Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vagy abba sem buknának bele?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha én telefonbetyár volnék… Na de kezdjük az elején, avagy mi köze a felcsúti stadionnak a mozgássérült gyerekekhez.

Szóval van az az alapítvány, ahol különféle gyermekgyógyászati célokra gyűjtenek, és önkénteseik fel szokták hívni a meglévő, volt és esetleges leendő támogatókat, hogy elmagyarázzák, miért, kinek, milyen keretek között zajlik ez a dolog. Engem az elmúlt fél év során most hívtak harmadszorra. Mindig kicsit hátborzongató végighallgatni, ahogy a telefon túlvégén a hölgy (legalábbis engem mindig hölgy hívott) ezerszer elnézést kér a zavarásért, majd szégyellősen mindenféle mocskos szavakat suttog a fülembe, pl. kórházi költségvetés hiányában, meg az eszközök magas árából kifolyólag, esetleg nem finanszírozza az állam… Hogy mit? Hát például mozgássérült gyerekek számára fejlesztőeszközöket, alapvető ellátáshoz nélkülözhetetlen felszerelést, betegszállítást.

Nekem meg rögtön a szokásos klisék jutnak ilyenkor eszembe. Hogy ugyebár a felcsúti stadion, grazi gyermekvasút, Lőrincke zsebpénze meg hasonló fontos költségvetési tételek helyére be lehetne iktatni egy kis egészségügyi reformot. Meg hogy kampányidőben a Viktátor zaklat telefonon hangfelvételről, kampányidőn kívül meg a közvéleménykutatók (akik eddig egyébként csak kétszer hívtak fel politikai preferenciáimról faggatni, de mindkétszer hamar letették önvédelemből), úgyhogy kész csoda hogy nem valami cifra káromkodással veszek már fel minden ismereten számot.

Viszont, ha én telefonbetyár volnék… akkor most felhívnám az összes kormánytagot, és megkérdezném, tudnának –e adománnyal támogatni egy alapítványt, hogy megoldják a mozgássérült gyerekek számára a  fejlesztőeszközöket, az alapvető ellátáshoz nélkülözhetetlen felszerelést, és a betegszállítást. A válaszaikat felvenném, és eljuttatnám minden televízió-és rádióadóhoz.

Vagy abba sem buknának bele?

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.