Július 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a vak is látja, hogy milyen fasza itt minden, akkor miért van szükség a mocskos módszerekre, az átverésre, a csalásra?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,827,245 forint, még hiányzik 1,172,755 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sziasztok, jóreggelt! Azt tudja valaki, hogy aki nyolc éve kizárólag sikert sikerre halmozott, akiről mindenki tudja, hogy egymaga félkézzel megvédi az országot azokkal szemben és ellentétben, akik viszont eladják, idegenek hatalmak lábai elé dobják és lebontják a kerítését, akinek a fantasztikus alkalmasságához nem férhet kétség, mi a büdös francért kell, hogy elcsalja a választást? Kamupártokkal, kamualáírásokkal, halott emberek aláírásaival, azaz rendszerszintű visszaélésekkel. Miért? Van valaki, aki tudna válaszolni erre a földhözragadtan egyszerű kérdésre? Hogy miért kell állandóan sunnyogni, ha kérdezik ezek a derék urakat, menekülni, ha újságírót látnak, trollokkal és hazug színészekkel alátámasztaniuk a gennyes propagandát? Ha a vak is látja, hogy milyen fasza itt minden, akkor miért van szükség a mocskos módszerekre, az átverésre, a csalásra? Ha azok a drága jó magyar emberek, akiknek minden mindegy, meg akik minden nap megnyugtatják magukat azzal, hogy úgyincs kire szavazni, erre az egyszerű kérdésre megpróbálnának válaszolni, máris beljebb lennénk.

A legokosabb Lajosunk – miután tegnapi dicstelen sajtó előli menekülése közepette a sofőrje segítségével elszórakoztatta a nagyérdeműt azzal, hogy nem sikerült bevenniük a biztonságot nyújtó kanyart – sürgősen lemond(at)ta a XVI. kerületbe szervezett kampányrendezvényét. Technikai okokra hivatkozva, höhö. Persze ez csak a kezdés előtt, a helyszínen derült ki, mert a fideszes elegancia mindenek előtt, ugye. Mondjuk, én megértem Lajost. Annak fényében pláne, hogy akit át lehet verni egy 1300 milliárdos nem létező örökséggel, aki belemegy abba, hogy egy ekkora örökséget kezeljen, és az azért járó szimbolikusan 800 milliós szívességet a drága édesanyja nevére íratja, majd elkezd összevissza hazudozni, miközben azt állítja, hogy ő az áldozat, az még egy Zsé-kategóriás komédiában se vállaljon statiszta szerepet. A helyzet az, hogy síkostoba Lajosunkról újabb és újabb érdekes részletek derülnek ki, még a végén őt is megsajnálom. Most ott tartunk, hogy Laller vitéz még néhány hónapja is együtt támogatott egy iskolát az őt állítólag átverő Szabó Gábornéval. Ezt onnan lehet tudni, hogy a tárca nélküli nagyeszű, meg az őt áldozattá tevő csengeri háztartásbeli kiemelt támogatóként szerepel abban a 2017. november 25-i közleményben, amelyben a „miniszter úrnak”, továbbá Szabó Gábornénak és családjának köszöni meg a Kisvárdai SZC Ady Endre Középiskolája és Kollégiuma tantestülete, szülői szervezete, diáksága és dolgozói nevében az iskolaigazgató maga, hogy

személyes részvételével, adományával, munkájával hozzájárult jótékonysági bálunk céljainak megvalósításához, sikeréhez. Ezzel önzetlenül segítette hátrányos helyzetű diákjaink tehetségének kibontakoztatását.

Ahhoz képest, hogy a tárca nélküli intellektuális világítótorony korábban azt állította, hogy 2016-2017 fordulóján megszakított mindennemű kapcsolatot nevezett hölggyel, szép is. Nem állítom, hogy szívből tudok röhögni ezen az egészen.

Mint ahogy azon sem, hogy a másik hihetetlen szellemi magasles, Németh Szilárd már úgy nem jár be dolgozni a nemzetbiztonsági bizottságba, hogy előtte nem is szól, hogy megbaszhatjátok, mert Soros. Így aztán január óta nem tud érdemben ülésezni és teljes mértékben határozatképtelen a bizottság, most éppen arról nem tudhatnak meg semmit az ellenzéki képviselők, hogy mi a franc van ezzel az 1300 milliárddal, vagy mi a helyzet Márki-Zay lehallgatásával. Ehelyett Németh Szilárd a párttévében hörög, oda van érkezése becaplatni, a munkahelyére nincs, hogy miszerint: Soros, fedőakciók, Szél telepíti Európába a migránsokat, Soros-hálózat, nemzetbiztonsági kockázat, mindmeghalunk, ééééééééééés nem szabad engedni, egy kampányeseménnyé silányítsák a bizottság ülését. Aztakurva.

Itt van közben egy újabb hajmeresztő bizonyíték arra, hogy a Fideszben csak tisztességes és becsületes emberek ülnek, akiknek a kedves szülei is hasonlóképpen jó arcok. Miskolcon például egy fideszes politikus anyja teheti utcára egy bérház lakóit. Miért? Mert tulajdonképpen lakókkal együtt adott el Miskolc vagyonkezelő cége egy önkormányzati tulajdonú ingatlant az egyik fideszes önkormányzati képviselő, Nánási-Kocsis Norbert volt cégének. Az ingatlanforgalmazással foglalkozó Invesco Kft. 2015-ig állt a tulajdonában, a vállalkozás azonban utána is a családban maradt: a városatya ma 82 éves édesanyja nevére írták – tudta meg a Magyar Nemzet. Az új tulajdonos a lakásokban gyermekükkel és unokáikkal élő kisnyugdíjasokat minden eszközzel igyekszik távozásra bírni. Nánási-Kocsis állítja ugyan, hogy „édesanyja önállóan intézi a dolgait”, ám a lakók elmondása alapján neki is fontos, hogy minél hamarabb szabaduljanak tőlük. Már jó ideje mondogatjuk, hogy ezek a kövek alá is beették már magukat, lassan nem lesz semmi, ami nem a fideszes pereputty nevén van. És ezen utólag nem tudom, miként lehet változtatni. Sehogy.

A sunnyogás és maszatolás kormánya képviselői kérdésre sem hajlandó válaszolni olyan egyszerű felvetésekre, hogy 2010 és 2018 között hány stadion épült Magyarországon, milyen szempontok alapján választották ki a helyszíneket, egy-egy építkezés mennyibe került és milyen cégek vettek részt bennük. Fónagy János nagyarcú senki, valamilyen államtitkár ezt válaszolta Demeter Mártának, az LMP képviselőjének:

A kormány célja az egyes programok, valamint egyedi kormánydöntések alapján meghatározott sportcélú fejlesztések keretében megvalósuló beruházások terén az volt, hogy az ország minden szegletébe eljussanak a sportfejlesztések.

Vagyis ha jól értjük, már kínosak a rohadt stadionok? Orbán hobbijával már nem büszkélkednek? Miért? Hát nem ez az egyik legnagyobb sikere ennek a nemzeti kormánynak? Hogy azelmúltnyócévben semmi nem épült, most meg épül-szépül az ország? Ezek nem közérdekű adatok, elvtársak? Ja, hát nem.

Enyhe vigasz, hogy mielőtt Lázárék kinyírják Márki-Zay Pétert, és minden jel arra mutat, hogy ez a cél, legalább a tao-pénzek nyilvánosak lesznek Hódmezővásárhelyen. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a város lakói, a nyilvánosság a megválasztott polgármester oldalára áll, vagy a Fidesz gépezet totálisan ellehetetleníti.

Addig is örüljünk együtt annak, hogy a mindenható kisembert, az egyélőistent újra szárnyaira vette a világhír: a Newsweek nevű amerikai hetilap Európa szélsőjobboldala virágzik – kérdezzék csak Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét címmel közölt terjedelmes cikket Orbán elmebajáról, azaz menekültellenes beidegződéséről. És arról leginkább, hogy milyen módon használta ki a Fidesz az európai terrortámadások nyomán kialakult félelmet és pánikot politikai tőkekovácsolásra. A Newsweek szerint ez bevett módszer a Fidesz részéről, amely sokszor folyamodott már olyan taktikákhoz, hogy a szavazók félelmeit kijátszva tudjon előrelépni. Szép, fényes siker. És mostmár igazán senki nem mondhatja, hogy a Fidesznél jobbra is van még valami. Kurvára nincs. A helyzet viszont onnan sem tűnik rózsásnak: nem az a kérdés, hogy a Fidesz megnyeri-e az áprilisi választásokat, hanem az, milyen eredménnyel sikerül majd behúzniuk a győzelmet.

És akkor még semmit nem mondtam az ellenzéki térfélen tapasztalható csapatmozgásokról, amelyek elősegíthetik, vagy akadályozhatják ezt a győzelmet, de mióta Lázár János kutyájának is van Instagram-oldala (ja, nem, közben eltűnt), én már annak is örülök, hogy még nem veszítettem el teljesen a józan eszemet. Innen folytatjuk később, köszönöm a figyelmet. Bár ez nem feltétlenül az én műfajom, nem rossz muzsika ez. Gyertek ma is!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!