Gulyás Gergely ma Lázár Jánost játszott, amikor is újságírók kérdéseire próbált meg válaszolni. Szó volt többek között Hollik matricázó Istvánról, munkaerőhiányról, valamint Munkácsy Mihály nagybecsű festményéről, a Golgotáról is, a nap legérdekesebb témája azonban a hajléktalanság betiltása volt. Mint ismeretes, azt a kormány alaptörvénybe szeretné foglalni, szerintük ugyanis zavarja a városok lakóit, hogy egyesek úgy gondolják az utcán is aludhatnak. Ez már csak azért is tűrhetetlen, mert Gulyás szerint minden hajléktalannak lenne rendelkezésre álló férőhely az átmeneti szállásokon.

Ezzel többen is vitatkoznának, köztük a Város Mindenkié aktivistája, aki szerint ma Magyarországon 30 000 hajléktalan van, férőhely viszont mindössze 11 200. Ez persze a kormányt nem érdekli, őket bántja a hajléktalanok látványa, így menniük kell. Hogy ezt mégis hogy képzeljük el, azt Gulyás Gergely meg is válaszolta egy újságírói kérdésre:

a rendőröknek be kell vinnie a hajléktalanokat a közterületekről a hajléktalanszállásokra.

Miközben a kormány átvenné az MTA feletti irányítást, Orbán Viktor elmondta, mire is figyeljünk oda igazán. Tudomány és fejlesztés? Ugyan!

A Tokaji Vízitúra Központ egy olyan program része, amely természetes módon teszi megélhetővé a hazaszeretetet, és azokat az embereket is a nemzeti közösség részévé teszi, akik nem érezték magukat oda tartozónak

Sport, sport és sport. Jut eszembe, ma kezdődött el a foci világbajnokság, ahol Orbán Viktor legnagyobb bánatára a magyar csapat nincs jelen. Noha több milliárd forint közpénzt beleölt, valahogy mégis egyre szarabb a magyar foci. Na de nem ez a fontos kedves barátaim, hanem a nemzeti közösség érzése és a hazaszeretet!

A nap egyik fontos híre, hogy az ország medvéjét végül az északi határnál szabadon engedték, így a mai naptól már boldogan garázdálkodhat a vadonban. Az is kiderült, hogy a sokak által csak Robiként emlegetett medve egy több mint tíz éves nőstény volt, nem pedig egy fiatal hím.

Lássuk mai cikkeinket:

Imádkozzunk azokért, akik kizsigerelnek, a pofánkba röhögnek és nyomorultakat vegzálnak

A magára valamit is adó szélsőségről

Vagy abba sem buknának bele?

Lenni majd sok-sok magyar csavarbébi

Nyeheehe

Bekúszik a küszöb alatt, elhajlítja a valóságot és lejárat mindent, amihez hozzáér

Éljen a nem keresztényi, nem demokratikus, de legalább törvénytelen hazai igazságszolgáltatás

Vice versa

A nap kommentje pedig Erikáé:

Tessék mondani akkor reggel 8-kor imával indul a hivatal,az oktatás,az országgyűlés stb?????????A mentőből csak akkor veszi át a kórház a beteget ha viszi az imakönyvét és imádkozik?????A rendőrök is letartóztatás előtt imádkoznak egyet?????Hát ez az ország már egy kész elmebaj!!!!!!!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.