Március 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Megelégszünk ennyivel: mások levetett ruháival

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom, hogy a használt ruha importőrök között Magyarország világviszonylatban a 9., leírom betűvel is: KILENCEDIK helyen áll!  Ez nem az a lista, ahol az első tízben lenni jajj de jó! Idézem:

Magyarországra tavaly 18 milliárd forint értékben hoztak be használt ruhákat, ezzel világszinten a kilencedik helyen állunk.

Azt a beborultbüdösrossebpics…ba!  Kilencedik helyen! Hát ez már tényleg a vég! Mások levetett ruháit hordja az ország! Sokaknak még az olcsó gagyi kínai se jut. Kérem szépen ide jutottunk. Rongyokban jár a fél ország!

Megelégszünk ennyivel: mások levetett ruháival. Belebújunk a kicsit használt, kicsit kopottas göncökbe. És elképzeljük milyen lehetett viselni azokat újként. Mikor még szépek voltak, mikor még nem fakultak ki.

Rohanunk a bálabontásra a turkálóba, hátha elcsípünk egy-egy márkásabb ruhát. És örülünk, ha sikerül. Talán még büszkék is vagyunk, hogy lásd csak, milyen okosak voltunk, olcsón megcsíptük ezt a jó kis rucit, alig van kinyúlva, nem is nagyon bolyhos. Majd másnap abban parádézunk boldogan, nem véve tudomást arról, hogy illúziót vettünk magunknak. Mert nem okosak voltunk, vagy ügyesek, hanem szegények! [email protected] szegények, mint a templom egere!

Miért hagyjuk ezt? Miért elégszünk meg ezzel? Miért nem vagyunk büszkék? Emeljük fel a fejünket és mondjuk, üvöltsük jó hangosan, hogy eddig és ne tovább! Hogy elég volt! Hogy mi is új ruhát akarunk, hisz mi is pont annyit, talán még többet is gürizünk, mint az, aki a nyugati határon túlra született! Miért hisszük el, hogy nekünk csak ennyi jár? Miért hisszük el, hogy nekünk nem lehet kérdezni, számonkérni, elszámoltatni? Miért vagyunk ilyen bárgyú barmok? Miért hagyjuk, hogy kisemmizenek minket? Hogy toprongyos, nélkülöző, nyomorgó életet osszanak ránk?

Nekünk is jár a jó! Higgyük már el! És tegyünk érte!

H. Lívia

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!