Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a menekültek, hanem ti vettétek el a munkánkat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lázár János örömhírrel szolgált a hódmezővásárhelyiek számára, amennyiben március végén húsvéti ajándékkal örvendezteti meg a nagyérdeműt. Olyan ajándék ez, melyet mi vettünk saját magunknak. Ugyanis az a 37 milliárdos, Lázár János által ajándéknak titulált, körhíddal díszített elkerülő út az adófizetők pénzéből készült el. Nem Lázár, sőt nem is Orbán, Kósa, vagy akár az ő édes anyukája zsebpénzéből épül ez a több milliárdos beruházás. Ha lehet, ne nézz mindenkit hülyének, kedves János, mert nem mindenki hülye.

Mint azt sokan tudják, Hódmezővásárhelyen hamarosan polgármester-választást tartanak. A helyi választások jelentősége óriási, olyannyira, hogy a Fidesz által propagált, jelenlegi fideszes alpolgármester, Hegedűs Zoltán támogatására szólította fel híveit a helyi plébános mellett maga Lázár János is. Az ellenfél ugyanis az a függetlenként induló Márki-Zay Péter, aki mögé beállt a teljes ellenzék. A függetlenként induló Márki-Zayt veszélyes ellenfélnek tartja a kormánypárt, így szó szerint mindent megtesz azért, hogy esélye se legyen a polgármesteri székre.

Bekamerázott utca, álfüggetlen ellenjelölt indítása, az egyház bevonása, valamint a helyi szavazók lekenyerezése a saját pénzükből. Ezek mind a Fidesz módszerei, melyekkel biztosítani szeretnék a polgármester-választáson induló fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán győzelmét. Hogy ezen cselekedetek egyikéért sem indult nyomozás, az jól mutatja, mennyire élünk jogállami körülmények között idehaza. Olyannyira, hogy bár naponta derülnek ki a Fidesz által elkövetett csalások, tiltott pártfinanszírozások, mégsem történik sem feljelentés, sem büntetőeljárás. Ők ezt megtehetik – gondolják.

Lázár János és vele együtt a kormány nagyvonalúságában nem állt meg az elkerülőnél. A számok úgy voltak, így a városvezetés döntése értelmében, minden 62. évét betöltő nyugdíjas 10 000 forintot kap húsvéti ajándékként. Ismételten olyan ajándékról beszélünk, melyet ők vettek saját maguknak. Ugyanis azt a 100 millió forintot, amennyibe ez az ajándékozás kerül, a hódmezővásárhelyiek fizetik meg. Hát nem nagyszerű? Hoztam ajándékot, 100 millió forint lesz. Köszönjük, nemzeti kormányunk!

De persze Lázár János nem csak jó híreket hozott a gimnáziumi ebédlőben tartott sajtótájékoztatóra. Elhintette a kötelező rettegés magvait is, mégis csak tudják a helyi lakosok, kitől is kell félni. Ki a felelős azért, hogy kevés a munkahely, alacsonyak a fizetések? Természetesen a menekültekről van szó.

A bevándorláspárti országok 100-150 ezer menekültet akarnak Magyarországra küldeni. Nyugat-Európában azért engedik be a bevándorlókat, hogy a nagytőke érdekében letörjék a munkabért. Nyugat-Európában a nagytőke kiszolgálása jegyében, beengedik az olcsó munkaerőt. Ezért van 30%-os munkanélküliség a fiatalok között Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban is. Nekik az olcsó munkaerő kell. Ha mi beengednénk a bevándorlókat, akkor tönkretennénk a magyar fiatalok jövőjét. Aki a bevándorlókat beengedi, az a magyar fiatalok jövőjét veszélyezteti, mert a bevándorlók el fogják venni a megélhetésüket, a munkahelyüket és a lehetőségüket, mert olcsóbban fognak dolgozni.

Hol is kezdjem azon kívül, hogy Lázár állításainak nagy része természetesen hazugság. Egyrészt döntse már el a kormány, hogy Soros György akar milliókat Magyarországra telepíteni, az ENSZ vagy esetleg a bevándorláspárti országok szeretnének 100-150 ezer menekültet idetelepíteni. Csak azért, hogy lehetőleg pontosan tudjuk, kitől kell rettegni. Noha nem tudok mindhárom itt felsorolt ország nevében nyilatkozni, azt biztosan tudom, hogy a spanyol fiatalok magas munkanélküliségi rátája miatt legfeljebb Lázár János hibáztatja a menekülteket. Senki más. Ugyanis nem ők az okai a kialakult helyzetnek. 2008-ban volt egy gazdasági válság, kedves János, nem tudom megfeledkezett-e róla, vagy mi történt. Akkor egyrészt az építőipar nagy része bedőlt – mivel több épületet húztak fel, mint amennyire szüksége lett volna az országnak –, másrészt Spanyolországban igen nagy hagyománya van annak, hogy az alkalmazottakkal ideiglenes szerződéseket kötnek.

Kiket rúgtak ki azonnal, amikor a válság megérkezett Spanyolországba? Igen, ezeket az ideiglenes szerződéssel dolgozó munkásokat. Emellé jön még az a tény, hogy a spanyol oktatási rendszer gyalázatosan rossz. A mára felnövekvő, munkaképes társadalom nagy részének nincs gimnáziumi érettséginél magasabb végzettsége, ami szintén nem segít a már amúgy is rossz helyzeten. Akinek pedig van, az a válság hatására huszonévesen elhagyta az országot.

Tehát ismét hazudtál, János! Mellé pedig még gyűlöletet is keltettél olyan emberekkel szemben, akik nem vonhatóak felelősségre a kialakult helyzetért. A magyar fiatalok jövőjét nem az országba (esetleg, talán) érkező menekültek tennék tönkre, hanem ti, Jani. A magyar kormány, amelyik éhbérért dolgoztatná az orvosokat, ápolókat, tanárokat és frissen végzett diplomásokat.

Ti vagytok azok, akik elvettétek a jövőt a fiatalok elől. Előlem és még több tízezer kortársam elől. Azzal, hogy a magyar bérek még csak meg sem közelítik a szomszédos országok béreit, egy valaki tehető felelőssé: az ország vezetése. Nem a menekültek azok, akik a költségvetési számokat megszabják, nem ők azok, akik az alaptörvényt és a jogszabályokat úgy általában átírva szabadrablást hajtanak végre. Nem a menekültek, hanem ti vettétek el a munkánkat. Takarodjatok el az ország vezetéséből, akkor talán még lesz egy kis halvány remény arra, hogy újra lesz jövőnk. Hogy azok a fiatalok, akik a ti ténykedéseteknek hála kénytelenek voltak maguk is menekültekké válni, egyszer visszatérnek.

Forrás: Hírtv, The New York Times

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.