Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elmentek a picsába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Debrecenben elit iskola épül, méghozzá nem is akármilyen. Az intézmény ugyanis közpénzből – 3,3 milliárd forintból – fog felépülni, hogy aztán milliomos családok csemetéinek biztosítsa a legkiválóbb körülményeket a tanuláshoz. Hogy ez felháborító? Az bizony. Akinek volt pofája ahhoz, hogy az adófizetők pénzéből egy olyan magániskolát húzzon fel, aminek éves tandíja többe kerül, mint amennyit egy átlagkeresettel rendelkező felnőtt közel 2 év alatt megkeres, az elmehet a bús picsába. A gond nem azzal van, hogy vannak elit iskolák, mert legyenek. Aki megteheti, hogy oda íratja be gyermekét, annak legyen erre lehetősége. Az viszont, hogy egy ilyen iskola közpénzből épüljön meg, felettébb felháborító és elfogadhatatlan.

A hazai közoktatás olyan mélyponton van, melynek örök bizonyítékai lesznek a mostani generáció felnövekvő fiataljai. Ők azok, akik valóban megisszák a levét annak, hogy az iskolákba már nem okosodni, hanem elbutulni járnak. Ahelyett, hogy valós tudást szereznének, hittanra, erkölcsre és nemzeti testnevelésre tanítják őket. Közpénzből ugyanis csak erre futja. Egy átlagos család átlagos gyereke – úgy tűnik – ennél többet nem érdemel.

A debreceni elit iskolában viszont a kis lurkók tanulhatnak mandarin nyelvet, de akár elsajátíthatják a baseball alapjait is. Miközben egy átlag magyar család gyermeke annak is örülhet, ha van választási lehetősége felső tagozatban – teszem azt német és angol nyelv között –, addig a milliomosok csemetéi olyan elit képzésben vehetnek részt, ami megalapozza a későbbi jövőjüket.

De vajon ki engedheti meg magának, hogy több millió forintos tandíjat fizessen gyermeke oktatásáért? A parlamenti képviselők biztosan szívesen teszik ezt meg, amire jó példa az EMMI két prominens tagja is, akik gyermekeiket és unokáikat is elit iskolába járatják, hiszen tisztában vannak a hazai oktatás siralmas helyzetével. Ott vannak még azok a letelepedési kötvényt frissen vásárolt kínai és orosz milliomosok is, akik valószínűleg szintén örömmel íratják be gyermekeiket az újonnan nyíló iskolába, de jönnek az Orbán-babák is hamarosan. Lesz tehát miből válogatni.

A 24.hu, az információt kiszivárogtató portál megkérdezte az intézmény jövőbeni igazgatóját arról, hogy nem érez-e ellentmondást a több millió forintos tandíj és a majd 3,3 milliárd forintos állami hozzájárulás között, amire Öreg János csak ennyit felelt:

Azt gondolom, hogy ezt a kérdést nem kiragadottan kell kezelni. A magyarországi nemzetközi iskolák színvonalának megfelel ez a tandíj.

A mocskos firkász tehát megint kiragadott egy információt, amit képtelen volt a helyén kezelni. Ezek szerint, azt teljesen normálisnak érzi Öreg János, hogy adófizetők pénzén épül fel egy olyan iskola, ahova az ő gyermekeik soha a büdös életben nem lesznek képesek felvételt nyerni. És nem azért, mert nem lenne meg hozzá a tudásuk, esetleg a szorgalmuk, hanem azért, mert olyan magas a tandíj, hogy azt egy nem a bankszektorban, vagy a politikai szférában dolgozó szülő nem engedheti meg magának.

Ez az eset messze több, mint egyszerűen felháborító és gusztustalan. A közpénz – nevéből adódóan is – olyan pénzösszeget jelent, amelyet mi mindannyian, közösen adunk össze, hogy azt az állam olyan fejlesztésekre és építkezésekre használja fel, amely a köz érdekeit szolgálja. Egy kvázi magániskola létrehozása nem ilyen. A közpénz nem magánvagyon, az nem az állam, hanem a nép tulajdona. Az állam nem dolgozott meg ezért a pénzért, így ennek nem is valós birtokosa, mindössze elosztója, még akkor is, ha az Orbán-kormány ezt másképp fogja fel.

Hogy mégis miért tehették meg, hogy a mi pénzünkből politikusok és bankárok gyermekeinek építsenek elit iskolát? Azért, mert Orbán Viktor és kormánya úgy véli, erre felhatalmazást kaptak. Úgy hiszik, a kétharmad azt jelenti, hogy tegyenek bármit, ahhoz nekünk egy büdös szavunk sem lehet. A nép, az isten adta nép kussoljon és fizessen mindenért, miközben az állam rabszolgának használ bennünket. A gond akkor van, ha ezt a bánásmódot nem elégeljük meg, ha nem mondjuk egyszer csak azt, hogy eddig és ne tovább.

Amikor közkórházba meghalni járunk, miközben politikusok és családjaik magánkórházak luxus körülményeit élvezik. Amikor gyermekeink a közoktatásban kénytelenek részt venni, aminek nívóját a kormány tudatosan építi le, miközben az ő gyermekeik a nemzetközi elit iskolák egyikében tanulnak mandarin nyelvet. Egy párhuzamos valóságot építenek ki saját családtagjaik és barátaik számára közpénzen, miközben minket az út szélén hagynak. Kurvára elég volt már abból, hogy mindenkit hülyének néznek. Továbbra – mint oly sokszor már korábban is elmondtam – is igaz az, hogy addig tesz azt a hatalom amit csak akar, ameddig mi ezt hagyjuk. Ugyanis belőlünk, mindannyiunkból élnek, így a döntés is a mi kezünkben van. Itt az ideje élni ezzel a lehetőséggel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.