Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Éljen a nem keresztényi, nem demokratikus, de legalább törvénytelen hazai igazságszolgáltatás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mostanság meglepően csendes volt Handó Tünde és az általa teljhatalmat birtokló OBH. Ez a jótékony csend azonban nem tartott sokáig. Amióta az OBT-be olyan tagok kerültek, akik megelégelték Handó mindenek feletti hatalmát, konfliktusok tucatjai alakulnak ki a két intézmény között. Az OBT ugyanis az a szervezet amelynek – papíron legalábbis – feladatai közé tartozik az OBH és Handó Tünde munkájának ellenőrzése. Ezzel nem is volt gondja a fideszes Szájer József feleségének egészen addig, ameddig a jó káderek helyére olyanok nem kerültek, akik valóban kérdéseket mertek feltenni.

Ennek következményeként Handó megpróbálja ellehetetleníteni és megfélemlíteni az OBT munkatársait. Amellett, hogy saját hatáskörben eldöntötte, hogy ő bizony nem ismeri el az OBT-t, mint törvényesen működő szervezetet, állandó támadás alatt tartja annak ellenzéki bíróit. Noha Handóról bebizonyosodott, hogy hatalmával visszaélt, amikor egyszerűen megsemmisített egy nyertes pályázatot – egymás után kétszer – , mert a számára nem szimpatikus bíró lett volna annak győztese. De hát ez kit érdekel ugye? Ez ugyanis a magyar igazságszolgáltatásban erény, nem pedig gusztustalan, a pozícióval összeegyeztethetetlen viselkedés.

A hazai sajtó a napokban hozta le a történetet, miszerint 3 OBT tag megfélemlítésével próbálnak üzenni a renitens bíróknak. Történt ugyanis, hogy 3 bíró megjelent az OBH épületében, hogy iratokat vegyenek át ellenőrzésre. Erre azért volt szükség, mert noha az OBT feladata az OBH munkájának ellenőrzése, utóbbi – vagyis annak vezetője, maga Handó Tünde – többszöri  kérés ellenére sem volt hajlandó a kért papírok átadására. Így hát megunva az üzengetést, az OBT három tagja személyesen ment átvenni a korábban kért, de át nem adott iratokat.

De nem az történt amit várna az ember. Noha előre szóltak, hogy pontosan mely iratokért mennek, megérkezésükkor ezeknek még csak nyomát sem találták. Tehát Handó magasról leszarta, hogy az őt ellenőrző hivatalnak kiadja a kért iratokat. Hogy ezt mégis miért tette? Mert pontosan tudta, hogy megteheti. Az OBT ugyanis nem rendelkezik saját épülettel, annak irodája az OBH épületében van, amely iroda titkárnőjének Handó Tünde a munkáltatója. Nagyszerű nem? Demokrácia felső fokon.

A három bíró, akik az iratok átvételéért érkeztek az irodába, látva hogy azok nincsenek ott, megkérték az ott tartózkodó titkárnőt – akinek főnöke Handó Tünde – hogy menjen át annak irodájába azokért a bizonyos iratokért. Pár perccel később visszatért a titkárnő, kezében egy papírlappal, melyen Handó állásfoglalása volt olvasható. Mégpedig az, hogy ő bizony nem adja át azokat az iratokat, mert csak.

Ezt követően az OBT bírái csináltattak a titkárnővel egy jegyzőkönyvet, miszerint ők személyesen megjelentek, iratokat mégsem kaptak, csak egy papírt arról, hogy nem kapnak iratokat. Eddig minden tiszta. Azonban ezt követően vagy azt mondta a 3 bíró, hogy Ezért mindannyian lógni fogunk – utalva arra, hogy Handó Tünde hatalmát fitogtatva meg fogja próbálni ellehetetleníteni azokat, akik vizsgálni merik bármely döntését – vagy pedig azt mondták, hogy puha lesz a kötél – hogy ezzel vegyék rá a titkárnőt a jegyzőkönyv elkészítésére. Ezen második verzióban állítólag az egyik bíró úgy tett, mintha a Handótól érkező irattal kitörölné a hátsó felét.

A fent említett történet úgy derült ki, hogy az OBH fegyelmi eljárást indított a 3 bíró ellen, mindezt a titkárnő egyoldalú nyilatkozatára alapozva. Ebben pedig minden benne van, ami nemzeti kormányunkat jellemzi. Zsarolás, megfélemlítés, hatalommal való visszaélés. Ez utóbbit a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ki is mondta első fokon Handó Tündéről. A fenti történet egyértelmű célja az OBT megregulázása volt, amelytől Handó talán azt remélheti, hogy nem lesz többé olyan az OBT tagjai között, aki venné a bátorságot, hogy a valóságban is ellenőrizze az OBH elnökének döntéseit. Noha úgy tűnt az OBT végre élni mer a jogkörével, mégis olybá tűnik, az OBH és annak elnöke továbbra is teljhatalommal bír. Handó Tünde élet és halál ura és egyre kényelmesebben él vissza hatalmával. Az, hogy a történetben érintett titkárnőt megfenyegették-e, hogy az OBT tagjai ellen nyilatkozzon – és netalántán hazug történetet fabrikáljon – vagy pedig ezt szimplán a ranglétrán történő előrelépésért cserébe tette, az kérdéses.

Az, hogy ezzel véget ért-e az OBH-OBT közötti harc, egyelőre szintén a jövő kérdése. Az viszont tökéletesen látszik, hogy az erőviszonyok nem kiegyenlítettek. Azt már csak remélni merem, hogy a napokban történő alkotmánymódosítások egyikeként nem fogják alaptörvénybe foglalni, hogy Handó Tünde döntései megkérdőjelezhetetlenek. De őszintén szólva, talán már ez sem lepne meg. Éljen tehát a nem keresztényi, nem demokratikus, de legalább törvénytelen hazai igazságszolgáltatás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!