Február 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktornak azt sem szabad elhinni, amit kérdez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 397,325 forint, még hiányzik 2,602,675 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kellemes, nyugodalmas estét mindenkinek! Ma rajtam a sor, hogy vasvillával megforgassam a napi trágyahalmot, hátha reggelre virágmező lesz belőle. Pedig nem.

A miniszterek elnöke sikeresen megnyugtatta magát, hogy nem olyan nagy ügy az a Sargentini jelentés, nem is érdemes vele foglalkozni. Lett új kunka, mégpedig az az uniós javaslat, hogy közösen védjük az Unió határait. Felcsút hírhedt szülötte azon nyomban kitalálta, mit kell mondania a hívek mozgósításához. Ezt találta ki ő az okos fejével:

Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

A kormányfő úgy fogalmazott: a szerdán elfogadott Sargentini-jelentés semmilyen veszélyt nem jelent Magyarország számára. Annak hátterében az áll, hogy Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő találkozóján előbbi ultimátumot intézett Európához. A kancellár azt mondta, hogy a schengeni övezet külső határán található európai peremországoknak át kell adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek – emlékeztetett.
    A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rákényszeríteni a migránsok beengedésére, akkor el kell venni tőle a határvédelem jogát. Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják gyengíteni – értékelt a miniszterelnök. A magyar határőrök és katonák helyett, akik esküt tettek és akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat akarnak ideküldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat – mondta. (MTI)

Jó kis hörgés ez, a hívek már biztosan fenik a kaszát, hogy megvédjék. Hogy mit, az még nem világos. Ugyanis az Unió NEM AKARJA ELVENNI A TAGÁLLAMOK HATÁSKÖRÉT. Anyagi, technikai és szakmai segítséget kíván nyújtani a tagállamoknak. Ha szükséges, egy bármikor mozgósítható 10 000 fős készenléti alakulatot – vagy abból amennyi kell – küld abba az országba – az ország kérésére -, ahol erre szükség van a migrációs nyomás miatt, HA A TAGÁLLAM KÉRI. Az alakulat AZ ILLETŐ TAGORSZÁG KORMÁNYÁNAK UTASÍTÁSÁT HAJTJA VÉGRE. Nem Brüsszelét.

Az a helyzet, hogy Orbán Viktor vagy megbuggyant, vagy szemérmetlenül hazudik, vagy nem tud olvasni, vagy nem tudja értelmezni azt, amit olvasott. Esetleg ezek kombinációi. Ez egy ország vezetője esetében nem bocsánatos bűn. Egyik sem, nemhogy több ezekből. Idézek a tervezet szövegéből:

10 000 fős műveleti személyzetből álló készenléti alakulat létrehozása 2020-ig: A kiszámítható és megfelelő források biztosítása érdekében az Ügynökség saját személyzetére és felszerelésére, például hajókra, repülőgépekre és járművekre tud majd hagyatkozni;

  • Végrehajtási hatáskörök: Azon tagállam felügyelete és ellenőrzése mellett, amelybe kirendelték őket, az Európai Határ- és Parti Őrség készenléti alakulatának tagjai teljes körű műveleti hatékonyságuk biztosítása céljából képesek lesznek végrehajtási hatáskört igénylő feladatokat ellátni, így például személyazonosság-ellenőrzéseket végezni, a beléptetést engedélyezni vagy megtagadni a külső határokon, és embereket feltartóztatni a határon;

  • A visszatérés fokozottabb támogatása: A közös visszatérési műveletek szervezése és finanszírozása mellett az Ügynökség ezután már képes lesz segíteni a tagállamoknak a kiutasítási eljárásokban is, például azáltal, hogy a jogellenesen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok azonosítása, az úti okmány beszerzése és a kiutasítási határozatok előkészítése terén támogatást nyújt a nemzeti hatóságok számára, amelyek továbbra is felelősek maradnak a tényleges kiutasítási határozatok kibocsátásáért;

  • Szorosabb együttműködés a harmadik országokkal: Az Ügynökség – az érintett ország előzetes beleegyezése mellett – közös műveleteket indíthat és személyzetet rendelhet ki EU-n kívüli területekre, az EU-val szomszédos országokon kívülre is;

Itt a teljes tervezet. Érthetően, magyarul. Érdemes elolvasni. Orbán Viktornak pedig azt sem szabad elhinni, amit kérdez. Elég szomorú, ha ezt kell mondani egy ország állítólagos vezetőjéről. Az Uniónak végre sikerült válaszokat találni a migráció kérdésére (hogy mindenben helyes válaszok-e ezek, azt nem tudom), Orbán Viktornak azonban nem érdeke, hogy a helyzet megoldódjon. Még csak az sem érdeke, hogy normalizálódjon. Neki a káosz, a rettegés, a hívek hergelése az érdeke. Ezt most világosan be is bizonyította. Ezt nem lehet félreérteni.

Végezetül (mivel minden egyéb mondandóm kiszorult a jóéjtből, úgy felbosszantott ez a hazug ember, még ideteszek valamit. Most küldte át a kolléga (köszi, Bálint):

Teljes egyetértés volt az uniós állam-, illetve kormányfők között azzal kapcsolatban, hogy a határellenőrzés nemzeti hatáskör, de ha egy tagállam nem tud vagy nem akar eleget tenni ezen kötelességének, akkor a többieknek legyen joga arra, hogy közösen biztosítsák a schengeni határt – jelentette ki Orbán Viktor pénteken, az Európai Tanács csúcstalálkozójának zárónapján.

Tetszünk érteni? Nem? Annak egy oka van. A dátum, amikor Orbán ezt mondta:

2015. december 18.

Ennyi ez az ember. Szép álmokat mindenkinek.

Mai cikkeink:

Egyszerűen nem értem, hogy jutottunk ide

Balog Zoltán újra szolgálatban

A kanál szennyvíz

A magyar példa a jóízű szeretet

Ingyen nem szeretik a vezérüket?

Elmentek a picsába

Holtak felkelőben

A nap kommentje Évától:

Azoknak a politikusoknak, ha ma nincs gyerekük, vélhetően a jelentés szavazása elötti napokban sem volt ! De akkor ez még nem volt ok az epehányásra ! Azt azért boritékolhatjuk, hogy a magyarok semmivel sincsenek előrébb, hogy a miniszterelnöküknek meg van. Sőt !!! 😫😫

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!