Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki pofázás helyett cselekszik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek ezen a továbbra sem túl meleg márciusi szerdán. Ez kivételesen egy olyan nap volt – legalábbis eddig, még ki tudja, mi lesz éjfélig -, amely nem Kósa Lajos szerencsétlenkedéseitől volt hangos. Nem volt sem menekülés, sem sunnyogás, így átmenetileg kénytelenek voltunk búcsút inteni a Kósa-sagának. Volt viszont Semjén Zsolt, akinek svédországi vadászata már a svéd újságírók figyelmét is felkeltette. Bőven lehet, hogy a miniszterelnök-helyettes illegálisan lőtte ki a Svédországban már csak háziállatként ismert rénszarvast. Elképzelhető, hogy lesznek még itt érdekességek az ügy kapcsán?

Emlékszünk még a február 23-i Ne menj suliba! tüntetésre? Az ott megjelent diáktüntetők egy csoportja levelet kapott a belvárosi rendőrségtől, melyben arra kérik a fiatalokat, hogy jelenjenek meg az V. kerületi rendőrkapitányságon, mert egy szabálysértési ügyben szeretnék őket meghallgatni. A meghallgatásra behívott diákok szülei felvették a kapcsolatot a TASZ-szal, ugyanis nem tudják mire vélni az intézkedést. Elrettentés? Megfélemlítés? A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az üggyel kapcsolatban. Remélhetőleg Schmidt Mária ezúttal nem kap a szívéhez, hogy ha ezeknek a szülőknek igen, akkor neki miért nem nyújt jogi segítséget a TASZ.

A Kúria után az Alkotmánybíróság is úgy döntött, hogy nem kell mentelmi jogot biztosítani Czeglédy Csabának, miután azt személyesen Polt Péter kérésére felfüggesztették. Az eset már csak azért is érdekes, mert Czeglédy órákkal szabadulását követően, a Hír TV stúdiójában Kálmán Olgának elmesélte fogvatartása körülményeit, valamint hogy olyan információkkal rendelkezik, melyek a Fidesz számára igencsak kényesek. Mit ad isten? Polt Péter már másnap újra a rácsok mögé juttatta a politikust.

Az ügy azonban itt nem ér véget, ugyanis Czeglédy cégének szombathelyi, Puskás Tivadar utcai irodaházát hihetetlen ütemben árverésre bocsátották. A korábban 550 millió forintosra becsült ingatlant 273 millió forintért vásárolta meg a szombathelyi polgármester fideszes tanácsadója, Hende Csaba segítője, Szakács Marcell.  A férfi magánemberként vásárolta meg az irodaházat, ami igen vicces annak fényében, hogy havi fizetése 450 000 forint. Kitől kaphatott üzleti tanácsokat? Mészáros Lőrinctől, esetleg Tiborcz Istvántól? Ezek után még mindig van, aki számára kérdés, hogy Czeglédy politikai indokkal került újra rácsok mögé?

Mindeközben Orbán Viktor a Tatabánya melletti Dad községben járt, hogy óvodásokkal kampányoljon. A miniszterelnök gondosan végigjárta az óvoda udvarát, ahol mindenkivel kezet fogott, majd egy fotó erejéig pózolt is a kisgyermekekkel. Ha van gusztustalan, undorító kampányfogás, hát ez az. Olyan gyermekekkel fotózkodni és kampányolni, akik nem képesek ennek súlyát felfogni, visszataszító és törvénytelen. Azt már csak remélni merem, hogy lesznek olyan szülők, akik lehordják azt az óvónénit, aki olyan lelkesen terelgette a gyermekeket egy közös fotóra az egyélőistennel.

Voltak persze jó hírek a mai napon is, illetve tegnap este, de ez mellékes. Miután az NVB kénytelen volt megbüntetni a köztévét – azután hogy 2 hét alatt véletlenül egyetlen darab ellenzéki politikusnak sem sikerült lehetőséget adni a megnyilatkozásra – az este folyamán a Jobbikos Mirkóczki Péter 5 percben ismertethette volna pártja választási programját. Ezt ugyan nem tette meg – érthető okokból – azonban felvázolta a valóságot azok számára, akik a köztévéből informálódnak az ország dolgairól. A riporter nem intézett egyetlen kérdést sem a politikus irányába, hisz tudta hogy sok értelme nem lenne. Mi tagadás, jólesett végignézni.

A nap talán legfontosabb, legelőremutatóbb híre ismét Hódmezővásárhelyről érkezett, ahol a független polgármester, Márki-Zay Péter újabb esélyes ellenzéki neveket közölt a sajtóval. Márki-Zay – látva az ellenzéki pártok töketlenkedését – a kezébe vette az ellenzéki koordinációt. A több szervezet együttműködésében tartott sajtótájékoztatón újabb olyan jelölteket nevezett meg, akik képesek lehetnek legyőzni helyi szinten a Fidesz jelöltjét. A 106 körzetből eddig 53-ban sikerült ezen személyeket megjelölniük, azonban a munka nem áll le. A Közös Ország Mozgalom bejelentette, hogy további választókerületekben fogják felmérni az ellenzéki jelöltek esélyeit.

Úgy tűnik, Gulyás Márton, valamint Márki-Zay Péter mutatja az irányt egy ország számára. Ameddig az ellenzéki pártok acsarkodnak és a saját érdekeiket tartják szem előtt, addig két ember és a mögöttük álló szervezetek teszik a dolgukat. Úgy látszik, van, aki pofázás helyett képes tenni is valamit, hogy valóban legyen esély az Orbán-kormány eltakarítására. Csak így tovább! A legerősebb ellenzéki jelöltek névsora ezen a linken tekinthető meg.

Végezetül lássuk, milyen cikkek születtek a mai napon:

Ha a vak is látja, hogy milyen fasza itt minden, akkor miért van szükség a mocskos módszerekre, az átverésre, a csalásra?

Hajrá, Julia

Mert ez egy tökjó biznisz: nem csak a Jézuska, a nyuszi is a NER részévé vált

Ezzel a bugris tempóval szemben a józan ész egyszerűen tökön szúrja magát

Migration Aid, beépült spicli, lebukás. De ki bukott le? 

Nem elfogyott a regiment, hanem kicsi volt. A magyar paraszt ugyanis nem tudott akkorát álmodni, mint az ő kossutapája. 

Az Európai Parlament aggódik Magyaországért

Bödőcs szerint is érdemes elmenni szavazni április 8-án

Harcaim

Itt már Poltnak semmit sem kell bizonyítania

A nap kommentje Annától :

Cuminé menjen orbán szobájába, ott tevékenykedjen!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.