Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ugyan már

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Locspocsos szép csütörtök estét! Még nincsen tavasz és a választásig is van idő, igen sok szutykos hólé folyik még le addig a hátunkon, de azért minden nappal közelebb vagyunk a nemtudommihez.

Úgy tűnik, az illiberális, közmunkaalapú országban már a fizika törvényei sem érvényesek. Nálunk nem csak a cseppfolyós dolgok szivárognak, hanem az utcai világítótestek is. Kínos. Igaz ugyan, hogy a pártmédiában ezerrel megy a sikálás, de attól még, hogy Orbán Viktor egykori kollégiumi szobatársa, kebelcimborája és anyagi biztonságának megalapozója is tulajdonos volt az érintett cégben, Orbán Viktor veje is tulajdonostárs volt. Miután a magyarok vezére és Simicska Lajos akkoriban még nagyon is szoros kapcsolatban álltak egymással, ez olyan fajta sikálás, amitől a patyolatra suvickolni vágyott egyre csak koszosabb lesz. Azt meg senki, még a nagyon elszánt hívek sem hiszik el, hogy Simicska Lajos hatalma teljében, a miniszterelnök védelme alatt bármilyen cégben közösséget vállalt volna egy taknyos huszonévessel, aki annyit tudott felmutatni addigi üzleti pályafutásából, hogy volt vagy három cégben résztulajdona, amely cégekből annyi nyereség származott, amiből meg tudott venni magának pár márkás tornacipőt. Simicska, aki érinthetetlen volt, a legfőbb ügyésztől kezdve az adóhatóságig mindenki rá vigyázott, aki sorra nyerte a közpénzes megbízásokat, átgázolt mindenkin, aki a talpa alá tévedt, majd pont egy csóringer, sikertelen ifjú senkivel közösködött volna, ha az az ifjú senki nem a miniszterek elnökének jövendőbeli veje. Ugyan már. Egyébként ha Simicska is bűnös, én nem fogok sírni akkor sem, ha egy cellába kerülnek a jómadarak.

Ha esetleg valaki elfelejtette volna a sürgősségi osztályon ellátatlanul órákig üvöltő beteget, itt egy kis emlékeztető:

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Elnöksége az Egészségügyi Szakmai Kollégium illetékes Tagozatával, valamint a négy magyarországi orvosegyetem szakmai Grémiumával közös nyilatkozata.

•     A sürgősségi ellátásban dolgozók elkötelezettek arra, hogy minden beteget időben, az állapotának megfelelő szinten, biztonságosan lássanak el.
•    Tisztában vagyunk azzal, hogy az egészségügyi ellátás során bekövetkező hibák közvetlen oka jelentős részben humán eredetű, de az is bizonyított, hogy az esetek döntő többségének hátterében rendszer szintű, az egész egészségügyet érintő szervezeti problémák állnak.
•    Megértjük azokat, akik családtagjuk, szerettük megrázó elvesztése miatt kétségbeesettek, elkeseredettek. Az ilyen fájdalmas esetek a betegségek természete folytán a sürgősségi osztályon is előfordulnak. Minden érintettnek jogában áll megfelelő formában kérdéseket feltenni, azokra választ várni. Orvosi felelősségünket vállaljuk. Visszautasítunk azonban minden alaptalan vagy tisztázatlan vádaskodást mely a sürgősségi ellátásban dolgozókat egyénileg vagy kollektíven éri vagy érinti.
•    Készek vagyunk kezdeményezni vagy részt venni minden olyan folyamatban, melynek célja a társadalom minden rétegét érintő sürgősségi betegellátás fejlesztése, minőségének javítása, a betegek biztonságának növelése.

Kiadó: Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület (MTI-OS)

Jól van, doktor urak! Akkor először is szíveskedjenek közreműködni abban, hogy kiderüljön, ki hibázott ebben az esetben és a bűnös nyerje el méltó büntetését. Másodszor ne bújjanak a becsületesen, erőn felül is jól dolgozó kollégáik háta mögé, mert őket senki nem bántja. Harmadsorban kivel akarnak együttműködni a szakmai kérdésekben? Az elhunyt lányával, vagy esetleg velem, netán az olvasókkal? Önök ne működjenek velünk együtt ebben az ügyben, hanem egymással szíveskedjenek együttműködni és közös erővel követeljék ki a kormánytól azt, amire szükség van egy színvonalas ellátáshoz. Biztosan tévedek, de nem emlékszem arra, hogy például Sándor Mária mellett tömegesen álltak volna ki. Most kiállhatnak. A betegeikért. Az ilyen színtelen-szagtalan sajtóközlemények nem oldanak meg semmit. Miután még csak nem is papír alapúak, még azt az elemi gondot sem lehet velük orvosolni, amivel bárki szembesülhet, ha a sürgősségin várakozva szólítja a természet.

Az megvan mindenkinek, hogy a felcsúti gázszerelőnek ki kell adnia az adatokat a TAO milliárdokkal kapcsolatban? Hivatalosan is ez a verdikt. De Lölö nem adja. Mégpedig azért, mert azt már elvitte Balog Zoltán! Nabakker! Majd visszaadja a betanított esztergályos és akkor majd megnézheti más is. Slussz. Itt van erről egy remek cikk. Itt meg sok remek cikk:

Bezzeg külföldön drága a sör és a kávé, de bezzeg internet itthon is van

Nem a menekültek, hanem ti vettétek el a munkánkat

Megelégszünk ennyivel: mások levetett ruháival

A Fidesz szilárd elmebaja köti az ebet a karóhoz

Vajon ráérünk kivárni, míg Orbán elmúlik hetven éves?

A kihallgatás

Kavarodás a Miniszterelnökségen

Mondd Viktor, tudtál róla te is?

A nap kommentje Mariannától:

Máris rohanok, és megveszem Szász Jenő könyvét, és elküldöm a gyermekemnek Skóciában, hadd tudja meg ő is, hogy milyen szar neki ott az élete, legalábbis Szász Jenő szerint. Szerintem meg ezerszer jobban él, mint itthon valaha is élt volna. Az egyik szemem valóban sír, mert keveset találkozunk személyesen, de hála az internetnek napi kapcsolatban vagyunk. A másik szemem viszont csupa mosoly, mert Skócia maradéktalanul befogadta, teljes jogú állampolgár, és mindent megkapott, amit itthon nem. Ingyenesen elvégezte az egyetemet., mely után jó állást kapott, megtalálta a párját, és szépen gyarapodnak. Ő tényleg a saját lábán állt, és áll mind a mai napig. Amennyiben eszébe jutna(nem fog) haza települni, mindnet latba vetnék, hogy ne tegye.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.