Március 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bezzeg külföldön drága a sör és a kávé, de bezzeg internet itthon is van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek! Most tényleg csütörtök van, nem mint múlt héten, amikor csütörtökön is szerda volt. Ez a világon semmit nem jelent, legfeljebb annyit, hogy már csak kereken két hónapot kell aludni április 8-ig, mert ráadásul ma február 8-a van.

Tegnap viszont meg február 7-e volt, amikor is lejárt a diákok Orbán Viktornak címzett ultimátuma, ami úgy szólt, hogy legyen már férfi és álljon ki velük egy sajtónyilvános vitára, ahol az oktatási rendszer problémáit kellene megtárgyalni. Erre nyilván nem futotta a honvédőnek, hülyeségekkel ő nem ér rá foglalkozni: megint az irodai széke fölött áthajolva üzente bele a kamerába, hogy ő megvédi, nem hagyja, nem engedi. Mert most éppen a belga miniszterelnök támadott meg minket, lángoktól ölelt keresztény kulturális paradicsomot. Nem volt ez akkora rohadt nagy meglepetés, Lázár már múlt héten igyekezett bagatellizálni és leköpni az ügyet a kormányinfón. Úgyhogy nem az a legnagyobb hír ebben, hogy a viták elől hosszú évek óta menekülő Orbán természetesen ezúttal is megfutamodott, hanem hogy még egy rohadt válaszra sem futotta. Hogy hülyegyerekek, hagyjuk ezt, nincs értelme, majd lesz valami, hogy ezért vagy azért nem fér bele most a bokros teendőim közé. Minden alkalommal azt üzeni azzal, hogy nem üzen semmit: csak azokkal hajlandó foglalkozni, akik az életüket adnák érte, akik csont nélkül beveszik, amit prédikál, akik nem kérdeznek, csak kipirult arccal bólogatnak és hálálkodnak minden röffentésére. Pedig az ország jövőjéről, a felnövekvő generációról van szó, de kit érdekelnek ilyen baromságok. Annyira borzasztó ez. És akkor még mellé sem raktuk, hogy közben a propaganda televíziójában gerinc nélkül lefetyelő sajtómunkások aláznak meg élő adásban diákokat. Cserébe. Sebaj, akkor majd február 23-án jön a diákok újabb demonstrációja. Majd lehet óbégatni, hogy ezeket a gyerekeket is Soros mozgatja, hogy beavatkozzanak a választási kampányba és megdöntsék a demokratikus teljhatalmat.

Közben az 1,3 milliárd forintból gründolt, és Kövér László Szász Jenő nevű cimborája által vezetett Nemzetstratégiai Kutatóintézet, amelynek érdemi munkájáról megalakulása óta körülbelül semmit nem lehet tudni, felért a csúcsra. Kiadtak ők egy nemzetstratégiailag és kutatásilag egyaránt értékelhetetlen, zavarosz gagyi könyvet arról, hogy miért kurvajó Magyarországon élni, és miért szar mindenhol máshol. Vagyis – amint arról a hvg.hu beszámolt – ha semmi mással nem megy, mert a nagyfene harcok és háborúk közepette nem nagyon fussa jelentéktelen kérdésekkel foglalkozni (pl. oktatás, kivándorlás) akkor érzelmi zsarolással kell megállítani, hogy a nép tömött sorokban itthagyja az országot. A nemzetstratégák megkutatták, hogy máshol azért nem jó, mert rossz. Például az időjárás, nincs közbiztonság, az ember nem lehet boldog, a szüleinek pedig fáj, ha itt hagyja őket. Vagyis egy rakat közpénzt égettek el megint arra, hogy egy ismeretlen idézetekkel telepakolt, égbekiáltó közhelyekkel és nevetséges érvekkel körbebástyázott fércmunkában segítséget nyújtsanak (höhö) a menni vagy maradni kérdésben. Jó, igaz, hogy alacsonyabbak a bérek és igaz, hogy ott van a kalandvágy, DE: itt nincsenek no-go zónák, viszont vannak erdők (???!!!!) Ízelítő:

Mi egy csodálatosan szép természeti adottságokkal rendelkező régióban élünk. Mindent összevetve a Föld lakosságának legjobb körülmények között élő 10%-hoz tartozunk.

A külföldön kialakuló kapcsolatokból ritkán lesz őszinte érzelmeken alapuló, boldog házasság.

A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla.

Ez persze nem minden, az itthon maradás melletti érvek megszámlálhatatlanok és támadhatatlanok: bezzeg külföldön drága a sör és a kávé, de bezzeg internet itthon is van, de ki szedi le a termést, ha a sok hálátlan dög elvándorol? Azt hiszem, ha ez  a bestseller sem állítja meg a kivándorlást, akkor semmi. Egyébként pedig én most már komolyan aggódom a mentális épségemért, szerintem ilyen a világon nincs.

Felüdülés gyanánt, mivel nem tudom idepakolni, tessék megnézni ITT a Lázár János nevű mindenesről készült imázsfilmet. Ilyet se látunk sűrűn. Én nem tudom, mire készül ez az ember, de veszélyes, az biztos. Ha már a sofőrt és a kedves feleséget is meg kell szólaltatni a fantasztikus munkabírású, ám mégiscsak enberarcú politikus képének megrajzolásához, akkor elég nagy a baj. Jó, tudom, hogy 10 perc nem kevés, de megéri ezt megnézni, ma jön a következő rész is, ez még nem volt minden. A hátizsákos, virslizabáló, vonatozási szaktekintélynek fel kell kötni a gatyát, nem kicsit.

Azt valaki érti, hogy Fodor Gábor mit kavart volna Gyöngyösön (= nem mellesleg Vona körzete), és egyáltalán hogy merült fel az MSZP-ben, hogy ott kellene indítani az embert? Jó, mert én se értem. Ámazonban ahhoz mit szól vajon a magyar kormány, hogy a tegnapra véglegessé vált berlini koalíciós egyezség szerint a magyar kormány által úton és útfélen köpködött Martin Schulz lehet a külügyminiszter, Orbán cimborája, Horst Seehofer pedig a belügyminiszter. Hm? Most akkor mi lesz? Köpködjük, vagy szeretjük a német kormányt? Sürgősen el kell igazítani a lakájmédiát a miheztartással, ne csináljanak hülyét magukból. Még annál is jobban.

Amúgy én tökre örülök, hogy porszemek, egyenesen kavicsok kerültek a fideszes gépezetbe. Ha csak az Elios üggyel kapcsolatos zalaegerszegi bohóckodásra gondolok, röhögési inger kerülget. Szóval az történt, hogy ellenzéki kezdeményezésre a Fidesz több képviselője is megszavazta, hogy a kormánytól kikérjék az Európai Unió csalásellenes hivatalának jelentését és kormánytól, és azt nyilvánosságra hozzák. Aztán gyorsan be is fostak az urak. A zalaegerszegi polgármesteri kabinet közölte, hogy a fideszes képviselők rossz gombot nyomtak, és kezdeményezték, hogy a mai napon újra szavazzanak a kérdésben. Bátorság, elvtársak, bátorság! Lesz ez még rosszabb is.

Valamelyik kormányközeli szennylap azzal kampányol, hogy a liberális Facebook-cenzúra elleni tiltakozás és küzdelem és harc és háború jegyében még több propagandát kell olvasni. Én nem tudok ilyeneket mondani, mert a sírógörcs jönne rám. Van ez annyira vicces, mint az Elios közleménye, miszerint az Elios iránti felfokozott érdeklődés politikai indíttatású. Nem az a baj, hogy súlyos bűncselekmények gyanúja, árnyéka vetül az egész bandára, hanem hogy politikailag megtámadták őket. Na, jól van akkor, Lázár János miniszter úr sem mondhatta volna szebben.

Búcsúzom egy jó öreg nótával, aztán csapjunk a lovak közé! Ha nem akartok propagandát olvasni, olvashattok minket. Sőt: olvassatok minket! Vigyázzatok a hóval és a nem közlekedő metróval!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!